Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ολυμπιακός - Λαύριο 98-61: Οι μηχανές δούλευαν στα κόκκινα

Επιστροφή στις νίκες με «καυτό» Λούντζη για τους Πειραιώτες

30 Οκτωβρίου 2022 21:17
Ολυμπιακός - Λαύριο 98-61: Οι μηχανές δούλευαν στα κόκκινα
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ολυμπιακός δεν είχε διάθεση για μπλεξίματα, πάτησε το γκάζι στη δεύτερη περίοδο και καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες το παιχνίδι με το Λαύριο (98-61).

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Παναθηναϊκός – Κολοσσός Ρόδου 77-67: Προβλημάτισε με την εμφάνισή του πριν την Παρτιζάν

Ο Ολυμπιακός είναι σε τέτοιο ρυθμό που δεν μπορεί να απειληθεί επί της ουσίας κάθε φορά που παίζει στη Basket League. Ειδικά εντός έδρας. Το αυτό επιβεβαιώθηκε μέχρι κεραίας στον αγώνα με το Λαύριο, τον οποίο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση (98-61), στον δρόμο για το 4/4 στη Basket League και την παραμονή στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Εκεί που βρίσκεται μόνη της πλέον, μετά από την ήττα της ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια, μια μέρα νωρίτερα.

Ο Μιχάλης Λούντζης έκλεψε την παράσταση στο πρώτο μέρος με τα 5/6 τρίποντα που είχε (όλα αυτά σε μια περίοδο), για να ακολουθήσει η γεμάτη -από στατιστικής άποψης- εμφάνιση του Σάσα Βεζένκοβ, αλλά κι η χρησιμοποίηση του Ιωσήφ Κολοβέρου, ο οποίος πήρε αρκετά λεπτά συμμετοχής.

Το πιο παραγωγικό παιχνίδι του, ως αθλητής του Ολυμπιακού, είχε ο Ταρίκ Μπλακ με 21 πόντους (με 7/11 δίποντα και 7/10 βολές) και 6 ριμπάουντ. Με 7 ασίστ τελείωσε ο Τζορτζ Πάπας.

Από την άλλη, το Λαύριο πλήρωσε τις πολλές και σημαντικές απουσίες (Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Θοδωρής Ζάρας, Τζάστιν Γκρέι), με τον Χρήστο Σερέλη να δίνει την ευκαιρία στους "μικρούς" του rotation να ζήσουν μια όμορφη βραδιά στο ΣΕΦ, αγωνιζόμενοι για αρκετά λεπτά.

Ο αγώνας

Το Λαύριο μπήκε καλά στο παιχνίδι, πήρε το προβάδισμα (4-5 στο 3'), αλλά έκτοτε παραδόθηκε στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι είχαν από νωρίς ρυθμό από τα 6μ75, πήραν πολλά από πολλούς και έφτασαν στο +6 (25-19) με το τέλος της πρώτης περιόδου.

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έβλεπε όλο και πιο μικρό αντίπαλο καλάθι όσο περνούσε η ώρα, με το μπλακ άουτ στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου να επιτρέπει στον Ολυμπιακό να ξεφύγει ακόμη περισσότερο (34-19 στο 14'), πριν ξεκινήσει η ραψωδία του Μιχάλη Λούντζη. Ο διεθνής γκαρντ είχε 5/6 τρίποντα μέσα σε έξι λεπτά, αποτελώντας τη βασική αιτία για το χτίσιμο του +24 (53-29) με το οποίο πήγε στα αποδυτήρια η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Το νερό είχε μπει πλέον στο αυλάκι, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας. Χωρίς τον Μιχάλη Λούντζη πλέον να εκτελεί κατά ριπάς, αλλά με τους υπόλοιπους να κάνουν εξίσου καλή δουλειά από την περιφέρεια. Γι αυτό κιόλας η διαφορά έφτασε μέχρι το +29 (68-39 στο 28'), την ώρα που το Λαύριο πάλευε, αλλά ήταν εμφανές πως δεν μπορούσε για κάτι καλύτερο.

Από εκεί κι έπειτα, οι δύο προπονητές άνοιξαν αρκετά το rotation, με την τελευταία περίοδο να αφορά κατά βάση αυτούς που δεν έχουν, ως επί το πλείστον, πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-19, 53-29, 73-49, 98-61.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share