Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μουντιάλ 2022 / Ιαπωνία-Κόστα Ρίκα 0-1: Φούλερ και... τούμπα ο όμιλος!

Τα πάνω κάτω εν αναμονή του μεγάλου ντέρμπι

27 Νοεμβρίου 2022 14:07
Μουντιάλ 2022 / Ιαπωνία-Κόστα Ρίκα 0-1: Φούλερ και... τούμπα ο όμιλος!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα γκολ του Φούλερ ήταν αρκετό, ώστε η Κόστα Ρίκα να κάνει άνω κάτω τον όμιλο με Γερμανία και Ισπανία στο Μουντιάλ του 2022, επικρατώντας με 1-0 της Ιαπωνίας και καθιστώντας αναγκαία την νίκη των «Πάντσερ» με τους θριαμβευτές την τελευταία αγωνιστική, αν και τουλάχιστον την χαροποιεί η ήττα των Ασιατών, αφού με δική τους επικράτηση θα έρχονταν σε τρομερά δύσκολη θέση, λίγες ώρες μετά τη μεγάλη νίκη της Αργεντινής.

Το ματς

Ξεχάστηκε γρήγορα το α' ημίχρονο

Την τελευταία αγωνιστική, στις 1/12 παίζουν Ιαπωνία - Ισπανία και Κόστα Ρίκα - Γερμανία

Η Ιαπωνία παρατάχθηκε με 4-5-1 και η Κόστα Ρίκα με 3-6-1 με τους δύο προπονητές να επιλέγουν συντηρητικό ποδόσφαιρο.

Το πρώτο 45λεπτο ξεχάστηκε λοιπόν, αμέσως μετά τα λήξη του με τις δύο ομάδες να έχουν όλα κι όλα από ένα σουτ και θέαμα μηδέν και το αποτέλεσμα να είναι πέρα για πέρα δίκαιο!

Για την Ιαπωνία, στο 13’ ένα γύρισμα του Ντοάν από δεξιά, δεν υπήρχε κανείς συμπαίκτης του για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ενώ ο ίδιος παίκτης στο 3’ είχε σουτ που κατέληξε μακριά άουτ.

Το μοναδικό σουτ για την Κόστα Ρίκα ήταν από τον Κάμπελ στο 35’, έξω από την περιοχή και αριστερά που δεν ανησύχησε καθόλου τον Γκόντα.

Η Ιαπωνία κατά διαστήματα στο α’ ημίχρονο πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έφτανε έξω από την περιοχή της Κόστα Ρίκα, αλλά τα πράγματα εκεί δυσκολεύουν αφού οι παίκτες του Λουίς Σουάρες δεν είχαν καμία σχέση με το παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στην Ισπανία.

Αλλαγή σκηνικού

Στο ημίχρονο ο τεχνικός της Ιαπωνίας Μοριγιάσου άλλαξε το σύστημα σε 3-4-3 με την είσοδο του Χιρόκι Ίτο και του Ασάνο, οι Ιάπωνες μπήκαν ορεξάτοι στο παιχνίδι, πήραν την κατοχή της μπάλας και πατούσαν πιο εύκολα στην εστία της Κόστα Ρίκα.

Στο πρώτο πεντάλεπτο μάλιστα, δημιούργησαν δύο ευκαιρίες ενώ σε όλο το α’ ημίχρονο είχαν μία και αυτή εκτός στόχου! Στο 46’ ο Μορίτα με σουτ από τα όρια της υπεροχής υποχρέωσε τον Νάβας σε εντυπωσιακή απόκρουση.

Δύο λεπτά αργότερα κεφαλιά του ίδιου παίκτη κατέληξε στην αγκαλιά του πορτιέρο της Κόστα Ρίκα. Στο 57’ σουτ του Σόνα από αριστερά, κατέληξε άουτ ενώ την ίδια τύχη είχε φάουλ του ίδιου παίκτη στο 63’ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Κόστα Ρίκα βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Φούλερ στο 83’, στην πρώτη επίθεση της ομάδας του στο β’ ημίχρονο στο οποίο ήταν ανύπαρκτη.

Η Ιαπωνία πίεσε στα τελευταία λεπτά έχασε τη ευκαιρία του αγώνα στο 88' στο σουτ του Μιτόμα που απέκρουσε με τα πόδια ο Νάβας, και δεν κατάφερε να σκοράρει.

Κίτρινες: 44’ Γιαμάνε, 84’ Ιτακούρα - 41’ Κοντρέρας, 62’ Μπόργκερ 70’ Κάλβο

ΙΑΠΩΝΙΑ: Γκόντα, Γιοσίντα, Ιτακούρα, Γιαμάνε (62’ Μιτόμα), Ναγκατόμο (46’ Χιρόκι Ίτο), Έντο, Μορίτα, Καμάντα, Ντοάν (67’ Γιουνούα Ίτο), Σομά, Ουεντά (46’ Ασάνο).

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Ντουάρτε, Κάλβο, Γουάστον, Οβιέδο, Μπόργκες (89’ Σάλας), Τεγιέδα, Φούλερ Σπενς, Τόρες (64’ Μπένετ), Κάμπελ (90+4'), Κοντρέρας (64’ Αγκιλέρα).

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share