Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Super League / Βόλος - Παναθηναϊκός 1-5: Γράφει ιστορία με το 10×10 και πετάει για πρωτάθλημα – Δείτε τα γκολ

Πάρτι των πράσινων στο Πανθεσαλλικό Στάδιο που ήταν γεμάτο οπαδούς τους

29 Οκτωβρίου 2022 21:34
Super League / Βόλος - Παναθηναϊκός 1-5: Γράφει ιστορία με το 10×10 και πετάει για πρωτάθλημα – Δείτε τα γκολ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τους οπαδούς του να κατακλύζουν τις εξέδρες του Πανθεσσαλικού Σταδίου και να το μετατρέπουν σε… Λεωφόρο, ο εντυπωσιακός Παναθηναϊκός διέλυσε με 5-1 τον Βόλο που είχε πέντε συνεχόμενες νίκες και έκανε το 10×10, το οποίο αποτελεί το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του, συνεχίζοντας ακάθεκτος την πορεία του προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ιωνικός - Παναιτωλικός 1-1: Χωρίς νικητή η μάχη της Νίκαιας

Οι πράσινοι μπήκαν ορεξάτοι στο παιχνίδι και το έδειξαν από νωρίς, αφού στο 3ο λεπτό είχαν την πρώτη τους φάση με το πλασέ του Βέρμπιτς που έφυγε άουτ, μετά το πάτημα του Σπόραρ.

Ο ίδιος παίκτης, ο Βέρμπιτς, ήταν αυτός που είχε και τη δεύτερη φάση για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, στο 15′, με το σουτ που έφυγε λίγο άουτ, καθώς η πίεση προς τους γηπεδούχους άρχισε να ανεβαίνει. Στο 24′ από την ωραία σέντρα του Παλάσιος ο Σπόραρ έκανε το σουτ στην κίνηση εντός περιοχής αλλά ο Κλέιμαν μπλόκαρε, για να έρθει τελικά το γκολ στο 39’…

Ο Παλάσιος πήρε τη μπάλα δεξιά, απέφυγε τον αντίπαλό του και με πολύ ωραίο τρόπο τελείωσε τη φάση με το εξωτερικό για το 0-1 μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς σε αγωνιστικό χώρο και εξέδρες.

Πανηγυρισμοί που έγιναν ακόμη πιο έντονοι στο 44′, όταν ο Μπρινιόλι εκτέλεσε φάουλ βρίσκοντας τον Παλάσιος, ο οποίος κοντρόλαρε και σούταρε εκτός περιοχής για το 0-2.

Ο Παναθηναϊκός, με λίγα λόγια, είχε ήδη βάλει βάσεις νίκης και ο Βόλος ήταν σε πολύ δύσκολη θέση. Στο 60′, πάντως, θα μπορούσε να μπει ξανά στο παιχνίδι αλλά ο Οζέγκοβιτς αστόχησε από ευνοϊκή θέση, στην καλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων.

Όπως και να έχει, τρία λεπτά μετά το παιχνίδι… έλαβε οριστικά τέλος, αφού ο Χουάνκαρ με σουτ -και με τη μπάλα να βρίσκει λίγο και στον Εσκοβάλ, έγραψε το 0-3.

Το ματς, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, είχε μετατραπεί πλέον σε πάρτι για τους πράσινους, οι οποίοι αμέσως μετά, στο 67′, έκαναν και το 0-4 με τον Τσέριν στην επαναφορά μετά την απόκρουση του Κλέιμαν στο τακουνάκι του Σπόραρ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη.

Θρίαμβος που έγινε ακόμη μεγαλύτερος στο 76′, όταν ο Μπερνάρ συνεργάστηκε με τον Χουάνκαρ και αυτός έδωσε στον Σπόραρ, ο οποίος με ωραίο τελείωμα έκανε το 0-5!

Και από εκεί και πέρα, το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-5 στο 84′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νοκέρ μετά το μαρκάρισμα του Σένκεφελντ στον Τσοκάνη δεν απασχόλησε κανέναν στις τάξεις του Παναθηναϊκού.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share