Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Μουντιάλ 2022 / Αργεντινή – Μεξικό 2-0: Με γκολάρες έμεινε ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «16» (Video)

Δείτε τα γκολ

26 Νοεμβρίου 2022 23:03
Μουντιάλ 2022 / Αργεντινή – Μεξικό 2-0: Με γκολάρες έμεινε ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «16» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ήταν ματς χωρίς “επιστροφή” για την Αργεντινή. Η “αλμπισελέστε” δεν… βλεπόταν κόντρα στο Μεξικό, αλλά ο Λιονέλ Μέσι την πήρε από το “χέρι” και την οδήγησε στην πρώτη της νίκη (2-0) στο Μουντιάλ 2022. Η γκολάρα του Έντσο Φερνάντες στο φινάλε του ματς ήτα το “κερασάκι στην τούρτα”.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Μουντιάλ 2022 / Γαλλία – Δανία 2-1: Ο Κιλιάν Εμπαπέ έφερε τη νίκη και την πρόκριση στον επόμενο γύρο (Video)

Η Αργεντινή έπαιξε την ύπαρξη της στο Μουντιάλ 2022 κόντρα στο Μεξικό και τα κατάφερε. Σε… must win παιχνίδια, ξεχωρίζουν οι ηγέτες κι ένας τέτοιος είναι ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος -με ένα υπέροχο γκολ- “λύγισε” την αντίσταση της “τρι” κι έδωσε την πολύτιμη νίκη στην “αλμπισελέστε”, με τον Έντσο Φερνάντες να διαμορφώνει στο τφινάλε το τελικό 2-0.

Ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε το 8ο του γκολ σε τελική φάση Μουντιάλ κι έδωσε στην Αργεντινή τους πρώτους της τρεις βαθμούς στον 3ο όμιλο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Η “αλπισελέστε” έφτασε έτσι τους 3 βαθμούς -όσους έχει και η Σαουδική Αραβία, έχοντας όμως καλύτερο συντελεστή τερμάτων- και άφησε το Μεξικό στον 1 β.

Την τελευταία αγωνιστική, η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο του ομίλου -με 4 βαθμούς- Πολωνία, ενώ η Σαουδική Αραβία θα δώσει… μάχη με το Μεξικό.

Το Μεξικό ήταν πολύ καλά στημένο στον αγωνιστικό χώρο και αντιμετώπισε ιδανικά το άναρχο παιχνίδι της Αργεντινής, κλείνοντας κάθε διάδρομο για τον Λιονέλ Μέσι και τους συμπαίκτες του. Δυνατά μαρκαρίσματα και ανυπαρξία φάσεων χαρακτήρισαν το πρώτο μέρος.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε και πολύ διαφορετική εικόνα. Η Αργεντινή προσπαθούσε με λάθος τρόπο και το Μεξικό δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα. Η “αλμπισελέστε” ξεκίνησε τις αλλαγές. Η είσοδος του Έντσο Φερνάντες και των άλλων παικτών, την έκαναν πιο επιθετική.

Αυτός όμως που έκανε τη.. διαφορά, δεν ήταν άλλος από τον λιονέλ Μέσι. Ο ηγέτης της ομάδας έπιασε στο 64′ ένα τρομερό συρτό σουτ εκτός μεγάλης περιοχής και νίκησε τον Οτσόα για το 1-0, βάζοντας… φωτιά στην εξέδρα. Το Μεξικό προσπάθησε να βγει μπροστά, αλλά τώρα η “αλμπισελέστε” ήταν αυτή που είχε ηρεμία στο παιχνίδι της. Οι ευκαιρίες της “τρι” δεν ήρθαν και στο 87′ ο Έντζο Φερνάντες έπιασε ένα υπέροχο φαλτσαριστό σουτ και νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρε για το τελικό 2-0.

Περισσότερα σε λίγο...

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share