Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μουντιάλ 2022: Χαρακιρί για τους Γερμανούς! Μυθική ανατροπή από τους Ιάπωνες (Video)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα - Απίθανοι «καμικάζοι» διέλυσαν τα «πάντσερ»

23 Νοεμβρίου 2022 17:19
Μουντιάλ 2022: Χαρακιρί για τους Γερμανούς! Μυθική ανατροπή από τους Ιάπωνες  (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μουντιάλ 2022: Οι Γερμανοί γνώρισαν μια οδυνηρή ήττα σε έναν αγώνα που θύμιζε το Αργεντινή - Σαουδική Αραβία, με τους Ιάπωνες να κάνουν μυθική ανατροπή μέσα σε 8΄.

Η Εθνική Ιαπωνίας έκανε τεράστια ανατροπή ενάντια στους Γερμανούς και κέρδισε με 2-1, χάρη σε γκολ των Ντοάν και Ασάνο στο 75΄ και το 83΄ αντίστοιχα. Είχε ανοίξει με πέναλτι το σκορ ο Γκιντογκάν. Πρόκειται για μια ήττα μαχαιριά για τους Γερμανούς, που θα τα δώσουν όλα στο ματς με τους Ισπανούς για την πρόκριση!

Στην επόμενη αγωνιστική η Γερμανία αντιμετωπίζει την Ισπανία (27/11, 21:00) και στο τελευταίο ματς των ομίλων παίζει κόντρα στην Κόστα Ρίκα (1/12, 21:00). Η Ιαπωνία κοντράρεται με την Κόστα Ρίκα (27/11) και ακολούθως την Ισπανία (1/12).

Το ματς:

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους Ιάπωνες να προσπαθούν να είναι πιο απειλητικοί στα πρώτα λεπτά και εν μέρει δκαιώθηκαν, μιας και στο 8΄ μετά από υποδειγματική αντεπίθεση έβαλαν γκολ.

Ωστόσο ο Μαέντα ήταν εμφανώς εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώθηκε. Το πρώτο 15΄ ήταν αρκετά ισορροπημένο, ωστόσο σε εκείνο το σημείο οι Γερμανοί... πάτησαν γκάζι!

Η πρώτη τους φάση ήρθε στο 16΄ με τον Κίμιχ να εκτελεί κόρνερ και τον Ρίντιγκερ να χάνει τεράστια ευκαιρία με κεφαλιά. Στο 20΄ οι τυπικά γηπεδούχοι συνεργάστηκαν ωραία με τον Ράουμ να κάνει τακουνακί, ωστόσο το σουτ του Κίμιχ κατέληξε στη δεξιά γωνία του Γκόντα που ήταν σε ετοιμότητα. Οι Γερμανοί συνέχισαν να απειλούν και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 29΄, με τον Γκιντογκάν να σουτάρει με δύναμη, αλλά η μπάλα κόντραρε πάνω σε αντίπαλο!

Στη συνέχεια και για την ακρίβεια στο 31΄ ανετράπη ο Ράουμ από τον Γκόντα, με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι και τον Γκιντογκάν να το μετατρέπει σε γκολ στο 33΄. Το μόνο αξιοσημείωτο που έγινε στη συνέχεια του πρώτου μέρους ήταν ένα ακυρωθέν γκολ του Χάβερτς που ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο δεύτερο μέρος οι Γερμανοί είχαν δοκάρι με το... καλημέρα, μιας και ο Μίλερ τροφοδότησε τον Γκνάμπρι που έστειλε τη μπάλα στη δεξιά δοκό της εστίας του Ιάπωνα γκολκίπερ. Στο 51΄ ο Μουσιάλα έκανε μια τρομερή ατομική ενέργεια, ωστόσο έστειλε τη μπάλα αρκετά άουτ. Οι Γερμανοί συνέχισαν να πιέζουν και στο 60΄ ο Γκιντογκάν έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Γκόντα. Η πολιορκία των Γερμανών είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τεράστια διπλή ευκαιρία ο Γκνάμπρι, ο οποίος νικήθηκε σε διπλό χρόνο από τον Γκόντα.

Στη συνέχεια οι Ιάπωνες συνέχισαν να ανεβάζουν αισθητά τον ρυθμό της αποδοσής τους και έχασαν τεράστια ευκαιρία για το 1-1 στο 73΄, με τον Νόιερ να λέει όχι σε σουτ του Ίτο και στη συνέχεια ο Σάκαι έστειλε μόνος του τη μπάλα απελπιστικά άουτ. Το ανέβασμα των ασιατών έπιασε τόπο στο 75΄, μιας και σε πρώτο χρόνο ο Μιτόμα γύρισε από αριστερά τη μπάλα, με τον Νόιερ να κάνει... αδύναμο διώξιμο και τον Ντοάν να κάνει το 1-1. Μάλιστα στο 83΄ έγινε και η ολική ανατροπή! Το απόλυτο σοκ για τους Γερμανούς!

Ο Ασάνο έφυγε στην πλάτη της άμυνας των πάντσερ μετά από βαθιά μπαλιά, μπήκε διαγώνια στην περιοχή και με τελείωμα επικό έγινε η ανατροπή - έπος για το 2-1.

Οι ενδεκάδες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Ρίντιγκερ, Ράουμ, Σλότεμπεκ, Ζίλε, Κίμιχ, Γκιντογκάν, Χάβερτς, Γκνάμπρι, Μίλερ, Μουσιάλα.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Γκόντα, Ιτακούρα, Ναγκατόμο, Έντο, Κούμπο, Ίτο, Καμάντα, Τανάκα, Σάκαϊ, Γιοσίντα, Μαέντα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share