Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League / Άρης - ΟΦΗ 1-1: «Γκέλα» και στο -16 από την κορυφή

Πέντε πάσες και… 0-1 ο Τοράλ

30 Οκτωβρίου 2022 22:48
Super League / Άρης - ΟΦΗ 1-1: «Γκέλα» και στο -16 από την κορυφή
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ΟΦΗ πήρε αυτό που ήθελε στο «Κλ. Βικελίδης» καθώς ο Άρης ήταν και πάλι αναποτελεσματικός στις τελικές προσπάθειές τους.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Super League / ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0: Νικηφόρο το πρώτο ντέρμπι της Ένωσης στο «Opap Arena - Αγία Σοφία»

Οι Κρητικοί προηγήθηκαν στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου με γκολ του Τοράλ για να ακολουθήσει το υπέροχο γκολ του Άντρε Γκρέι. Στη συνέχεια οι «κίτρινοι» ήταν δραστήριοι και δημιουργικοί αλλά και άστοχοι στην τελική προσπάθεια με πιο χαρακτηριστική φάση αυτή του 86ου λεπτού όπου ο Ράφαελ Καμάτσο αστόχησε από τα 6-7 μέτρα.

Ο Πάρντιου έκανε περισσότερες αλλαγές από τον Νταμπράουσκας

Η απόφαση του Βάλντας Νταμπράουσκας να μην προχωρήσει σε αλλαγές σε πρόσωπα, στο ντεμπούτο του στην τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ, επιβεβαιώθηκε μέσα από τις επιλογές του στην 11αδα. Προτίμησε τον Ντιουσέ και διάταξη με τρεις κεντρικούς χαφ (4-3-3) και τους Τοράλ, Ντζου και Γκρερέρο στην επιθετική γραμμή. Ο Άλαν Πάρντιου προχώρησε σε περισσότερες αλλαγές επαναφέροντας τον Μάνου Γκαρθία σε ελεύθερο ρόλο και επιλέγοντας τον Γιάκουμπ Μπράμπετς για παρτενέρ του Φαμπιάνο στο κέντρο της άμυνας αλλά και τον Μάρβιν Πίρσμαν στο αριστερό άκρο της άμυνας. Η επιστροφή του Άντρε Γκρέι στην κορυφή της επίθεσης ήταν δεδομένη καθώς Ζερβίνιο και Λούις Πάλμα είναι τιμωρημένοι.

Ο ΟΦΗ «κλείδωσε» τη δημιουργική ικανότητα του Άρη

Ο Άρης μπήκε με επιθετικότητα στο παιχνίδι εν αντιθέσει με τον ΟΦΗ ο οποίος προσπάθησε να επιβάλλει χαμηλό tempo και να βρει φάση στο transition παιχνίδι. Μάλιστα του ανήκε η πρώτη φάση του αγώνα όταν ο Γκερέρο έπιασε στον ύπνο τον Φαμπιάνο (μετά από σέντρα του Τοράλ) κι έκανε την κεφαλιά «ψαράκι» αλλά ο Χουλιάν Κουέστα επιβεβαίωσε τα αντανακλαστικά του. Ο Άρης προσπάθησε να διασπάσει την κλειστή άμυνα του ΟΦΗ είτε μέσα από τη δημιουργία του Μάνου Γκαρθία από τον άξονα είτε των ακραίων μπακ οι οποίοι πήραν πολλά μέτρα στο γήπεδο. Ο Οντουμπάτζο έδωσε δημιουργία από τη δεξιά πλευρά, συνολικά όμως ο Άρης υστέρησε στην τελική πάσα ή σ’ ένα σωστό γέμισμα.

Το δοκάρι του Ματέο Γκαρσία

Στο 19’ ο δραστήριος Ματέο Γκαρσία είδε την μπάλα να «τραντάζει» το οριζόντιο δοκάρι μετά από πλασαριστό σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Άντρε Γκρέι σούταρε καθώς η μπάλα αναπηδούσε και αυτή πέρασε πάνω από την εστία του Μανδά. Γενικώς ο Άρης ήταν πιο δραστήριος στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους. Στο 36’ ο Ματέο Γκαρσία βρήκε δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR καθώς εκτιμήθηκε ότι ο Αργεντίνος ήταν ελαχίστως εκτεθειμένος στο ξεκίνημα της φάσης, ενώ στο 44’ ο Γκρέι έχασε τη σπουδαιότερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου καθώς πρόλαβε τον Μανδά «σκάβοντας» την μπάλα (μετά από κάθετη πάσα του Οντουμπάτζο) αλλά αυτή κατέληξε άουτ. Κι έτσι το ημίχρονο έκλεισε χωρίς σκορ με τον ΟΦΗ να πετυχαίνει τον σκοπό του, βάσει της λογικής του στο γήπεδο, σε αντίθεση με τον Άρη ο οποίος προφανώς περίμενε περισσότερα από τον Ντάνιελ Μαντσίνι.

Πέντε πάσες και… 0-1 ο Τοράλ

Με πέντε πάσες ΟΦΗ άνοιξε το σκορ στο 48ο λεπτό σε μια φάση η οποία ξεκίνησε με βολέ από τον Μανδά, κοντρόλ του Γκερέρο ο οποίος πάσαρε στον Ντιουσέ κι αυτός με τη σειρά του στον Λάρσον, αυτός έκανε την σέντρα, ο Γκερέρο έστρωσε την μπάλα στον Τοράλ ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1). Με το εις βάρος του σκορ να αυξάνει την πίεση, ο Άρης αναγκάστηκε να ρισκάρει. Στο 55’ ο Οντουμπάτζο μπήκε με την μπάλα στην περιοχή αλλά στην παράλληλη πάσα που έκανε ο Γκρέι δεν κατάφερε να κάνει επαφή με την μπάλα.

Super League / Άρης - ΟΦΗ 1-1: «Γκέλα» και στο -16 από την κορυφή
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Ο Γκρέι έβαλε το γκολ της χρονιάς!

Η εξιλέωση του Τζαμαϊκανού επιθετικού ήρθε στο 57ο λεπτό και μ’ ένα γκολ το οποίο σίγουρα θα ενταχθεί στα καλύτερα της σεζόν. Περικυκλωμένος από τρεις παίκτες του ΟΦΗ, εντός περιοχής, ο 31χρονος άφησε την μπάλα να σκάσει και με ανάποδο ψαλιδάκι την έστειλε στο απέναντι παραθυράκι της εστίας του Μανδά (1-1). Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά στα επόμενα λεπτά με τον ΟΦΗ να ψάχνει αντίδραση και τον Άρη να βρίσκει χώρους. Στο 61’ ο Ματέο Γκαρσία δεν κατάφερε να βρει εστία με γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι. Ένα λεπτό αργότερα από λάθος του Αργεντίνου ξεδιπλώθηκε η αντεπίθεση του ΟΦΗ, ο Γκερέρο σκόραρε αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε γιατί ο Ντζου (έκανε την σέντρα) ήταν εκτεθειμένος.

«Ροντέο» το παιχνίδι

Για ένα δεκάλεπτο η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ και τον Άρη να χάνει ευκαιρίες με σπουδαιότερη αυτή του Άντρε Γκρέι στο 71’ όπου στο σουτ από πλάγια θέση η μπάλα πήγε παράλληλα της εστίας. Στο 77’ ο Νταμπράουσκας έδειξε τις προθέσεις του με την αντικατάσταση του Μεγιάδο με τον Ντουρμισάι, ρίχνοντας δηλαδή έναν επιθετικό παίκτη σχηματίζοντας δίδυμο στην επίθεση με τον Γκερέρο. Στο 81’, μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Διαμαντή μετά από σουτ του Οντουμπάτζο, ενώ στο 85’ ο Μανδάς δεν αιφνιδιάστηκε σε σουτ του Ντάνιελ Μαντσίνι ο οποίος μάλιστα τραυματίστηκε πάνω στην προσπάθειά του.

Ο Καμάτσο έχασε το… άχαστο

Στο 86’ οι παίκτες του Άρη έκρυψαν την μπάλα και ο Καμάτσο ανενόχλητος από τα επτά μέτρα «κατάφερε» να στείλει την μπάλα πάνω από την εστία του Μανδά. Ο Άρης πίεση στα τελευταία λεπτά αλλά μέτρησε ένα σωρό ημιτελείς προσπάθειες καθώς δεν μπόρεσε να περάσει μπάλες απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα του ΟΦΗ με συνέπεια να υποχρεωθεί σε νέα γκέλα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share