Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βόννη - ΑΕΚ 80-72: Ο Σορτς «ψαλίδισε» τις ελπίδες πρόκρισης

Το ματς

23 Νοεμβρίου 2022 23:46
Βόννη - ΑΕΚ 80-72: Ο Σορτς «ψαλίδισε» τις ελπίδες πρόκρισης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Βόννη (3-1) επιβλήθηκε ξανά της ΑΕΚ (1-3) με σκορ 80-72, με τον Τι Τζέι Σορτς να κάνει ένα ακόμα μεγάλο ματς και να βάζει δύσκολα στην Ένωση όσον αφορά την παρουσία της στο play in του BCL.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Μάλαγα-ΠΑΟΚ 77-63: Το πάλεψε αλλά...

Η Βόννη διπλασίασε τις νίκες της απέναντι στην ΑΕΚ (80-72), πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης και άφησε την Ένωση στην αβεβαιότητα και στο «πρέπει» της νίκης στο επόμενο ματς με αντίπαλο τη Ρέτζιο Εμίλιο στα Άνω Λιόσια (7/12).

Το ματς στη Γερμανία θύμισε αρκετά αυτό στην Ελλάδα. Μετά από ένα καλό πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ είδε τη Βόννη να υπερισχύει. Και το χειρότερο είναι πως ο ίδιος παίκτης, ο Τζι Τζέι Σορτς ήταν αυτός που «εκτέλεσε» ξανά την ΑΕΚ με 27 πόντους, τους 20 στο δεύτερο ημίχρονο.

Για την ΑΕΚ, ο Φρέζιερ είχε 16 πόντους και 5 ασίστ και ο Στρέλνιεκς 17 πόντους, ενώ ο Ακίλ Μίτσελ μέτρησε 13 πόντους, 5 ριμπάουντ.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο στη Βόννη δεν θύμιζε απαραίτητα αυτό στα Άνω Λιόσια. Αν και η ΑΕΚ διάλεξε να παίξει το ματς στο ρυθμό της γερμανικής ομάδας.

Άντεξε. Για να είμαστε ειλικρινής, τα κατάφερε μία χαρά. Για ένα ακόμα ημίχρονο κατάφερε να περιορίσει τον Τι Τζέι Σορτς (7π., 3/9 σουτ), αλλά στην ουσία «προδόθηκε» από την ευστοχία της Βόννης στα τρίποντα (5/11, 45.4%) και τα χαμένα ριμπάουντ (23-14, με τη Βόννη να παίρνει 10 επιθετικά).

Τι είχε ο αντίλογος της ΑΕΚ; Αρχικά τον Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο, μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξη του ματς για να δώσει 9 πόντους με μεγάλα σουτ. Και στη συνέχεια, προστέθηκε ένας παίκτης που έχει ανάγκη μία τέτοια εμφάνιση. Ο Κένι Γουίλιαμς με 3/4 τρίποντα μέτρησε 11 πόντους και κράτησε την ΑΕΚ όταν το είχε ανάγκη.

Η Βόννη έκανε ένα μίνι σερί 6-0 (από 16-17 σε 22-17), με την ΑΕΚ να μένει δίχως πόντο για 2.45. Εκεί ήρθε ένα τρίποντο του σταθερού Ακίλ Μίτσελ (7π. στο πρώτο), με την Ένωση να παίρνει μπροστά.

Ξανά ο Σορτς

Ο... εφιάλτης του Τι Τζέι Σορτς ήρθε να θυμίσει στην ΑΕΚ ότι το ματς έχει αρκετό χρόνο. Στα πρώτα τέσσερα λεπτά της 3ης, ο Αμερικανός γκαρντ μέτρησε όλους τους πόντους της ομάδας του (7), με το προβάδισμα να φτάνει στους 5 πόντους (46-41).

Συνολικά, η Βόννη, μετά το 39-41 με τους 3 πόντους της ΑΕΚ, έκανε σερί 13-0, με τον Σορτς να βγάζει... φωτιές (17π. Σε εκείνο το σημείο).

Ένα τρίποντο του Γουίλιαμς, της Βόννης (που σούταρε με 50% πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων, 8/16), έφερε τη διαφορά στους 15 (59-44), με την ΑΕΚ να είναι πελαγωμένη και χαμένη στο παρκέ.

Δύο καλές άμυνες πάνω στον Σορτς έδωσαν μία μικρή ελπίδα στην Ένωση, μα ο σκόρερ των Γερμανών φρόντισε να πει την τελευταία λέξη στο 10λεπτο, με buzzer beater, το οποίο τον έφερε στους 14 πόντους στην 3η περίοδο και στους 21 στο σύνολο.

Η ΑΕΚ επιχείρησε να βρει τη... σπίθα που θα της έδινε ελπίδα. Και στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, με πέντε πόντους από τον Στρέλνιεκς και Μίτσελ μείωσε στους 10 (65-55).

Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη συνέχισε να κυνηγάει στο σκορ, αφού δεν μπορούσε να περιορίσει την επιθετική συγκομιδή των Γερμανών, με τον Μόργκαν να σιγοντάρει την προσπάθεια του Σορτς.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share