Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Basket league / Ιωνικός - Απόλλων Πάτρας (79-75): Ανάσα για τους Νικαιώτες με οδηγό... τους ψηλούς του (Video)

Βροχή τριπόντων στον Πλάτωνα

27 Νοεμβρίου 2022 18:51
Basket league / Ιωνικός - Απόλλων Πάτρας (79-75): Ανάσα για τους Νικαιώτες με οδηγό... τους ψηλούς του (Video)
KLODIAN LATO / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ιωνικός φιλοξένησε τον Απόλλωνα Πάτρας για την 7η αγωνιστική της Basket League και κατάφερε να επικρατήσει με 79-75 χάρη στις εμφανίσεις της γραμμής... των ψηλών με Χόκινς και Μαυροκεφαλίδη!

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Basket league / Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ (87-63): Απολαυστικό «τριφύλλι» κοιτάει Ζαλγκίρις και... Ολυμπιακό

Ο Ιωνικός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ματς της 7ης «στροφής» παίρνοντας τη δεύτερη νίκη του στην έδρα του, αλλά και στο πρωτάθλημα με το 79-75 κόντρα στον Απόλλωνα!

Οι δύο ομάδες ήταν εξαιρετικά παραγωγικές στο πρώτο ημίχρονο σκοράροντας από 48 πόντους έκαστος και προσφέροντας αν μη τι άλλο σπουδαίο θέαμα στο κοινό του κλειστού της Νίκαιας.

Ο αγώνας
Η πρώτη επίθεση ήρθε από τα χέρια των γηπεδούχων που με κυκλοφορία βρήκαν τον ελεύθερο Καλχούν ανοίγοντας το σκορ (0-3) από την περιφέρεια, που αποδείχτηκε και ένα από τα όπλα τους στο ξεκίνημα. Ο Γκρίφιν με 8 προσωπικούς πόντους έγραψε το 6-11 και αργότερα ο Καράμπελας το 6-13 για το +7 της ομάδας του. Ο Λέισι απάντησε από την περιφέρεια μειώνοντας στον πόντο (16-17) όσο ο Μαυροκεφαλίδης έμπαινε στον ρυθμό του αγώνα. Καράμπελας και Τέιλορ από μακριά διαμόρφωσαν το 23-31 με τον Σίμονς να κλείνει το δεκάλεπτο στο -5 (26-31) για τον Ιωνικό.

Η άμυνα του Ιωνικού στάθηκε καλύτερα από τις αρχές της δεύτερης περιόδου, ενώ παίρνοντας σκορ απο Αρσενόπουλο, Καστίγιο και Παρκς, το σύνολο του Κώστα Μέξα πήρε το προβάδισμα με 36-35 στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης. Το +4 του 16', αναβαθμίστηκε και σε +6 με 46-40 από τον Χάμιλτον πριν ο Τέιλορ σταματήσει το «άγονο» διάστημα του Απόλλωνα με 2/2 τρίποντα φέρνοντας το ματς στο μηδέν(46-46). Στον χρόνο που απέμενε για το ημίχρονο, η εικόνα δεν διαφοροποιήθηκε, ο Ντέιβις αστόχησε στην τελευταία επίθεση και η ισοπαλία παρέμεινε.

Με την επιστροφή από το τέταρτο της ανάπαυλας, ο Καλχούν σε φάση καρμπόν με τα αρχικά δευτερόλεπτα του αγώνα έκανε το 48-51 με το επόμενο διάστημα οι δύο ομάδες να ψάχνουν ξανά τα πατήματά τους. Ο Μαυροκεφαλίδης ισορρόπησε το παιχνίδι από τα 6.75μ. με τον Σίμονς να στέλνει στο +4 τον Ιωνικό. Οι ψηλοί των γηπεδούχων αξιοποιούσαν τους χώρους που έβρισκαν στο καλάθι διατηρώντας το προβάδισμα παρά τις ενέργειες των Καλχούν και Καράμπελα. Πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Χόκινς προκάλεσαν το 62-56 με τον ίδιο να φτάνει τους 7 σε εκείνη την περίοδο. Μετά το ξέσπασμα των παικτών του Απόλλωνα, ο Μάντζαρης ανέβασε ξανά σε +6 (69-63), όμως το χρονόμετρο των 30' βρήκε τον Παρκς να μειώνει στους 2.

Οι δύο ομάδες κινούνταν σε κοινά επίπεδα με την επαφή με το σκοράρισμα να μην είναι η ίδια και τον ρυθμό να πέφτει. Με το ρολόι να υπολείπεται περίπου 6 λεπτά για το τέλος του αγώνα, ο Τέιλορ που ήταν ήδη από τους παράγοντες αρχικά ισοφάρισε και έπειτα έβαλε μπροστά τον Απόλλωνα με 71-73. Χόκινς και Μαυροκεφαλίδης έδωσαν τα ηνία στον Ιωνικό εκ νέου, οι Πατρινοί δεν έβρισκαν στόχο από μακριά και ο έμπειρος σέντερ από τη γραμμή ανέβαζε σε 77-75 51.6'' πριν το τέλος. Ο Γκρίφιν αστόχησε από την περιφέρεια, ο Χόκινς... καθάρισε με ένα ριμπάουντ και δύο βολές και έδωσε τη νίκη στον Ιωνικό, αφού δεν άλλαξε κάτι στη συνέχεια.

Τα δεκάλεπτα: 26-31, 48-48, 69-67,

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share