Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Λουκέτο» κακοκαιρίας EVA στην Λεωφόρο; «Καλύτερα να αναβληθεί το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, θα ρίξει πάρα πολύ νερό!»

Δυσοίωνη η πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη ενόψει του μεγάλου ντέρμπι

5 Νοεμβρίου 2022 10:56
«Λουκέτο» κακοκαιρίας EVA στην Λεωφόρο; «Καλύτερα να αναβληθεί το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, θα ρίξει πάρα πολύ νερό!»
Φωτογραφίες αριστερά-δεξιά: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ, ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για το κύμα κακοκαιρίας «EVA» που έφτασε στα δυτικά της χώρας μας και σταδιακά τις επόμενες ώρες θα πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας αυτό το Σαββατοκύριακο μίλησε το πρωί του Σαββάτου (05/11) ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN, η ισχυρή κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας και –όπως είπε- θα πλήξει με σφοδρότητα και την Αττική, προτείνοντας μάλιστα να αναβληθεί το παιχνίδι Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, που είναι προγραμματισμένο για τις 19.30, την Κυριακή 6/11.

Όπως τόνισε ο Κ. Μαρουσάκης, το πιο επικίνδυνο χρονικό διάστημα για τον νομό Αττικής θα είναι από τα ξημερώματα της Κυριακής μέχρι και αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Σε πολλές περιοχές του νομού υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για πλημμυρικά επεισόδια, ανέφερε ο ίδιος, προτείνοντας σε εκείνο το σημείο την αναβολή του μεγάλου ντέρμπι, καθώς- όπως είπε- θα έχει ρίξει πολύ νερό και θα είναι δύσκολη και η μετάβαση των φιλάθλων στο γήπεδο αλλά και το «έργο» των ποδοσφαιριστών.

Παράταση βροχών στην Αθήνα «βλέπει» ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: «50 με 70 τόνοι νερού ανά στρέμμα»

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι θα «χτυπήσουν» την χώρα σύμφωνα με το μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Τα φαινόμενα έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους στην περιοχή της Κέρκυρας και την Ήπειρο. Καθώς το κύμα κακοκαιρίας θα μετατοπίζεται προς τα ανατολικά, θα παίρνει ενέργεια από θαλάσσιες εκτάσεις με αποτέλεσμα να έχουμε τα έντονα καιρικά φαινόμενα για τα οποία έχει προειδοποιήσει η ΕΜΥ.

Δείτε επίσης: Ξεκάθαρος ο Σάκης Αρναούτογλου: «Ασυνήθιστο φαινόμενο στην Αττική πριν την κακοκαιρία»

Ο κ. Μαρουσάκης παρουσίασε την πορεία της κακοκαιρίας ανά εξάωρο. Στις 8 το πρώι θα αρχίσουν να επηρεάζονται τα νησιά του Ιονίου και θα επεκταθούν προς τη Δυτική ηπειρωτική χωρα. Το κύμα θα παραμείνει στη Δυτική Ελλάδα τουλάχιστον μέχρι αύριο τα ξημερώματα καθώς κινείται αρκετά αργά.

Από τις 2 το μεσημέρι τα φαινόμενα εξαπλώνονται στο σύνολο του Ιονίου και τα Δυτικά της χώρας, δηλαδή δυτικά της οροσειράς της Πίνδου, και θα επηρεάσουν περιοχές όπως τα Ιωάννινα, η Άρτα, η Πάτρα, το Μεσολόγγι, και ο Πύργος Ηλείας, με βροχές και ισχυρές καταιγίδες.

Προς τις 8 το απόγευμα, τα φαινόμενα τείνουν εξαπλωθούν πιο ανατολικά, ωστόσο το επίκεντρο θα βρίκεται ακόμα δυτικά της Πίνδου. Αργά το βράδυ του Σαββάτου προς ξημερώματα της Κυριακής η κακοκαιρία ξεπερνά της οροσειράς της Πίνδου και αρχίζει να επηρεάζει την Αττική.Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν τουλάχιστον έως το απόγευμα της αυριανής μέρας.

Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος, θα πέσουν 50 με 70 τόνοι νερού ανά στρέμμα οπότε θα υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα. Στην Αθήνα θα βρέχει μέχρι το πρωί της Δευτέρας. Πλέον τα φαινόμενα εξαπλώνονται σε όλη τη χώρα. Σε ότι αφορά την Κρήτη, θα έχουμε βροχές και καιταιγίδες αλλά όχι της ίδιας έντασης που είχε η τελευταία κακοκαιρία που έπληξε το νησί.

Λαίλαπα κακοκαιρίας από τον Γιάννη Καλλιάνο: «40 τόνοι νερού στην Αττική...»

Κατηγορηματικός, όσον αφορά το τι περιμένει τις επόμενες ώρες σχεδόν όλη την ελληνική επικράτεια, εμφανίστηκε στην εκπομπή Live News του Mega με τον Νίκο Ευαγγελάτο ο Γιάννης Καλλιάνος.

Ο γνωστός μετεωρολόγος του καναλιού μίλησε για λαίλαπα κακοκαιρίας που θα ξεκινήσει να πλήττει περιοχές της χώρας από απόψε (4/11) και θα φτάσει στην Αττική αύριο Σάββατο, φέρνοντας, μεταξύ άλλων, 40 τόνους νερού στο έδαφος!

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share