Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Super league / Άρης – Λαμία 5-0: Επιστροφή στις νίκες για τους «κιτρινόμαυρους» με μοναδική παράσταση του Πάλμα

Ξέσπασμα με πεντάρα

8 Νοεμβρίου 2022 22:14
Super league / Άρης – Λαμία 5-0: Επιστροφή στις νίκες για τους «κιτρινόμαυρους» με μοναδική παράσταση του Πάλμα
(ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πάλμα που πέτυχε χατ-τρικ και άξιους συμπαραστάτες τους Μαντσίνι, Ζερβινιό και Φαμπιάνο, ο Άρης συνέτριψε με 5-0 την Λαμία και επέστρεψε στις νίκες μετά από τρία ματς. Με 10 παίκτες από το 21ο λεπτό οι Φθιώτες.

Ο Άρης μετρούσε τρία διαδοχικά ματς χωρίς επιτυχία και είχε μόλις μία νίκη στις έξι προηγούμενες αγωνιστικές, όμως κόντρα στην Λαμία έβαλε μαζεμένα όσα γκολ του έλειπαν στα προηγούμενα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Το γκολ του Φαμπιάνο στο 17' και η αποβολή του Μπεχαράνο (με απευθείας κόκκινη) στο 21' έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των κιτρίνων και η συνέχεια βρήκε τον Λουίς Πάλμα να "παίρνει φωτιά" και να πανηγυρίζει χατ-τρικ, για να έρθει το φινάλε και να βρει την ομάδα του Άλαν Πάρντιου να θριαμβεύει με 5-0 στο εναρκτήριο ματς της 12ης αγωνιστικής της Super League. Με την ευκαιρία, δείτε την ανακοίνωση του Ολυμπιακού για την παραμονή του στο πρωτάθλημα.

Σημειώνεται πως αυτή ήταν η τέταρτη φετινή νίκη του Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" σε σύνολο επτά αγώνων (έχει επίσης 2 ισοπαλίες και 1 ήττα) ενώ στον αντίποδα η Λαμία γνώρισε μόλις την τρίτη ήττα της μακριά από το "Αθανάσιος Διάκος" (έχει και τέσσερις ισοπαλίες).

Το ματς

Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τον Άρη να βάζει τη μπάλα κάτω και να προσπαθεί να απειλήσει μέσα από γρήγορες μεταβιβάσεις των παικτών του, όμως η Λαμία όχι μόνο δεν επέτρεψε να νιώσει τον οποιονδύποτε κίνδυνο ο Σαράνοβ αλλά ήταν εκείνη που είχε τις δύο πρώτες τελικές, με καλύτερη την προβολή του Ντε Βινσέντι από πλεονεκτική θέση που σταμάτησε ο Κουέστα.

Ωστόσο το σκηνικό άλλαξε πολύ γρήγορα και για αυτό συνέβαλαν δύο φάσεις που έγιναν μέσα σε μερικά λεπτά. Στο 17' ο Άρης ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ στην πρώτη του τελική, με κεφαλιά του Φαμπιάνο από σέντρα του Πάλμα (πρώτο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα για το σκόρερ) και στο 21ο λεπτό η Λαμία έμεινε με 10 παίκτες, με τον Μπεχαράνο να χάνει την ψυχραιμία του μετά από κίτρινη κάρτα που δέχτηκε για φάουλ και να βλέπει τον Σιδηρόπουλο να του δείχνει κόκκινη κάρτα για εξύβριση.

Άρης – Λαμία 5-0: Επιστροφή στις νίκες για τους «κιτρινόμαυρους» με μοναδική παράσταση του Πάλμα
(ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Με γκολ στην πλάτη και παίκτη λιγότερο το έργο της Λαμίας είχε γίνει βουνό αυτομάτως και ο Άρης που... μυρίστηκε αίμα δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Οι παίκτες του Πάρντιου επέβαλαν πλήρως το δικό τους τέμπο μέχρι το 40ο λεπτό και έκαναν ό,τι ήθελαν στο χορτάρι, με τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη.

Μεγάλος πρωταγωνιστής σε αυτό το διάστημα για τους κίτρινους ήταν ο Λουίς Πάλμα, που μετά από την ασίστ στον Φαμπιάνο, χρίστηκε σκόρερ δύο φορές. Στο 33' νίκησε τον Σαράνοβ με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, σε μία φάση που το... μισό γκολ άνηκε στον Ζερβινιό για την υπέροχη ατομική ενέργεια που έκανε πριν δώσει την ασίστ, ενώ στο 36' έγραψε το 3-0 με υπέροχο φαλτσαριστο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Οι κίτρινοι θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και άλλο γκολ βάσει των ευκαιριών τους (9 τελικές στο πρώτο 45λεπτο, οι 6 εντός εστίας), με την Λαμία από την πλευρά της να δείχνει σημάδια παράδοσης μετά το 21ο λεπτό και να αγγίζει ένα ανέλπιστο γκολ στο 42' αλλά να βλέπει την κεφαλιά του Ετέμπο να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Το σουτ του Φαμπιάνο στο 48' που σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Σαράνοβ ήταν ενδεικτικό των επιθετικών διαθέσεων του Άρη και στο δεύτερο μέρος, με την επιβεβαίωση να έρχεται δέκα λεπτά αργότερα.

Από κόρνερ της Λαμίας, οι παίκτες του Πάρντιου βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, με τον Μαντσίνι να στρώνει στον Πάλμα που ερχόταν με μεγάλη ταχύτητα από πίσω και τον φορ από την Ανδόρα να εκτελεί με άπιαστο σουτ τον Σαράνοβ, για να συνδυάσει το 4-0 με το προσωπικό του χατ-τρικ.

Το γκολ αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Πάρντιου να κάνει τρεις μαζεμένες αλλαγές στο 65' και η συνέχεια του αγώνα ήταν καθαρά διαδικαστική, με τους κίτρινους να κατεβάζουν -όπως ήταν αναμενόμενο- στροφές (έχοντας μπροστά τους και το ματς της ερχόμενης Κυριακής με τον ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες) και την Λαμία να παίζει αποκλειστικά για να κρατήσει το σκορ σε αυτό το επίπεδο.

Στο 85ο λεπτό αποχώρησε ο Πάλμα για να εισπράξει το ζεστό χειροκρότημα των φιλάθλων, για να προστεθεί το κερασάκι στην τούρτα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Μάνου Γκαρθία να βρίσκει τον Γκρέι μέσα στη μεγάλη περιοχή και εκείνον να αποφεύγει αντίπαλό του, για να νικήσει τον Σαράνοβ και να γράψει το τελικό 5-0.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Ετέμπο (85' Ιτούρμπε), Ματέο Γκαρσία (65' Ντιόπ), Ζερβινιό (66' Καμάτσο), Μαντσίνι (65' Γκρέι), Μάνου Γκαρθία, Πάλμα (85' Νταμπό)

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοβ, Αντέτζο, Κορνέζος, Σιμόν (86' Προβυδάκης), Σαραμαντάς, Τσιλούλης (66' Μποάκι), Σλίβκα (75' Καραμάνος), Γιακουμάκης, Μπεχαράνο, Ντε Βινσέντι (46' Νούνιες), Ασκόβσκι (46' Τζανδάρης)

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share