Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

"Λύγισε" μετά από την μεγάλη μάχη ο Τσιτσιπάς - Στον τελικό του Paris Masters ο Νόλε

Με 2-1 προκρίθηκε ο "τιτάνας" του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Στέφανο να ανεβαίνει ξανά στο no.3

5 Νοεμβρίου 2022 20:28
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά από συναρπαστικό ματς το οποίο κράτησε σχεδόν 2,5 ώρες ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε 2-1 σετ του Στέφανου Τσιτσιπά και προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής (06/11, όχι πριν τις 16.00) όπου θα αντιμετωπίσει τον Ρούνε.

Ένα συναρπαστικό παιχνίδι παρακολούθησαν οι φίλοι του τένις ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Νόβακ Τζόκοβιτς (μετά το εκπληκτικό ματς του Τσιτσιπά που τον έστειλε στους 8) με τον Σέρβο να επικρατεί 2-1 και να προκρίνεται στον τελικό της Κυριακής (06/11, όχι πριν τις 16.00) απέναντι στον Ρούνε.

Οι δύο τενίστες μονομάχησαν για σχεδόν 2,5 ώρες στο καλύτερο ματς του Paris Masters με διαφορά. Ο Τσιτσιπάς από τα μισά του δεύτερου σετ και μετά κατάφερε να ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του και να βάλει δύσκολα στον Νόλε, ο οποίος με τη σειρά του είχε την ψυχραιμία στο τάι μπρέικ του τρίτου σετ για να πάρει τη νίκη και την πρόκριση.

Το ματς

Ο αγώνας άρχισε με τους δύο αθλητές να κρατούν εύκολα το σερβίς τους στα πρώτα games δίχως μάλιστα να χάσουν πόντο. Στο έκτο game ο Τζόκοβιτς έβγαλε ανέβασε στροφές, εκμεταλλεύτηκε όλες τις ευκαιρίες που του έδωσε ο Τσιτσιπάς και έφτασε στο break.

Αυτό ήταν και το πρώτο break που δέχτηκε ο Έλληνας τενίστας στο τουρνουά κάτι που του προκάλεσε απογοήτευση. Ο Τζόκοβιτς πήρε εύκολα το επόμενο service game και στη συνέχεια έκλεισε το σετ με νέο break για το 6-2.

Όλη η ιστορία του πρώτου σετ αποτυπώνεται στα στατιστικά. Ο Τζόκοβιτς είχε 9 winners για ένα αβίαστο λάθος, ενώ ο Τσιτσιπάς είχε 6 winners για 11 αβίαστα λάθη.

Το δεύτερο σετ ήταν διαφορετικό από εκείνο του πρώτου σετ αφού είχαμε πιο γεμάτα games και για τους δύο τενίστες με τον Τσιτσιπά να αλλάζει την στρατηγική του στο σερβίς.


Ο Έλληνας τενίστας έβαλε στην εξίσωση και τον κόσμο προσπαθώντας να αλλάξει την ψυχολογία του και τα κατάφερε. Ο Τσιτσιπάς στο πέμπτο game έφτασε στο break και μετά κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί με 4-2.

Στα επόμενα δύο games αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους, όμως ο Τσιτσιπάς κατάφερε να βρει το δεύτερο break του στο σετ στο ένατο game για να κλείσει το σετ με 6-3.

Με την έναρξη του τρίτου σετ ο Τζόκοβιτς προσπάθησε να κάνει το break και είχε διπλό break point για να προηγηθεί με 2-1, αλλά ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του και έφτασε εκείνος στο 2-1.

Στη συνέχεια οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους εύκολα μέχρι και το 4-4 όταν ξανά ο Νόλε είχε διπλό break point, το οποίο ο Στέφανος Τσιτσιπάς το έσβησε.

Οι δύο τενίστες έπειτα κράτησαν το σερβίς τους και έτσι η πρόκριση στον τελικό κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς έκανε πρώτος το mini break, αλλά ακολούθησαν τρεις αναπάντητοι πόντοι για τον Τζόκοβιτς ο οποίος κατάφερε να κλείσει το σετ και το ματς με 6-2, 3-6, 7-6 (4).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share