Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Basket league: Μεγάλη νίκη για Περιστέρι και Άρη!

Το Περιστέρι «πάτησε γκάζι» μετά την πρώτη περίοδο και πέρασε το εμπόδιο του Λαυρίου εκτός έδρας με 85-79

26 Νοεμβρίου 2022 21:33
Basket league: Μεγάλη νίκη για Περιστέρι και Άρη!
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες και τις πέντε συνολικά στο πρωτάθλημα έφτασε το Περιστέρι, καθώς επικράτησε με 85-79 του Λαυρίου για την έβδομη αγωνιστική της Basket League.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Basket league / Καρδίτσα - Παναθηναϊκός (82-99): Ο απόλυτος Παπαγιάννης έδειξε το δρόμο πριν τη διαβολοβδομάδα

Το Περιστέρι «πάτησε γκάζι» μετά την πρώτη περίοδο και πέρασε το εμπόδιο του Λαυρίου εκτός έδρας με 85-79, υποχρεώνοντας την ομάδα του Χρήστου Σερέλη στην 7η συνεχόμενη ήττα της σε ισάριθμες αγωνιστικές από την έναρξη της περιόδου της Basket League.

Μπορεί το Περιστέρι να μην ξεκίνησε καλά το ματς, ωστόσο, μετά το δεύτερο δεκάλεπτο βρήκε ρυθμό, πέρασε μπροστά στο σκορ κι άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων στο β΄ μέρος. Έφτασε έτσι στην 5η του νίκη (4η συνεχόμενη) σε 7 αγώνες και να παραμείνει στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας της Α1.

Από τους 10 παίκτες που χρησιμοποποίησε ο Βασίλης Σπανούλης, οι εννέα βρήκαν το δρόμο προς το καλάθι (σ.σ. μόνο ο Σταυρακόπουλος δεν το έκανε), με κορυφαίους τους Μπίλαν (14π.) και Κασελάκη με 12.

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη προσπάθησε πολύ στο β΄ μέρος, πλησίασε στο -6 (69-75) περίπου 4 λεπτά πριν τη λήξη, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή και, πλέον, το έργο της παραμονής δυσκολεύει ακόμη περισσότερο.

Ο Κόουλ με 24 πόντους ήταν ο κορυφαίος σκόρερ των γηπεδούχων, που είχαν τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη σε καλή μέρα (14 πόντους), ενώ στους 12 σταμάτησε ο Φλαγκ.

Άρης - Καρδίτσα 85-68: Με την ώθηση του κόσμου και τον Τολιόπουλο να μιλάει στο τέλος

Από την άλλη, ο Άρης πανηγύρισε την εντός έδρας νίκη του με 85-68 κόντρα στην Καρδίτσα, σε ένα κατάμεστο και καυτό Αλεξάνδρειο. Η ομάδα του Καστρίτη βελτίωσε το ρεκόρ της σε 4-3 και συνεχίζει την καλή της πορεία.

Ο κόσμος γέμισε το Αλεξάνδρειο και ο Άρης φρόντισε να τον ανταμείψει, πετυχαίνοντας μια σχετικά εύκολη νίκη με 85-68 κόντρα στην νεοφώτιστη Καρδίτσα, στο πλαίσιο αναμέτρησης για την 7η αγωνιστική της Basket League. Κάπως έτσι η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη βελτίωσε το ρεκόρ της σε 4-3, ενώ το σύνολο του Βαγγέλη Αγγέλου έπεσε στο 1-5, αφού έχει έναν αγώνα λιγότερο.

Ο Νότε με 18 πόντους (6/7 δίποντα, 2/9 τρίποντα) και 6 ριμπάουντ, ο Γκούντγουιν με 15 πόντους (6/11 δίποντα), 9 ριμπάουντ σε κάτι λιγότερο από 18 λεπτά και ο Χόρχλερ με 7 πόντους, 12 ριμπάουντ ήταν οι παίκτες που διακρίθηκαν από τους κιτρινόμαυρους, ενώ στο τέλος έβαλε μαζεμένους πόντους και ο Τολιόπουλος, για να φτάσει τους 15, μαζί με 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα και 4 λάθη. Οι Μπέιτμον και Ντελόριερ με 19 και 16 πόντους αντίστοιχα έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσαν για τους Θεσσαλούς, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό.

Ο Αγώνας

Σε ρηχά νερά κινήθηκαν οι δύο ομάδες στην πρώτη περίοδο (15-13, 10'), όμως ο Άρης δεν άργησε να επιβάλει την κυριαρχία του, παίρνοντας το πρώτο του διψήφιο προβάδισμα στο 15ο λεπτό (30-19), έπειτα από ένα λέι απ του Φίλλιου.

Η μέγιστη τιμή της διαφοράς έφτασε στους πόντους 18 πόντους (44-26, 19'), με τους γηπεδούχους να κυριαρχούν απόλυτα κοντά στο καλάθι (σσ. 28 πόντοι στο ζωγραφιστό) και τους φιλοξενούμενους να έχουν υποπέσει σε 14 λάθη.

Με τον Νότε να σημειώνει 8 γρήγορους πόντους το προβάδισμα του Άρη έφτασε στους 20 πόντους (56-36) λίγο πριν τα μέσα της τρίτης περιόδου. Η Καρδίτσα έβγαλε αντίδραση, τρέχοντας σερί 11-0 και μειώνοντας σε 56-47 (26'40").

Το άγχος άρχισε να καταβάλει τις δύο ομάδες μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο. Οι γηπεδούχοι βρήκαν δύο κομβικά τρίποντα από Σανόγκο και Τολιόπουλο περίπου 4 λεπτά πριν το φινάλε, διαμορφώνοντας το 74-62. Ο Έλληνας γκαρντ πέτυχε μάλιστα 13 πόντους στην τελευταία περίοδο, βάζοντας την υπογραφή του σε αυτή την νίκη.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share