Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Eurocup: Ήττα για τον Προμηθέα από την Τουρκ Τέλεκομ στη «σκιά» της αποχώρησης Γιατρά - Συγκλόνισε για το πρόβλημα υγείας του

«Είναι πάνω από τις δυνάμεις μου αυτό που συμβαίνει»

29 Νοεμβρίου 2022 23:44
Eurocup: Ήττα για τον Προμηθέα από την Τουρκ Τέλεκομ στη «σκιά» της αποχώρησης Γιατρά - Συγκλόνισε για το πρόβλημα υγείας του
Πηγή φωτογραφίας: ΛΟΤΣΑΡΗ ΓΙΩΤΑ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν ήταν το πιο εύκολο ματς της κανονικής περιόδου και σαν να μην έφτανε αυτό, ήταν και ένα ματς με έντονα συναισθήματα. Ο Προμηθέας υποδέχθηκε το βράδυ της Τρίτης (29/11) την Τουρκ Τέλεκομ για την 6η αγωνιστική του EuroCup, πάλεψε, αλλά ηττήθηκε (83-98) στο τελευταίο παιχνίδι του Μάκη Γιατρά που αποχωρεί από την ομάδα της Πάτρας εξαιτίας προσωπικού του προβλήματος.

Στο 4-2 έπεσε ο Προμηθέας (2-1 εντός και 2-1 εκτός έδρας), στο 5-1 ανέβηκε η Τουρκ Τέλεκομ (2-1 εντός και 3-0 εκτός έδρας), η οποία είχε φτάσει στην πρωτεύουσα της Αχαΐας από την Κυριακή και παρακολούθησε και τον αγώνα των Αχαιών με τον Ολυμπιακό για την Basket League.

Ο Τζο Γιανγκ ήταν ο πρώτος σκόρερ του Προμηθέα με 30 πόντους, ο Αρνόλντας Κουλμπόκα ο δεύτερος που ξεχώρισε, από εκεί και πέρα όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν το βάθος και την ποιότητα για να ρίξουν τους Τούρκους στο καναβάτσο. Ο Τζέριαν Γκραντ, ο Αξέλ Μπουτέιγ κι ο Ταϊρίκ Τζόουνς έκαναν σπουδαία δουλειά για την Τουρκ Τέλεκομ του Ερντέμ Τζαν.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κορτές, Σίλβα, Γκόρντον

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-27, 36-44, 63-69, 83-98

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Γιατράς): Κάουαν 7 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Ντάνγκουμπιτς 2, Γιανγκ 30 (3/9 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 12/12 βολές, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Κοντίτ, Τσαϊρέλης 6 (1/1 δίποντο, 4/4 βολές), Μουράτος, Γκίκας 2, Κακλαμανάκης 1, Σίμπσον 10 (2), Τανούλης 6, Κουλμπόκα 19 (2/5 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 3/4 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ)

ΤΟΥΡΚ ΤΕΛΕΚΟΜ (Τζαν): Γιαγκμούρ, Οντσέλ 5, Ερντέν 10 (4/4 δίποντα, 2/2 βολές), Τέιλορ 9 (5 ασίστ), Γκραντ 18 (4/9 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 4/5 βολές, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα), Ντεμίρ, Γιλμάζ 5 (1), Σεστίνα 13 (2), Μπουτέιγ 24 (7/9 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 1/2 βολές), Τζόουνς 14 (7/10 δίποντα, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ)

Συγκλονιστικός Γιατράς: «Αυτό που μου συμβαίνει είναι πάνω από τις δυνάμεις μου»

προμηθεασ-πατρων-τουρκ-τελεκομ-μακησ-γιατρασ-29-11
ΛΟΤΣΑΡΗ ΓΙΩΤΑ / EUROKINISSI

Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε σε πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, λέγοντας ότι αυτό που συμβαίνει είναι πάνω από τις δυνάμεις του και κάλεσε τους φίλους της ομάδας να συνεχίσουν να την στηρίζουν.

«Θα ήθελα να μιλήσω πρώτα για το παιχνίδι και μετά θα πω κάποια άλλα πράγματα. Κάναμε την προσπάθειά μας, παίξαμε κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα. Όταν δέχεσαι 98 πόντους δεν έχεις ελπίδες να κερδίσεις. Τιμωρήσανε κάνε αδυναμία μας στην άμυνα. Διάβασαν πολύ καλά το παιχνίδι στην τέταρτη περίοδο. Συγχαρητήρια στην Τουρκ Τέλεκομ. Η ομάδα θα συνεχίσει και θα είναι ψηλά στο Eurocup και με τη στήριξη του κόσμου μπορεί να φτάσει ακόμα πιο ψηλά», ανέφερε ο Γιατράς και συνέχισε:

«Λόγω ενός προσωπικού προβλήματος υγείας το οποίο δεν είναι τώρα, αλλά είναι εδώ και ένα μήνα. Οι άνθρωποι της ομάδας μου φέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν να με βοηθήσουν. Ήταν πάνω από τις δυνάμεις μου. Να πώ λύγισα; Λύγισα. Να πώ φοβήθηκα; Φοβήθηκα. Δεν θα συνεχίσω στον Προμηθέα. Ζητώ συγγνώμη από την διοίκηση και τον κόσμο. Θέλω ο κόσμος να συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα. Δεν είμαι να πεθάνω.

Πρέπει να αλλάξω κάποια πράγματα, κάποια που είναι εμφανή. Το μόνο καλό είναι ότι μου πάει το σακάκι. Υπάρχουν και άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με την ψυχική υγεία. Θέλω ο κόσμος να συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα. Εγώ δεν μπορώ να είμαι στο 100% στην ομάδα. Η ομάδα είναι οικογένειά μου και αυτή ήταν η πιο σωστή απόφαση για την υγεία μου και το καλό της ομάδας».

Ο Μάκης Γιατράς συνέχισε εμφανώς συγκινημένος…

«Δεν έχει να κάνει με νίκη ή με ήττα. Αυτό έχει να κάνει με το θέμα υγείας. Εγώ δεν έπαιρνα ούτε ντεπόν, ούτε χάπι. Μπήκα σε μια διαδικασία, μετά το παιχνίδι με τα Κανάρια Νησιά. Οι άνθρωποι της ομάδας έκαναν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Έκανα τις προσπάθειές μου. Αυτό που μου συμβαίνει είναι πάνω από τις δυνάμεις μου. Αν ήταν να κάνω κακό μόνο στον εαυτό μου και όχι στην ομάδα θα άντεχα μέχρι το τέλος», κατέληξε.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share