Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Basket league / Ολυμπιακός - Κολοσσός (99-64): Ο Πίτερς βομβάρδισε στην προπόνηση πριν από τη διαβολοβδομάδα των τριών αγώνων

Εκτός 12άδας έμεινε ο Αϊζέια Κάναν, εντυπωσιακό το ποσοστό των ερυθρόλευκων στο δίποντο.

19 Νοεμβρίου 2022 20:58
Basket league / Ολυμπιακός - Κολοσσός (99-64): Ο Πίτερς βομβάρδισε στην προπόνηση πριν από τη διαβολοβδομάδα των τριών αγώνων
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το σώμα βρισκόταν το βράδυ του Σαββάτου (19/11) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όμως το μυαλό ήταν στη διαβολοβδομάδα που ακολουθεί σε EuroLeague και Α1. Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα τον Κολοσσό (99-64) για την 6η αγωνιστική της Basket League, έκανε το 6/6 και έκανε μία καλή συντήρηση/διαχείριση εν όψει των αγώνων με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (εκτός έδρας), την Άλμπα Βερολίνου (εντός έδρας) και το Προμηθέα (εκτός έδρας) στις 22, στις 25 και στις 27 Νοεμβρίου αντίστοιχα. Με την ευκαιρία, δείτε το σκορ του αγώνα ΑΕΚ - Ιωνικός.

Στο 6-0 ανέβηκαν οι ερυθρόλευκοι (3-0 εντός και 3-0 εκτός έδρας), με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής, να αφήνει εκτός δωδεκάδας τον Αϊζέια Κάναν και να βλέπει παίκτες όπως ο Λούντζης, ο Πίτερς, ο Μπόλομποϊ και ο ΜακΚίσικ, Πάπας να βρίσκουν ευκαιρίες για να "χτίσουν" την ψυχολογία τους. Λίγα πράγματα από τον Κολοσσό, που ούτως ή άλλως δεν στόχευε σε κάτι ιδιαίτερο σε αυτή την αναμέτρηση, στο σπίτι μίας εκ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης. Στο 2-4 η ομάδα της Ρόδου (2-0 εντός και 0-4 εκτός έδρας).

Ο αγώνας

Προσεκτικά μπήκε ο Ολυμπιακός στο ματς (12-9 στο 5'), απέναντι σε μια ομάδα που ήταν ανταγωνιστική και δεν είχε λόγο για να κάνει συντήρηση δυνάμεων. Το 23-16 της περιόδου ήταν αποτέλεσμα της διαχέιρισης που έκαναν οι Πειραιώτες, οι οποίοι είχαν οκτώ ασίστ για δύο λάθη και είχαν αναγκάσει τους αντιπάλους τους σε έξι δικά τους.

Με τον Πίτερς στο παρκέ, οι ερυθρόλευκοι έχτισαν ένα προβάδισμα 13 πόντων (31-18) στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, την ώρα που ο Μπαρτζώκας είχε γύρω του τον Σλούκα, τον Λούντζη, τον ΜακΚίσικ και τον Μπόλομποϊ. Η άμυνα λειτούργησε καλά, το 35-18 στο 15' ήταν ένα αναμενόμενο σκορ και το 51-25 στο ημίχρονο απόλυτα φυσιολογικό καθώς οι γηπεδούχοι είχαν 69% στο δίποντο και τριπλάσιες ασίστ από λάθη (15/5), απέναντι στην ελάχιστη δημιουργία των φιλοξενούμενων (5 ασίστ για 11 λάθη), τα 2/13 τρίποντά τους και στο γεγονός ότι ο Μορέιρα ήταν ο μοναδικός που έδωσε σκορ ερχόμενος από τον πάγκο.

Ο Μπαρτζώκας άνοιξε το β' μέρος με τον Πάπας στο παρκέ, κράτησε δίπλα τους τον Παπανικολάου και τον Βεζένκοβ και είδε τον δεύτερο να έχει 1/8 δίποντα μέχρι το 27'. Η διαφορά είχε πάει στους 32 βέβαια (66-34), με τον κόσμο να απολαμβάνει το θέαμα και τους παίκτες του Ολυμπιακού να κάνουν το ίδιο σε παρκέ και πάγκο. Το 74-43 της τρίτης περιόδου φυσικά είχε κρίνει τα πάντα και το μόνο που περίμεναν όλοι, ήταν το τελικό σκορ και κάποιες καλές φάσεις από τους αναπληρωματικούς προς το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Μπαρτζώκας έδωσε κάποια λεπτά στον Βεζένκοβ και στο τέταρτο δεκάλεπτο, κυρίως για να τον κρατήσει ζεστό και να τον βοηθήσει να βελτιώσει τα ποσοστά του, κράτησε τον Μπλακ στο παρκέ και εκείνος κράτησε τη διαφορά πάνω από τους 30. Στο φινάλε της βραδιάς έφυγαν όλοι ευχαριστημένοι από το ΣΕΦ, καθώς τραυματισμός δεν υπήρξε. Και αυτό ήταν μάλλον ο πρώτος στόχος των δύο ομάδων σε αυτή την αναμέτρηση που δεν γινόταν να έχει διαφορετική εικόνα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πιτσίλκας, Ζακεστίδης, Σκαλτσής

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-16, 51-25, 74-43, 99-64

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share