Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League / ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0: Νικηφόρο το πρώτο ντέρμπι της Ένωσης στο «Opap Arena - Αγία Σοφία»

Δείτε φάσεις και γκολ

30 Οκτωβρίου 2022 21:28
Super League / ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0: Νικηφόρο το πρώτο ντέρμπι της Ένωσης στο «Opap Arena - Αγία Σοφία»
ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ατμόσφαιρα στην OPAP Arena ήταν εκπληκτική για το πρώτο μεγάλο παιχνίδι της και από εκεί και πέρα η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα φρόντισε ώστε να γίνει ακόμη καλύτερη κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, αφού με γκολ των Λιβάι Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς νίκησε με 2-0 τον ΠΑΟΚ και με το 6ο συνεχόμενο τρίποντο παρέμεινε στο -6 από την κορυφή, με τους Θεσσαλονικείς από την άλλη πλευρά να μένουν στο -14 και να πρέπει να αναπροσαρμόσουν τους στόχους τους πλέον.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Super League / Λεβαδειακός – Ατρόμητος 2-1: Πρώτη νίκη με υπογραφή Σκβάρκα

Ο αγώνας άρχισε μέσα σε καταπληκτική ατμόσφαιρα και με τους φιλοξενούμενους να έχουν την πρώτη φάση στο 4′, όταν έκαναν ωραία κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ και η μπάλα κατέληξε στον Κωνσταντέλια, ο οποίος από δύσκολη γωνία δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Όπως και να έχει, λίγα λεπτά μετά, στο 8′, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε νέα φάση, καλύτερη, με τον Αουγκούστο να σεντράρει για τον Ολιβέιρα, ο οποίος όμως δεν έπιασε την κεφαλιά όπως ήθελε και ενώ βρισκόταν σε καλή θέση.

Οι ασπρόμαυροι, με λίγα λόγια, στο πρώτο 10λεπτο έβρισκαν τον τρόπο για να ανταποκρίνονται στο πρέσινγκ των κιτρινόμαυρων ψηλά, αλλά σιγά-σιγά αυτό άλλαξε. Και άρχισε να αλλάζει μετά τη φάση του 20ου λεπτού, όταν η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα μπορούσε να προηγηθεί με το σουτ του Αραούχο που κόντραρε στον Γκαρσία και πήρε ύψος, αλλά ο Κοτάρσκι έκανε βήματα πίσω και απέκρουσε.

Ήταν μια φάση που ζέστανε κι άλλο την εξέδρα, με την Ένωση να πρεσάρει ασφυκτικά για να δυσκολέψει την κυκλοφορία της μπάλας από την πλευρά των Θεσσαλονικέων και το κατάφερε. Όπως κατάφερε να πάρει και το προβάδισμα στο 36′, σε μια φάση που προήλθε λόγω του πρέσινγκ. Ο Αραούχο, συγκεκριμένα, πίεσε και έκλεψε από τον Ντάντας, με τον Ελίασον να στρώνει για τον Λιβάι Γκαρσία που πλάσαρε αμέσως για το 1-0.

Και πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, η OPAP Arena πήγε να… απογειωθεί από την ατομική ενέργεια του Πινέδα που βρέθηκε φάτσα με το γκολ αλλά ο Κοτάρσκι έκανε ασύλληπτη απόκρουση με το ένα χέρι!

Και αυτή δεν ήταν η τελευταία φορά που κλήθηκε να επέμβει στο πρώτο ημίχρονο ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, αφού στο 43′ ο Λιβάι Γκαρσία απέφυγε δύο αντιπάλους και σούταρε από πλάγια εντός περιοχής, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η ΑΕΚ έκλεισε δυνατά το πρώτο ημίχρονο και στο ξεκίνημα του δεύτερου έδειξε διάθεση να αφήσει μπάλα και χώρο στους φιλοξενούμενους για να τους χτυπήσει στην κόντρα, με το παιχνίδι να κυλάει ακριβώς όπως ήθελε ο Αλμέιδα, ο οποίος είδε την ομάδα του να βάζει βάσεις νίκης στο 61′.

Οι Γκατσίνοβιτς και Ελίασον συνεργάστηκαν ωραία και ο δεύτερος έσπασε για τον πρώτο που με κοντινό πλασέ έγραψε το 2-0, με τις εξέδρες να… παίρνουν φωτιά και τον Λουτσέσκου να απαντάει με τριπλή αλλαγή: Μέσα οι Σβαμπ, Μπίσεσβαρ και Ελ Καντουρί, έξω οι Ντάντας, Κούρτιτς, Νάρεϊ.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα (89′ Γαλανόπουλος), Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ελίασον (83′ Μάνταλος), Σιμάνσκι, Πινέδα (76′ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (83′ Άμραμπατ), Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο (89′ Μήτογλου).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Κούρτιτς (67′ Μπίσεσβαρ), Ντάντας (67′ Σβαμπ), Νάρεϊ (67′ Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Κωνσταντέλιας (79′ Κουαλιάτα), Ολιβέιρα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share