Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μουντιάλ 2022: Ένας... Καμερουνέζος τους «πλήγωσε» και η Ελβετία μπήκε με το δεξί

Ιδανικό ξεκίνημα για τους Ελβετούς

24 Νοεμβρίου 2022 13:58
Μουντιάλ 2022: Ένας... Καμερουνέζος τους «πλήγωσε» και η Ελβετία μπήκε με το δεξί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νικηφόρα ξεκίνησε η Ελβετία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, με τον Μπρεέλ Εμπολό να «εκτελεί» το Καμερούν, χώρα καταγωγής του, και την ομάδα του να επικρατεί με 1-0, σε ένα ματς που ίσως θα μπορούσε στο δεύτερο ημίχρονο να «καθαρίσει» και πιο εύκολα, με το Βέλγιο προηγουμένως να έχει επικρατήσει με δυσκολία.

Το ματς

H Ελβετία μπήκε πιο επιθετικά στο παιχνίδι, οι Καμερουνέζοι έδειχναν τουλάχιστον στο πρώτο δεκάλεπτο να προσέχουν περισσότερο την άμυνά τους μένοντας αρκετά πίσω στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, ήταν οι Αφρικανοί αυτοί που έχασαν τις πρώτες ευκαιρίες στην αναμέτρηση όταν στο 10ο λεπτό ο Ζόμερ απέκρουσε το πρώτο σουτ Εμπεμό και κατόπιν ο Εκαμπί αστόχησε στο ριμπάουντ.

Στο 12' ο Τζάκα είδε ελεύθερο οπτικό πεδίο μπροστά του και δοκίμασε το πόδι του, όμως η μπάλα πήγε πολλά μέτρα πάνω από την εστία του Ονανα, ενώ στο 14' ο Τσούπο-Μοτίνγκ «έκλεψε» την μπάλα και βγήκε μόνος του σε τετ-α-τετ, αλλά ο Ζόμερ τον σταμάτησε.

Προϊόντος του χρόνου, οι Καμερουνέζοι ήταν σαφώς περισσότερο δραστήριοι βγαίνοντας κυρίως σε αντεπιθέσεις και έλεγχαν το παιχνίδι ακόμα και όταν δεν είχαν την κατοχή, ενώ οι Ελβετοί έδειχναν ασύνδετοι, χωρίς ιδέες στο κομμάτι της δημιουργίας και με αδυναμία να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Ονανά.

Πρώτη… υποψία φάσης για την Ελβετία έγινε στο 33ο λεπτό όταν μετά τον κακό συνδυασμό από τα δεξιά ο Βίντμερ έκανε το γύρισμα, αλλά ο Σο ήταν λίγο πιο πίσω από εκεί που έπρεπε με αποτέλεσμα ο Καστελέτο να προλάβει να διώξει.

Τρία λεπτά αργότερα, οι παίκτες του Καμερούν «ξεδίπλωσαν» πολύ ωραία την επίθεσή τους, ο Τσούπο-Μοτίνγκ έβγαλε υπέροχη πάσα στον Τοκό-Εκαμπί, αλλά ο Βίντμερ τον πρόλαβε με τάκλιν. Aπάντησαν οι Ελβετοί στο 40’ με την κεφαλιά του Ελβέντι μετά την εκτέλεση κόρνερ να φεύγει άουτ και κατόπιν με την κεφαλιά του… ανενόχλητου Ακάντζι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Με γκολ άρχισε το δεύτερο ημίχρονο, καθώς στο 48ο λεπτό μετά την ασίστ του Σακίρι ο Εμπολό εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία των αντίπαλων αμυντικών, έμεινε μόνος μπροστά από τη μικρή περιοχή και πλάσαρε τον Ονάνα για το 1-0. Δεν πανηγύρισε, μάλιστα, το γκολ που σημείωσε, καθώς έχει γεννηθεί στο Καμερούν.

Σαφώς βελτιωμένη ήταν η εικόνα της Ελβετίας στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με καλύτερη κίνηση της μπάλας και δημιουργία χώρων στην άμυνα του Καμερούν.

Στο 57' ο Τσούπο-Μοτίνγκ μετά από… σόλο έκανε ωραία ενέργεια, κατόπιν το σουτ, αλλά ο Ζόμερ μπλόκαρε. Σουτ του Βάργκας στο 66ο λεπτό προκάλεσε τεράστια απόκρουση του Ονάνα σε κόρνερ και ακολούθησε νέα απίθανη ευκαιρία για την Ελβετία και παραλίγο αυτογκόλ του Ανγκισά.

Το πάλεψε για την ισοφάριση το Καμερούν, αλλά οι Ελβετοί ήταν εμφανώς καλύτεροι αμυντικά σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και χωρίς να εντυπωσιάσουν κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και να κρατήσουν μέχρι το τέλος το 1-0 και την πολύτιμη νίκη.

Οι συνθέσεις:

Ελβετία: Ζόμερ, Βίντμερ, Ακάνζι, Ελβέντι, Ροντρίγκες (90' Tσεμέρτ), Φρόιλερ, Τζάκα, Σακίρι (71΄Οκαφόρ), Σο (71’ Φράι), Βάργκας (81’ Ρίντερ), Εμπολό (71’ Σεφέροβιτς)

Καμερούν: Ονανά, Ενγκοράν, Τολό, Καστελέτο, Ενκουλού, Γκουέ, Ανγκουίσα, Χονγκλά (68’ Οντουά), Εκαμπί (74’ Νκουντού), Μππεουμό (81’ Ενγκαμαλό), Τσούπο-Μοτίνγκ (74’ Aμπουμπακάρ)

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share