Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Προκηρύχθηκε η κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό

Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου ενώ η αποσφράγιση των προσφορών από όπου θα προκύψει ο ανάδοχος θα γίνει τρεις ημέρες αργότερα, στις 16 του μήνα.

31 Οκτωβρίου 2022 09:53
Προκηρύχθηκε η κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό
(ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε δημοπράτηση βγήκε το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό. Το νέο στάδιο αποτελεί το όνειρο των οπαδών των "πρασίνων" όμως σχετίζεται και με την διπλή ανάπλαση Βοτανικού-Αλεξάνδρας. Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι ο Δήμος Αθηναίων. Tη δημοπράτηση του έργου είχε προαναγγείλει προ ημερών ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε ποσό με ΦΠΑ 123 εκατ. ευρώ (99,19 εκατ. ευρώ). Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου ενώ η αποσφράγιση των προσφορών από όπου θα προκύψει ο ανάδοχος θα γίνει τρεις ημέρες αργότερα, στις 16 του μήνα. Το έργο θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο της μελέτης-κατασκευής.

Το έργο χρηματοδοτείται για ποσό 115 εκατ.ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ένα από τα μεγαλύτερα αναλογικά ποσά που δίδεται για τη δημιουργία μιας υποδομής) και για ποσό 8 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

 Διαχείριση Άρθρα Sports Επεξεργασία: Προκηρύχθηκε η κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό	 Sports      Προσθήκη εγγραφής  Επιστροφή Επεξεργασία: Προκηρύχθηκε η κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό  Η εγγραφή απ
(ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Ουσιαστικά το ΠΔΕ θα καλύψει την κατασκευή του γηπέδου και το Ταμείο Ανάκαμψης την αστική ανάπλαση της πρώην βιομηχανικής περιοχής Βοτανικού /Ελαιώνα - Έργα διαμόρφωσης πρασίνου και κοινόχρηστων χώρων στην περιοχή της Διπλής Ανάπλασης και του Ναυτικού Οχυρού στην περιοχή του Ελαιώνα.

Η διάρκεια των έργων έχει οριστεί σε 36 μήνες. Πρακτικά ο μεγάλος στόχος είναι το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού να λειτουργήσει το 2026 για τη σεζόν 2026-2027. Στον διαγωνισμό αναμένεται να κατέβουν οι μεγάλοι όμιλοι της χώρας, ενώ ενδιαφέρον θα έχει η τυχόν συμμετοχή και εταιρειών εκτός συνόρων.

Το έργο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία του Δήμου Αθηναίων και αποτελεί μέρος της Διπλής Ανάπλασης. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να δημοπρατηθούν επιπρόσθετα και δύο ακόμα έργα που σχετίζονται με τη δημιουργία υποδομών δικτύων (δρόμοι, πεζόδρομοι, αποχέτευση, ηλεκτρισμός, τηλεπικοινωνίες, ύδρευση κ.α.) αλλά και με τη γενική ανάπλαση της περιοχής της παρέμβασης.

Στο έργο περιλαμβάνεται και ποσό 3 εκατ. ευρώ ως προαίρεση για την κατασκευή πεζογέφυρας προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share