Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Μουντιάλ 2022: Άχρωμο, άοσμο, άγευστο 0-0 για Κροατία και Μαρόκο

Ματς για... κολλύρια που γρήγορα θα ξεχαστεί

23 Νοεμβρίου 2022 13:57
Μουντιάλ 2022: Άχρωμο, άοσμο, άγευστο 0-0 για Κροατία και Μαρόκο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε ένα ματς που πολύ γρήγορα θα ξεχαστεί από το φετινό Μουντιάλ, η Κροατία και το Μαρόκο μοιράστηκαν τους βαθμούς με το 0-0, όχι και τις εντυπώσεις, αφού το παιχνίδι ήταν κάτω του μετρίου ως προς την ποιότητά του, ανοίγοντας έτσι τον 6ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε ένα ματς που σταμάτησε πρόωρα άλλη εκπομπή του ΑΝΤ1.

Το ματς

Φλύαρη υπεροχή είχαν οι Κροάτες στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης καθώς αντιμετώπιζαν δυσκολίας στο να βρουν διαδρόμους και να διασπάσουν την άμυνα των Μαροκινών.

Μετά το 10’ άρχισε να ανεβάζει… στροφές το Μαρόκο και στο 13' ο Ασράφ Χακίμι έκανε την προσπάθεια από τα δεξιά, αλλά η σέντρα του θα κοντράρει και θα καταλήξει στην αγκαλιά του Ντόμινικ Λιβάκοβιτς. «Απάντησαν» οι Κροάτες στο 17ο λεπτό όταν οι Μαροκινοί έκαναν λάθος και ο Ιβάν Πέρισιτς πήρε την μπάλα και απείλησε από μακριά τον Μπόνο, με το σουτ του να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Από το εικοσάλεπτο και μετά, το παιχνίδι ισορρόπησε με τις δυο ομάδες να βρίσκουν μεν τρόπους να απειλήσουν με κάποια σουτ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα με τους δύο προπονητές να έχουν παρατάξει πολύ προσεκτικά τους παίκτες τους στον αγωνιστικό χώρο: έτσι οι Κροάτες πήγαν τον αγώνα σε χαμηλό ρυθμό, ελέγχοντας το χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά χωρίς να μπορούν να γίνουν δημιουργικοί και οι Μαροκινοί να αναζητούν τις αντεπιθέσεις για να «χτυπήσουν» τους αντιπάλους τους.

Μεγάλη ευκαιρία για την Κροατία έσωσε ο τερματοφύλακας Μπόνο εξ' επαφής στο 45ο λεπτό και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Λούκα Μόντριτς έκανε το σουτ με το αριστερό έξω από τη μεγάλη περιοχή με τη μπάλα να περνά πάνω από την εστία.

Με πρόθεση να πιέσουν τους αντιπάλους τους μπήκαν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι Μαροκινοί, με τον Μαζραουί να κάνει την κοντινή κεφαλιά στο 51’ και να τον Λιβάκοβιτς να μπλοκάρει.

Στο 53' η Κροατία έχασε διπλή ευκαιρία όταν αρχικά ο Μόντριτς έβγαλε πολύ ωραία μπαλιά στον Γιουράνοβιτς, αυτός τη σέντρα στον Πέρισιτς, αλλά οι παίκτες του Μαρόκο πρόλαβαν και έδιωξαν. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Άμραμπατ έσωσε στη γραμμή την προβολή του Λόβρεν.

Στο 62ο λεπτό μια επικίνδυνη παράλληλη σέντρα του Χακίμι που πέρασε απ' όλους, ενώ στο 65’ ο Ζίγιες έστρωσε στον Χακίμι, αυτός έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Λιβάκοβιτς έδιωξε με γροθιές.

Καλή στιγμή για την Κροατία στο 71' με μια τρομερή σέντρα του Μόντριτς και τον Εν Νεσιρί να κάνει εξαιρετική προβολή και να διώχνει σε κόρνερ. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, ο Ζλάτκο Ντάλιτς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μάρκο Λιβάγια, στη θέση του Αντρέα Κράμαριτς, ο οποίος δεν κατάφερε να προσφέρει, καθώς βρέθηκε ελάχιστες φορές με τη μπάλα στα πόδια.

Οι Κροάτες έδειχναν κουρασμένοι και μάλλον... συμβιβασμένοι με την ισοπαλία, οι Μαροκινοί είχαν μεγαλύτερη διάθεση στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, οι προπονητές δεν έδειξαν διάθεση να ρισκάρουν και το 0-0 ήρθε αναπόφευκτα στο χειρότερο παιχνίδι που έχουμε δει ως τώρα στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Στοιχεία από τον αγώνα:

-Ο Λούκα Μόντριτς έγινε ο γηραιότερος παίκτης που αγωνίζεται για την Κροατία σε Μουντιάλ σε ηλικία 37 ετών και 75 ετών.

-Ο Λούκα Μόντριτς είναι, επίσης, ο πρώτος παίκτης που παίζει τόσο σε Euro όσο και σε Μουντιάλ σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες.

-Ο Χακίμ Ζίγιες ξεκίνησε βασικός σε επίσημο παιχνίδι του Μαρόκο για πρώτη φορά μετά από 1.236 μέρες, δηλαδή μετά τον Ιούλιο του 2019.

Οι συνθέσεις:

Μαρόκο: Μπόνο, Αγκέρντ, Σαΐς, Χακίμι, Μαζραουί (60’ Ατιγιάτ), Αμραμπάτ, Αμαλάχ, Ουναχί (81’ Σαμπιρί), Μπουφάλ (65’ Εζαλζουλί), Ζίγιες, Εν Νεσιρί (81’ Χαμπνταλά).

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Γκβάρντιολ, Λόβρεν, Γιουράνοβιτς, Σόσα, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Κόβασιτς (79’ Μάγερ), Βλάσιτς (46’ Πάσαλιτς), Πέρισιτς (90' Όρσιτς), Κράμαριτς (71’ Λιβάγια).

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share