Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Μουντιάλ 2022 / Καμερούν-Σερβία 3-3: Η ματσάρα του τουρνουά δεν είχε νικητή!

Μοιρασμένοι βαθμοί και εντυπώσεις, όρθιοι και οι δύο για την πρόκριση

28 Νοεμβρίου 2022 14:02
Μουντιάλ 2022 / Καμερούν-Σερβία 3-3: Η ματσάρα του τουρνουά δεν είχε νικητή!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Καμερούν και η Σερβία πρόσφεραν ένα ματς-διαφήμιση του ποδοσφαίρου και το κορυφαίο έως τώρα του Μουντιάλ 2022, ωστόσο αυτό δεν είχε νικητή και το 3-3 αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς για την τελευταία αγωνιστική και την πρόκριση, περιμένοντας Βραζιλία και Ελβετία, με την πρώτη ειδικά να έχει εντυπωσιάσει στην πρεμιέρα.

Το ματς

Ένα σούπερ πρώτο ημίχρονο είδαμε στη Ντόχα, με τη Σερβία να μπαίνει σαφώς καλύτερα στο παιχνίδι και να φτάνει μια ανάσα από το γκολ στο 11', όταν το αριστερό πλασέ του Μίτροβιτς σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι! Ο Σέρβος επιθετικός είχε μάλιστα νέα σπουδαία στιγμή στο 17', αστοχώντας σε καθαρό τετ-α-τετ από λάθος στην άμυνα των Καμερουνέζων.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, ωστόσο, το Καμερούν άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κουντέ στο 29' ο Ενκουλού πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, με τον Καστελέτο στο δεύτερο να στέλνει προ κενής εστίας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 των Αφρικανών!

Στο 43ο λεπτό το Καμερούν έχασε σπουδαία διπλή ευκαιρία, με τον εξαιρετικό Κούντε ξανά να κλέβει την μπάλα και να επιχειρεί ο ίδιος δύο απανωτά σουτ, με το πρώτο να το σταματά ο Σάβιτς και το δεύτερο να περνά δίπλα από την εστία! Κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα πηγαίναμε στην ανάπαυλα χωρίς περαιτέρω συγκινήσεις, η Σερβία είχε αντίθετη άποψη. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων λοιπόν οι Σέρβοι ισοφάρισαν (1-1) από τη γυριστή κεφαλιά του Πάβλοβιτς, ενώ τρία λεπτά μετά (45+3') ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς με άψογο πλασέ από πάσα του Ζίβκοβιτς έκανε την ανατροπή με 2-1!

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος οι Σέρβοι επιχείρησαν να καθαρίσουν την υπόθεση τρίποντο, καθώς βρήκαν γκολ μόλις 8 λεπτά μετά τη σέντρα. Για την ακρίβεια οι Σέρβοι κυκλοφόρησαν απίστευτα την μπάλα, αυτή κατέληξε στον Ζίβκοβιτς που πάσαρε για τον Μίτροβιτς, με τον τελευταίο να βρίσκει δίχτυα και να πανηυρίζει το 51ο τέρμα του με την Εθνική ομάδα της χώρας του για το 3-1!

Τα καλύτερα ωστόσο τα φύλαγε για αργότερα το Καμερούν. Αρχικά στο 63' ο Αμπουμπακάρ με φοβερό γκολ αλά... Ζιοβάνι κρέμασε από πάνω τον Σάβιτς για το 3-2 των Αφρικανών. Τρία λεπτά μετά (σ.σ. στο 66') ο Αμπουμπακάρ έγινε από σκόρερ δημιουργός, βγαίνοντας στην αντεπίθεση και μοιράζοντας την κατάλληλη στιγμή για τον Τσούπο-Μότινγκ, που με εύκολο πλασέ ισοφάρισε στο τελικό 3-3 για τους Καμερουνέζους!

Οι ενδεκάδες:

Σερβία: Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Βέλκοβιτς (78' Μπάμπιτς), Πάβλοβιτς, Α. Ζίβκοβιτς (78' Ζίβκοβιτς), Λούκις, Μαξίμοβιτς, Κόστιτς, Τάντιτς, Σ. Μιλίκοβιτς-Σάβιτς (78' Γκρούιτς), Μίτροβις.

Καμερούν: Επασί, Φάι, Σαρλς-Καστεγέτο, Ενκουλού, Τόλο, Ανγκισά (81' Γκουέτ), Κούντε (67' Οντουά), Χόνγκλα (55' Αμπουμπακάρ), Εμπεμό (81' Ενκουντού), Τσούπο-Μότινγκ, Εκαμπί.

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share