Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Περιστέρι-Ρίτας Βίλνιους 71-82: Νέο «χαστούκι» και... μπελάδες

Κακή ήττα για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη

30 Νοεμβρίου 2022 21:44
Περιστέρι-Ρίτας Βίλνιους 71-82: Νέο «χαστούκι» και... μπελάδες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Περιστέρι είδε τη Ρίτας Βίλνιους να εξελίσσεται σε «κακό δαίμονά» του, καθώς το νίκησε και στο Κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» με 82-71, βάζοντάς το σε δύσκολη θέση για την πρόκριση στο BCL.

Πλέον η Τενερίφη φιγουράρει μόνη της στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του ομίλου, με τη Ρίτας Βίλνιους να υπερτερεί στην ισοβαθμία με το Περιστέρι, που προερχόταν από νίκη στο πρωτάθλημα, και να είναι δεύτερη και τους Ισραηλινούς της Μπνέι Χερζίλια να είναι ουραγοί με 1-3.

Το ματς

Το ξεκίνημα της ελληνικής ομάδας στο παιχνίδι ήταν το χειρότερο δυνατό. Κι αυτό συνέβη διότι υπήρχε έλλειψη συγκέντρωσης από τους παίκτες η οποία σε συνδυασμό με την ευστοχία των αντιπάλων έφεραν το σύνολο του κόουτς Σπανούλη να κυνηγάει από νωρίς. Στο φινάλε της πρώτης περιόδου το σκορ ήταν 14-28 και η αντεπίθεση ήταν επιβεβλημένη.

Πράγματι το Περιστέρι μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο στο δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης κι αυξάνοντας την ένταση κυρίως στο αμυντικό κομμάτι ξεκίνησε να «ροκανίζει» τη διαφορά και να αγχώνει τους Λιθουανούς. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 44-38, όμως πλέον η ομάδα των δυτικών προαστίων είχε μπει γερά στη διεκδίκηση της νίκης.

Το Περιστέρι ήθελε πλέον να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ που είχε δημιουργήσει και φάνηκε να το καταφέρνει, μια και πλησίασε στους δύο πόντους στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου (45-47) και φάνηκε έτοιμο να προσπεράσει. Στη συνέχεια όμως υπήρξε ανεξήγητη... κατάρρευση. Οι φιλοξενούμενοι δεν υπήρχε περίπτωση να την αφήσουν ανεκμετάλλευτη και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 53-70 και οι γηπεδούχοι αναζητούσαν πια στην τελευταία περίοδο ένα μπασκετικό θαύμα.

Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού κι απλά οι γηπεδούχοι πάλεψαν για να μειώσουν τη διαφορά, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι απλώς δεν ήθελαν να μπλέξουν σε περιπέτειες, με την κόρνα της λήξης να βρίσκει νικήτρια τη Ρίτας Βίλνιους με 82-71.

ΤΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Το «κλειδί» για τους Λιθουανούς ήταν ότι πήραν πολλά πράγματα από πολλούς παίκτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι τέσσερις σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων με τους Φόστερ, Ουίλιαμς, Βαράντι και Φρίντρικσον να προσφέρουν πολλές λύσεις. Για τους ηττημένους η καλή παρουσία των Ραντάνοφ, Ντένμον και Φραντσίσκο δεν αποδείχθηκε αρκετή.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι χάθηκε για το Περιστέρι, λόγω της μεγάλης «πληγής» που δεν ήταν άλλη από τον τομέα των ριμπάουντ. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ό,τι ήθελαν στις δύο ρακέτες και κέρδισαν τις περισσότερες μάχες, εξασφαλίζοντας περισσότερες κατοχές και φτάνοντας με άνεση στην τελική επικράτηση.

Πηγή: Basketa.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share