Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μουντιάλ 2022: Τίποτα δεν τη σταματά - Με γκολάρα του Καζεμίρο στους «16» η Βραζιλία! (videos)

Οι Ελβετοί στάθηκαν εξαιρετικά αμυντικά, αλλά «λύγισαν» στο φινάλε

28 Νοεμβρίου 2022 20:06
Μουντιάλ 2022: Τίποτα δεν τη σταματά - Με γκολάρα του Καζεμίρο στους «16» η Βραζιλία! (videos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Βραζιλία κέρδισε για πρώτη φορά σε Μουντιάλ την Ελβετία και βρίσκεται ήδη στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ η ομάδα του Τίτε έκανε και ρεκόρ καθώς έφτασε τα 17 ματς αήττητοι σε παιχνίδια στον όμιλο, κάτι που δεν είχε καταφέρει καμία άλλη ομάδα έως τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δείτε επίσης: Μουντιάλ 2022 - Αυτή η ομάδα θα σηκώσει το τρόπαιο: «Χρονοταξιδιώτης» αποκάλυψε τον παγκόσμιο πρωταθλητή με... πλάνα από τον τελικό! (video)

Το ματς

Στο πρώτο μέρος η Βραζιλία είχε την ελαφρά υπεροχή στο παιχνίδι χωρίς όμως να γίνει ιδιαίτερα απειλητική προς την εστία του Ζόμερ. Η Ελβετία από την πλευρά της προσπαθούσε όταν έκλεβε τη μπάλα να φύγει ταχύτατα στο αποτέλεσμα αλλά χωρίς οι παίκτες της να απειλήσουν τον Άλισον.

Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με έξι τελικές, δύο στην εστία για τη Βραζιλία, ενώ η Ελβετία απείλησε μόνο μια φορά με τη μπάλα να μην πηγαίνει καν στην εστία του Άλισον.

Η καλύτερη στιγμή για τη Βραζιλία ήρθε από μια εξαιρετική έμπνευση του Ραφίνια που έκανε σέντρα με το αριστερό προς τον Βινίσιους στο 27' με τον επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης να προσπαθεί με τη μια να κάνει το σουτ αλλά βρήκε τη μπάλα με το μπούτι και ο Ζόμερ έδιωξε σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο 45λεπτο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια αλλαγή για τη Βραζιλία με τον Ροντρίγκο να μπαίνει αντί του Πακετά στην προσπάθεια του Τίτε να κάνει την ομάδα του καλύτερη. Η "σελεσάο" ανέβασε τις γραμμές της και προσπάθησε στο 56' να πάρει προβάδισμα αλλά ο Ρισάρλισον δεν μπόρεσε με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μετά τη σέντρα του Βινίσιους.

Στο 65' η Βραζιλία πέτυχε γκολ με τον Βινίσιους αλλά αυτό σωστά ακυρώθηκε με τη χρήση του VAR λόγω οφσάιντ του Ρισάρλισον στην αρχή της φάσης. Στο 78' ο Τίτε ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την επίθεση της ομάδας του με την είσοδο των Ζεσούς και Άντονι στο ματς αντί των Ραφίνια και Ρισάρλισον.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον, Μιλιτάο, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ Σάντρο, Πακετά (46' Ροντρίγκο), Κασεμίρο, Φρεντ (58' Μπρούνο Γκιμαράες), Ραφίνια (72' Άντονι), Βινίσιους, Ρισάρλισον (72' Ζεζούς).

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Βίντμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ, Τζάκα, Σόου (76' Εμπισέρ), Βάργκας, Ρίντερ, Εμπολό (76' Σεφέροβιτς).

Πηγή: sport24.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share