Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League / Λαμία - Βόλος (2-2): Η ματσάρα στο "Αθανάσιος Διάκος" τα είχε όλα εκτός από νικητή

5 Νοεμβρίου 2022 18:56
Super League / Λαμία - Βόλος (2-2): Η ματσάρα στο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πολύ βελτιωμένη σε σύγκριση με τα προηγούμενα παιχνίδια Λαμία προηγήθηκε δύο φορές όμως ο Βόλος απάντησε ισάριθμες με άπιαστα σουτ εκτός περιοχής, με το φινάλε να βρίσκει τις δύο ομάδες να μένουν στο 2-2 σε ένα άκρως χορταστικό ματς.

Ματς-διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν το εναρκτήριο της 11ης αγωνιστικής της Super League μεταξύ της Λαμίας και του Βόλου, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν χορταστικό θέαμα και μπόλικο σασπένς στο φίλαθλο κοινό και το φινάλε να βρίσκει τις δύο ομάδες να μένουν στο ισόπαλο 2-2 και να συμβιβάζονται με τον έναν βαθμό.

Η Λαμία του Τζανλούκα Φέστα ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς (το μαρτυράει και το 1.4-0.5 στα xgoals) και προηγήθηκε δύο φορές με τα γκολ των Ντε Βινσέντι (10') και Νούνιες (39'), όμως ο Βόλος του Κώστα Μπράτσου είχε κάθε φορά πειστική απάντηση, με τους Φερνάντες (38') και Μπαριέντος (56') να χρίζονται σκόρερ μέσα από εκπληκτικές ατομικές προσπάθειες και εκτελεστικές εμπνεύσεις.

Αμφότερες οι ομάδες θα μπορούσαν να φύγουν από το "Διάκος" με το τρίποντο αφού κυνήγησαν το τρίτο γκολ μέχρι το τελευταίο λεπτό όμως δεν το βρήκαν, με αποτέλεσμα οι Φθιώτες να πάρουν έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη της παραμονής και τους εξαιρετικούς τη φετινή σεζόν Θεσσαλούς να μένουν όρθιους σε ένα ματς που βρέθηκαν να κυνηγούν δύο φορές και το οποίο ακολούθησε τη βαριά εντός έδρας ήττα τους από τον Παναθηναϊκό.

Το ματς

Ματς υψηλών προδιαγραφών με πολλές φάσεις, καλό ρυθμό και χορταστικό θέαμα έλαβε χώρα στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης στο "Αθανάσιος Διάκος", με την Λαμία να είναι καλύτερη από τον Βόλο τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι και να παίρνει δικαίως προβάδισμα.

Οι παίκτες του Φέστα είχαν πετύχει μόλις δύο γκολ στις οκτώ προηγούμενες αγωνιστικές ωστόσο απέναντι στους Θεσσαλούς ήταν εξαιρετικοί και το πρώτο 45λεπτο τους βρήκε να φτιάχνουν 8 τελικές, με τις 4 να είναι εντός εστίας και τις μισές εξ αυτών να καταλήγουν στα δίχτυα.

Οι δύο ομάδες μπήκαν φουριόζες στο ματς και πριν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο είχαν από μία μεγάλη ευκαιρία έκαστη, με την Λαμία να αγγίζει το γκολ με την κεφαλιά του Σλίβκα που σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι και τον Βόλο να "απαντάει" με την προβολή του Εσκοβάλ που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Το γκολ φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου και ήρθε στο 10' για την Λαμία, με τον Ντε Βινσέντι να γίνεται κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ να στέλνει τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Κλέιμαν (1-0).

Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογική ώθηση στους γηπεδούχους που άρχισαν να κερδίζουν τις περισσότερες μονομαχίες στο χορτάρι, για να πλησιάσουν στο 34ο λεπτό το δεύτερο γκολ αλλά να βλέπουν τον Μανούσο να αστοχεί στο τετ α τετ που είχε με τον κίπερ του Βόλου εντός περιοχής μετά από ταχύτατη κόντρα της ομάδας του.

Στο 38ο λεπτό και κόντρα στη ροή του αγώνα ο Βόλος βρήκε το γκολ χάρη στη φοβερή ποιότητα ενός παίκτη του, με τον Φερνάντες να ταλαιπωρεί με ντρίμπλες αντίπαλό του εκτός περιοχής και με αριστουργηματικό αριστερό σουτ να νικάει τον Σαράνοφ.

Δεν πρόλαβαν όμως οι παίκτες του Κώστα Μπράτσου να χαρούν πάνω από ένα λεπτό το γκολ της ισοφάρισης, με τους γηπεδούχους να "κρύβουν" τη μπάλα στο 39' και μετά από άψογο συνδυασμό αρκετών παικτών τους να γράφουν το 2-1 με προβολή του Νούνιες από το ύψος της μικρής περιοχής (2-1), για να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας απολύτως δικαίως το προβάδισμα.

Το αβαντάζ της Λαμίας δεν διατηρήθηκε πάντως για πολλή ώρα, με τον Βόλο να μπαίνει καλύτερα στο δεύτερο μέρος, να κάνει εκείνος παιχνίδι και να δικαιώνεται στο 56', όταν ο Μπαριέντος εφόρμησε προς την περιοχή της Λαμίας και κεραυνοβόλησε με διαγώνια βολίδα τον Σαράνοφ για να γράψει το 2-2.

Στα επόμενα δέκα λεπτά η Λαμία ήταν εκείνη που κυριάρχησε στο χορτάρι και είχε δύο πολύ καλές στιγμές με τους Τσιλούλη (δοκάρι) και Ντε Βινσέντι (σουτ άουτ) για να πάρει για τρίτη φορά προβάδισμα, με τον Βόλο να ισορροπεί μετά από το 60' και στη συνέχεια το ματς να αποκτάει άγρια ομορφιά, με πολλές δυνατές μονομαχίες σε κάθε γωνιά του γηπέδου.

Στο 78' ο Μπεχαράνο είχε ένα εξαιρετικό σουτ αλλά ο Κλέιμαν είπε εντυπωσιακά "όχι", με το τελευταίο δεκάλεπτο να βρίσκει και τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ της νίκης με όσες δυνάμεις διέθεταν αλλά αυτό να μην έρχεται.

Στο 90+2 ο Μποάκι πήγε να χαρίσει το τρίποντο στους γηπεδούχους με φαλτσαριστό πλασέ εντός περιοχής, όμως ο Κλέιμαν απέκρουσε σωτήρια και το 2-2 έμεινε, σφραγίζοντας το φινάλε ενός άκρως συναρπαστικού αγώνα.

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Σιμόν, Κορνέζος, Αντέτζο, Γκοράνοφ, Τζανδάρης, Σλίβκα, Νούνιες (83' Ασκόφσκι), Ντε Βινσέντι (77' Μπεχαράνο), Τσιλούλης (68' Γιακουμάκης), Μανούσος (77' Μποάκι)

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Άλχο, Ουές (46' Λούνα), Σιέλης, Εσκοβάλ, Μπαριέντος, Τσοκάνης, Φερνάντες (86' Πίρινεν), Ντέλετιτς (68' Κούτσιας), Νοκέρτ (46' Μεσκίδα), Οζέγκοβιτς (86' Ματίγια)

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share