Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League / Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ 1-1: Μπλόκο από τους Αρκάδες και στοπ στο σερί της Ένωσης

6 Νοεμβρίου 2022 23:08
Super League / Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ 1-1: Μπλόκο από τους Αρκάδες και στοπ στο σερί της Ένωσης
(ΑΛΕΞΙΑ ΧΑΜΟΥΖΑ / EUROKINISSI)

Στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης σταμάτησε το σερί της ΑΕΚ, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Αστέρα. Ο Άμραμπατ άνοιξε το σκορ στο 52' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, ενώ ο Κρεσπί διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 58'.

Ο Αστέρας έβαλε στοπ στο νικηφόρο σερί της ΑΕΚ, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1 στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Ο Άμραμπατ άνοιξε το σκορ στο 52ο λεπτό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι και ο Αστέρας ισοφάρισε με τον Κρεσπί στο 58ο λεπτό. Αυτή ήταν η τρίτη σερί ισοπαλία των δύο ομάδων στην Αρκαδία και η πρώτη της Ένωσης στη Super League. Νωρίτερα, με ισοπαλία έληξε ο αγώνας Παναθηναικός - Ολυμπιακός.

Η Ένωση κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σίτο στον Γκατσίνοβιτς στη γωνία της περιοχής στο 50'. Ο Άμραμπατ εκτέλεσε ψύχραιμα, με τον Παπαδόπουλο να πέφτει στη σωστή γωνία, αλλά να μην μπορεί να αποσοβήσει το γκολ. Το 1-1 προήλθε από ωραία ομαδική προσπάθεια. Ο Καρμόνα με κεφαλιά πάσα τροφοδότησε τον Κρεσπί και αυτός με δυνατό σουτ και τη "συνδρομή" του Τζαβέλλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο (αν όχι όλο) κομμάτι του ματς, είχε ευκαιρίες για να σκοράρει περισσότερα γκολ, αλλά η αστοχία της και ο Παπαδόπουλος που πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, τη σταμάτησαν. Ο Αστέρας ειδικά στο δεύτερο μέρος είχε και αυτός κάποιες ευκαιρίες, απειλώντας κυρίως μέσω αντεπιθέσεων.

Η βαθμολογία στην κορυφή δεν άλλαξε, μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι της Λεωφόρου, με την ΑΕΚ να παραμένει στο -6 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Στον αντίποδα, ο Αστέρας ανέβηκε στους 10 βαθμούς και πήρε πολύτιμο βαθμό στη μάχη της ουράς. Να σημειωθεί ότι ο Νίκλας Ελίασον αποκόμισε τραυματισμό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για απεικονιστικές εξετάσεις. Στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο είναι ανήσυχοι με τη ζημιά που υπέστη ο Σουηδός μεσοεπιθετικός.

Ο Παπαδόπουλος σταμάτησε τον Γκαρσία στις καθυστερήσεις

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο πρώτο μέρος και είχε κάποιες τελικές για να σκοράρει. Ο Γκαρσία στο 4' έπειτα από γύρισμα του Γκατσίνοβιτς και ο Αραούχο ένα λεπτό μετά έστειλαν την μπάλα άουτ με δυνατό σουτ εντός περιοχής.

Η Ένωση συνέχισε να απειλεί με σουτ μέσα από την περιοχή. Στο ενδέκατο λεπτό ο Ρότα μπήκε μέσα στην περιοχή, αλλά έπιασε ένα αδύναμο σουτ και ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε εύκολα. Η πρώτη τελική για τον Αστέρα έγινε στο 16ο λεπτό. Ο Ριέρα με ωραία παράλληλη κίνηση έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής και ο Αθανασιάδης μπλόκαρε την μπάλα.

Μετά το 20ο λεπτό ο Αστέρας πήρε μετρά στον αγωνιστικό χώρο και ισορρόπησε το παιχνίδι. Ο Αραούχο απείλησε ξανά στο 29ο λεπτό με ωραίο δυνατό σουτ εκτός περιοχής, με τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει την μπάλα. Η Ένωση απείλησε με τρεις τελικές στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους. Ο Γκαρσία στο 39' και ο Αραούχο στο 43' δεν έστειλαν την μπάλα στην εστία.

Στο 45' η ΑΕΚ έχασε μοναδική ευκαιρία για το 1-0. Ο Παπαδόπουλος σταμάτησε τον Γκαρσία σε τετ-α-τετ με εκπληκτική επέμβαση με το ένα χέρι και ο Πινέδα πήρε το ριμπάουντ, αλλά το ψιλοκρεμαστό σουτ κατέληξε άουτ.

Super League / Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ 1-1: Μπλόκο από τους Αρκάδες και στοπ στο σερί της Ένωσης
(ΑΛΕΞΙΑ ΧΑΜΟΥΖΑ / EUROKINISSI)

Σε έξι λεπτά διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος. Στο 47ο λεπτό έπειτα από εκτέλεση φάουλ με γέμισμα προς την περιοχή ο Λιβάι Γκαρσία έστειλε την μπάλα άουτ. Ένα λεπτό μετά η προσπάθεια του Ριέρα είχε την ίδια κατάληξη.

Οι δύο ομάδες βρήκαν αυτό που έψαχναν σε διάστημα έξι λεπτών, στο 52ο (το πέναλτι του Άμραμπατ) και στο 58ο λεπτό (το γκολ του Κρεσπί). Η Ένωση έφτασε κοντά στο 55ο λεπτό για να κάνει το 2-0, όμως το πλασέ του Μοχαμάντι από το ύψος της περιοχής πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η Ένωση μετά το 1-1 πήρε τα ηνία του αγώνα, αλλά και οι Αρκάδες έδειξαν τα νύχια τους, κυρίως μέσω των αντεπιθέσεων. Σε μια από αυτές κατάφεραν να βρουν και το γκολ με τον Κρεσπί. Σ

το 63ο λεπτό η Ένωση έχασε μοναδική ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Λιβάι Γκαρσία αφού απέφυγε έναν αντίπαλο με ωραία προσποίηση από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα και ο Άμραμπατ με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Παπαδόπουλο σε ενστικτώδη επέμβαση. Στο 75' το δυνατό σουτ του Ρότα από τη γωνία της περιοχής πέρασε άουτ.

Οι δύο ομάδες είχαν τελικές προπάθειες για να σκοράρουν. Σημαντικότερες ήταν η τελική προσπάθεια του Κρεσπί από τη γωνία της περιοχής, η οποία πέρασε άουτ, αλλά και το αδύναμο σουτ του Τσούμπερ μέσα από την περιοχή, το οποίο μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Τζουκάνοβιτς, Καστάνο, Καρμόνα, Τασουλής, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Κρεσπί (90+5'), Σίτο (75' Τιλίκα), Ριέρα (84' Μπενίτο), Μπαράλες (84' Άλβαρες).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μοχαμάντι (80' Μάνταλος), Τζαβέλλας, Μήτογλου, Ρότα, Σιμάνσκι (80' Γιόνσον), Πινέδα (46' Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς, Ελίασον (20' Άμραμπατ), Αραούχο, Γκαρσία.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share