Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μουντιάλ 2022 / Βέλγιο - Μαρόκο 0-2: Οι Αφρικανοί έβαλαν «φωτιά» - Πέρασαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας (Video)

Το ''χτύπημα της Κόμπρας'' από τον Αμπουκχάλ!

27 Νοεμβρίου 2022 17:14
Μουντιάλ 2022 / Βέλγιο - Μαρόκο 0-2: Οι Αφρικανοί έβαλαν «φωτιά» - Πέρασαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Μαρόκο πήρε σπουδαία νίκη με 2-0 επί του Βελγίου και έβαλε… φωτιά στον 6ο όμιλο του Μουντιάλ 2022, καθώς πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Μουντιάλ 2022 / Αργεντινή – Μεξικό 2-0: Με γκολάρες έμεινε ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «16» (Video)

Το Βέλγιο ξεκίνησε καλύτερα το ματς και είχε την κατοχή της μπάλας στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά ήταν το Μαρόκο που εμφανίστηκε πιο επικίνδυνο και σκόραρε τρεις φορές, για να μετρήσουν τελικά το γκολ του Σαμπίρι στο 72′ και το γκολ του Αμπουκάλ στις καθυστερήσεις.

Ο Ζίγες είχε σκοράρει πρώτος στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου από απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ μέσω του VAR. Με τον ίδιο τρόπο όμως και λάθος του Κουρτουά που αιφνιδιάστηκε, έχοντας και κακή ορατότητα, ο Σαμπίρι άνοιξε το σκορ στο 72′. Ακολούθησε και δεύτερο γκολ από λάθος στην άμυνα του Βελγίου και φοβερό σουτ του Αμπουκάλ με τη μία μέσα από την περιοχή, για να πάρει το Μαρόκο μία νίκη που το καθιστά φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Κι αυτό γιατί οι Μαροκινοί έφθασαν πλέον τους 4 βαθμούς στον 6ο όμιλο του Μουντιάλ 2022, με το Βέλγιο να μένει στους τρεις και την Κροατία με τον Καναδά να “μονομαχούν” στη συνέχεια για να μείνουν… ζωντανοί στον όμιλο, έχοντας έναν και μηδέν βαθμούς αντίστοιχα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share