Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μουντιάλ 2022: Σόου Αργεντινής, ιστορική πρόκριση... με διαφορά στήθους για την Πολωνία - Νίκησε το Μεξικό αλλά δεν έφτανε

Δραματική βραδιά και τελικά οι δύο αντίπαλοι έμειναν ευχαριστημένοι!

30 Νοεμβρίου 2022 23:02
Μουντιάλ 2022: Σόου Αργεντινής, ιστορική πρόκριση... με διαφορά στήθους για την Πολωνία - Νίκησε το Μεξικό αλλά δεν έφτανε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια δραματική νύχτα έλαβε τόπο για τον 3ο όμιλο του Μουντιάλ 2022, με την Αργεντινή να προκρίνεται χάρη σε ένα σόου της με 2-0 έναντι της Πολωνίας, με την παρέα του Λεβαντόφσκι να... παρακαλά να τελειώσει το παιχνίδι και τελικά να βλέπει τη Σαουδική Αραβία να «πληγώνει», μειώνοντας στο τελικό 2-1 από το Μεξικό και αφήνοντάς το στις λεπτομέρειες εκτός συνέχειας.

Μετά την φοβερή αυτή εξέλιξη, άλλα δύο ζευγάρια έγιναν γνωστά, με τη Γαλλία να αντιμετωπίζει την Πολωνία και την Αργεντινή να βρίσκει μπροστά της την Αυστραλία, μετά και από όσα έγιναν νωρίτερα.

Μια σπουδαία Αργεντινή

Η Αργεντινή μπήκε πιο δυνατά στο ματς και με κινητήριο μοχλό τον Μέσι έψαξε να βρει διαδρόμους στην άμυνα της Πολωνίας, η οποία βίωσε καταστάσεις ανελέητης πίεσης, αλλά άντεξε το σφυροκόπημα, χάρη στην πολύ καλή αμυντική της λειτουργία, αλλά και επειδή είχε τον Σέζνι, σε μία ακόμα καλή βραδιά. Η πρώτη καλή στιγμή επιδόθηκε στο 11' με τον Μέσι να απειλεί και τον Σέζνι να αρνείται την παραβίαση, ενώ στο 19' η κεφαλιά του Ακούνια δεν δυσκόλεψε τον Πολωνό τερματοφύλακα πού είχε άλλη μία σημαντική επέμβαση σε απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Ντι Μαρία, στο 33' ενώ προηγουμένως, η «αλμπισελέστε» είχε χάσει διπλή ευκαιρία με Αλβάρες και Ακούνια στο 29'.

Οι Αργεντινοί έχασαν απίστευτη ευκαιρία στο 36' με τον Σέζνι να βγαίνει νικητής σε τετ α τετ με τον Άλβαρες, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Άλβαρες σέντραρε, ο Μέσι πήρε την κεφαλιά και ο Σέζνι τον βρήκε στο πρόσωπο, αφού η μπάλα είχε φύγει άουτ. Ο διαιτητής κλήθηκε να το δει στο VAR και έκρινε, ότι ήταν πέναλτι. Ο μεγάλος Σέζνι όμως ψάρωσε τον Μέσι, έπεσε στην αριστερή γωνία και έπιασε το πέναλτι, αποκαθιστώντας τη δικαιοσύνη, γιατί η απόφαση ήταν τραβηγμένη, αλλά όπως έχουμε πει πολλάκις, στο Sportdog, την εποχή του VAR... δίνεται. Στο 43' ο Σέζνι έκανε διπλή επέμβαση! Αρχικά απέκρουσε το δυνατό σουτ του Άλβαρες και στη συνέχεια μπλόκαρε την προσπάθεια του Ντε Πολ.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Πολωνός τερματοφύλακας δεν άντεξε! Στο 46', με το που έγινε η σέντρα για το δεύτερο μέρος, ο Μολίνα έκανε το γύρισμα και ο ΜακΆλιστερ έπιασε ένα όχι τόσο δυνατό, αλλά συρτό πλασέ, ο Σέζνι δεν μπόρεσε να το φτάσει με τη μπάλα να χτυπά στο αριστερό δοκάρι πριν γράψει 0-1. Όπως ήταν φυσικό η Πολωνία αναγκάστηκε να ανοιχτεί και να βγει μπροστά. Στην 50' έκανε την πρώτη της ευκαιρίας με μία κεφαλιά του Γκλικ που πέρασε άουτ. Στο 61' όμως παραλίγο να επαναληφθεί το σκηνικό του 46' με θύτη πάλι τον ΜακΆλιστερ, αλλά ο Σέζνι ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Στο 67' ο Αλβάρες βρέθηκε στην περιοχή και με άπιαστο σουτ κεραυνοβόλησε τον Πολωνό γκολκίπερ για το 0-2 και το παιχνίδι απέκτησε ακόμα μεγαλύτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον γιατί το Μεξικό που ισοβαθμεί με 4 πόντους με την Πολωνία, προηγείτο με 0-2. Η Πολωνία συνέχιζε να υπερτερεί βαθμολογικά και να βρίσκεται στη 2η θέση στην κόψη του ξυραφιού και αυτό γιατί είχε λιγότερες κάρτες (5 έναντι 7) από τους Αζτέκους.

Δηλαδή αν η Πολωνία δεχόταν γκολ ή πετύχαινε ένα ακόμα το Μεξικό, τότε θα αποχαιρετούσε το Μουντιάλ καθότι επιθετικά, απλά δεν υπήρχε και για πολλή ώρα έδειναν, να το έχουν παρατήσει το πράγμα. Μάλιστα η Αργεντινή έχασε δύο ακόμα ευκαιρίες με Μέσι (απέκρουσε ο Σέζνι) και Άλβαρες σε διάστημα δύο λεπτών (71' – 73'), ενώ είχε μία ακόμα καλή στιγμή, στο 86', στην πρώτη επαφή του Λαουτάρο, απ'όταν πέρασε το ματς.

Στο τέλος το ματς έληξε 0-2 υπέρ της Αργεντινής, ενώ οι Πολωνοί περίμεναν το αποτέλεσμα στο Σαουδική Αραβία-Μεξικό. Οι Άραβες στο τέλος μείωσαν σε 2-1. Έτσι η Πολωνία πέρασε 2η στην ισοβαθμία, αλλά επειδή είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Πολωνία: Σέζνι – Κας, Γκλικ, Κίβιορ, Μπερεζίνσκι – Κριχόβιακ (83' Πιάτεκ), Μπιέλικ (62' Σιμάνσκι), Ζιελίνσκι, Φρανκόφσκι (46' Καμίνσκι) – Σφιντέρσκι (46' Σκόρας), Λεβαντόφσκι.

Αργεντινή: Εμιλιάνο Μαρτίνες – Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια (59' Παρέδες) – Ντε Πολ, Έντσο Φερνάντες (79' Πετσέλα), ΜακΆλιστερ – Μέσι, Ντι Μαρία (59' Ταλιαφίκο), Άλβαρες (79' Λαουτάρο).

Πικρή νίκη για το Μεξικό

Το Μεξικό ήθελε εξαρχής νίκη και... μόνο νίκη για να είναι στο κόλπο της πρόκρισης και παράλληλα ήττα της Πολωνίας με μεγαλύτερη διαφορά. Για αυτό τον λόγο μπήκε αρκετά επιθετικά με το καλημέρα στο ματς, με τον Τσάβες να απειλεί στο 2΄. Οι Μεξικανοί έχασαν τεράστια ευκαιρία και στην επόμενη φάησ, μιας και ο Βέγκα νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Αλ Οβαϊς. Στο 13΄ ήρθε η σειρά των Σαουδάραβω να απειλήσουν με το εξαιρετικό φάουλ του Κανό να καταλήγει λίγο άουτ.

Το Μεξικό όμως είχε τον έλεγχο και έχασε νέα ευκαιρία στο 25΄, με το σουτ του Πινέδα να καταλήγει στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα. Το πρώτο μέρος δεν είχε κάποια άλλη μεγάλη φάση.

Το Μεξικό συνέχισε και στο δεύτερο μέρος με πίεση προς τους αντιπάλους του, με τον Αλ Οβάις να είναι σε ετοιμότητα το 46΄, σε σουτ του Λοσάνο. Η πίεση των Μεξικανών απέδωσε καρπούς στο 47΄, με τον Μάρτιν να ανοίγει το σκορ, μετά από το τσίμπημα της μπάλας του Μόντες.

Το Μεξικό μάλιστα βρήκε και δεύτερο γκολ στο 53΄, μιας και Τσάβες έβαλε ένα απίστευτο φάουλ με τον Σαουδάραβα γκολκίπερ να μην μπορεί να κάνει κάτι.

Το Μεξικό βρήκε και τρίτο γκολ στο 56΄, ωστόσο ο Λοσάνο ήταν σε θέση οφσάιντ. Το Μεξικό έψαχνε με... μανία ένα τρίτο γκολ που θα το έστελνε στην επόμενη φάση, ωστόσο στο 70΄ το βολέ του Μάρτιν κατέληξε άουτ. Ενδεικτικό της έντασης του αγώνα είναι πως μέχρι το 75΄ όλα κρινόντουσαν βάσει των κίτρινων καρτών που είχαν οι Μεξικανοί και οι Πολωνοί...

Στο 92΄ ο κίπερ της Σαουδικής Αραβίας είπε όχι σε εκτέλεση φάουλ των Μεξικανών παρατείνοντας το άγχος στο θρίλερ. Η υπόθεση πρόκριση όμως τελείωσε οριστικά στο 95΄, μιας και ο Αλ Νταουσαρί έκανε το 2-1 και... πήρε μαζί του στον αποκλεισμό τους Μεξικανούς.

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share