Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μουντιάλ 2022 / Πορτογαλία - Γκάνα 3-2: Νίκη με τον Ρονάλντο να γράφει ιστορία

Ο CR7 είναι ο πρώτος παίκτης που σκόραρε σε 5 Παγκόσμια Κύπελλα

24 Νοεμβρίου 2022 20:15
Μουντιάλ 2022 / Πορτογαλία - Γκάνα 3-2: Νίκη με τον Ρονάλντο να γράφει ιστορία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ισοπαλία της Ουρουγουάης με τη Νότια Κορέα έδινε στην Πορτογαλία την ευκαιρία να πιάσει κορυφή στον 7ο όμιλο του Μουντιάλ 2022 από την 1η αγωνιστική αλλά για να συμβεί αυτό έπρεπε να νικήσει τη Γκάνα και το έκανε με το τελικό 3-2, σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγραψε ιστορία αφού έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει σε 5 Παγκόσμια Κύπελλα.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος μπήκε στον αγώνα με στόχο το γρήγορο γκολ και δεν άργησε να δημιουργήσει τις πρώτες της φάσεις, χωρίς όμως αυτές να φέρουν αποτέλεσμα, αν και ήταν ο Ρονάλντο αυτός που ανέλαβε να τις τελειώσει. Ο ηγέτης της Πορτογαλίας, όμως, δεν αξιοποίησε την ωραία κάθετη του Ζοάο Φέλιξ στο 10′, ενώ στο 13′ πήρε την κεφαλιά αλλά αυτή ήταν άστοχη.

Όπως και να έχει, ήταν δύο φάσεις που έδειχναν το πώς πήγαινε το παιχνίδι, με τους Πορτογάλους να συνεχίζουν την πίεση και να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για κάτι καλό στο 27′ αλλά ο Ζοάο Φέλιξ έκανε απογοητευτικό σουτ εντός περιοχής, ενώ στο 31′ ο Ρονάλντο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ στην αρχή της φάσης.

Έτσι, το πρώτο ημίχρονο βγήκε χωρίς γκολ, με την Πορτογαλία να είναι καλύτερη και τη Γκάνα να μην έχει φανεί καθόλου επιθετικά. Όταν φάνηκε όμως, στο 55′, λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ και μάλιστα με εκπληκτικό τρόπο, αφού ο Κούντους πήρε τη μπάλα πίσω από τη σέντρα και έκανε τρελή κούρσα και σουτ, αστοχώντας για λίγο.

Οι Αφρικανοί μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ σε αυτή τη φάση, δεν το έκαναν και τελικά το έκαναν οι Πορτογάλοι: Στο 62′ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για ανατροπή του Ρονάλντο από τον Σαλισού, με τον CR7 να αναλαμβάνει και την εκτέλεση και να κάνει το 1-0, κάνοντας παράλληλα ρεκόρ, αφού έγινε ο πρώτος που έχει σκοράρει σε 5 Παγκόσμια Κύπελλα.

Η Πορτογαλία πήρε, επομένως, το προβάδισμα αλλά δεν μπόρεσε να το κρατήσει για πολύ, αφού στο 73′ ο Κούντους έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Αγιού με κοντινή προβολή έγραψε το 1-1, φέρνοντας ξανά την ισορροπία στο ματς. Η οποία, επίσης, δεν κράτησε για πολύ…

Στο 78′ ο Φερνάντες πέρασε ωραία μπαλιά για τον Ζοάο Φέλιξ που πλάσαρε όπως έπρεπε για το 2-1, για να ακολουθήσει αμέσως μετά, στο 80′, το 3-1 από τον Λεάο μετά τη νέα ασίστ του Φερνάντες.

Η Γκάνα πάντως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, και με ανενόχλητη κεφαλιά Ουσμάν Μπουκαρί που είχε μπει ως αλλαγή στο 77' μείωσε σε 3-2 στο 89', βάζοντας φωτιά στο ματς! Σα να μην έφτανε αυτό, ο Ινιάκι Γουίλιαμς στην τελευταία φάση σαν άλλος... Μπουχαλάκης κρύφτηκε πίσω από τον Ντιόγκο Κόστα, του έκλεψε την μπάλα και ήταν έτοιμος για το 3-3, γλίστρησε όμως και δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση, με το ματς να λαμβάνει τέλος!

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share