Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Basket League / ΑΕΚ - Άρης (63-76): «Αυτοκράτορας» Γκούντγουιν στα Άνω Λιόσια

Το ματς

29 Οκτωβρίου 2022 17:54
Basket League / ΑΕΚ - Άρης (63-76): «Αυτοκράτορας» Γκούντγουιν στα Άνω Λιόσια
ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Άρης (2-3) με έναν εκπληκτικό Τσέβεζ Γκούντγουιν (18π.) «έσπασε» το αήττητο της ΑΕΚ (3-1), επικρατώντας με σκορ 76-63.

Δείτε επίσης: Basket League: «Περίπατος» Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη - Νίκησε και τον Άρη πριν τη Μονακό (video)

Ο Άρης έφυγε νικητής από το κλειστό των Άνω Λιοσίων, σταματώντας το σερί της ΑΕΚ στην Basket League (76-63).

Ο Τσέβεζ Γκούντγουιν κυριάρχησε στις δύο ρακέτες (18π., 8 ριμπ.), ο Νόα Χόρκλερ «εκτέλεσε» από την περιφέρεια (16π., με 4/7 τρίποντα) και η ΑΕΚ εγκλωβίστηκε σε ένα κακό παιχνίδι γι' αυτή, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση (16 λάθη, 5/22 τρίποντα).

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο του Άρη στα Άνω Λιόσια ήταν υποδειγματικό. Και στην άμυνα και στην επιθεση. Στο πρώτο κομμάτι, περιόρισε τα ατου της ΑΕΚ, αναγκάζοντας τον Ηλία Καντζούρη να αποσύρει σταδιακά τους Φρέζιερ, ΜακΓκρίφ από το ματς.

Και στο δεύτερο κομμάτι, οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη είχαν εκπληκτικό ποσοστό ευστοχίας πίσω από τη γραμμή του τριπόντου (9/17, 52%).

Η ΑΕΚ πέτυχε το πρώτο καλάθι του αγώνα, ένα τρίποντο του ΜακΓκρίφ, αλλά ο Άρης απάντησε με σερί 10-0. Και από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν έμεινε ξανά πίσω στο σκορ.

Η ΑΕΚ έκανε ένα δικό της σερί (7-0), μείωσε σε 12-16, αλλά εκεί είδε την άμυνά της να την προδίδει ξανά.

Ο Όμηρος Νετζήπογλου έβαλε 9 αθόρυβους πόντους και στη συνέχεια τη... σκυτάλη πήρε ο Νόα Χόρκλερ. Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 14 πόντους και 4/6 τρίποντα!

Η ΑΕΚ επιχείρησε να αλλάξει την πεντάδα της πολλές φορές. Σε ένα σημείο είχε 4 Ελληνες σε αυτή (Κόνιαρης, Πετρόπουλος, Ξανθόπουλος, Παπαδάκης) με τον τελευταίο να είναι ο πιο επιθετικός παίκτης της ΑΕΚ στο ματς.

Ο Τιμ Φρέζιερ για ένα ακόμα ματς, μετά απ' αυτό με τη Βόννη, ήταν αρνητικός, έχοντας 3 λάθη και 2/7 σουτ στο πρώτο ημίχρονο.

Με το σκορ στο 23-33 ο Άρης σημείωσε τέσσερα απανωτά τρίποντα: Νότε, Χόρκλερ και δύο ο Φίλλιος, με το δεύτερο να είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό στη λήξη του χρόνου της επίθεσης.

Η ΑΕΚ επιχείρησε να πάει το παιχνίδι κοντά στο καλάθι, με τον Μίτσελ, τον μοναδικό που είχε οντότητα σε εκείνο το σημείο. Ο Παναμέζος σέντερ πέτυχε πέντε σερί πόντους για να διαμορφώσει το 36-47, σκορ του ημιχρόνου.

Στην 3η περίοδο η ΑΕΚ επιχείρησε να κάνει την αντεπίθεσή της. Αυτή έμεινε στη μέση. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά στους 9 και ενώ ο Άρης είχε ξεφύγει με 15 πόντους (40-55) χάρη σε ένα κρεσέντο των Στρέλνιεκς και Μίτσελ. Λίγο αργοτερα, με τον Μίτσελ να φτάνει στους 11 πόντους, το χάντικαπ έπεσε στους 7 (50-57).

Ο Άρης είχε τις λύσεις, αρχικά στην άμυνα και μετά στην επίθεση, να κλείσει το ημίχρονο σε διψήφια διαφορά, με τον Γκούντγουιν να κάνει... πάρτι κάτω από το καλάθι της ΑΕΚ (14π., 6 ριμπ., μέχρι την 3η).

Η αλήθεια είναι πως με το ξεκίνημα της 4ης περιόδου, η ΑΕΚ ξεκίνησε με καλάθι του Ξανθόπουλου και ύστερα... σίγησε για σχεδόν 2.5 λεπτά. Στο ίδιο διάστημα ο Άρης διατηρούσε τον έλεγχο του αγώνα.

Ο παράγοντας Χάγκινς

Η διαφορά έπεσε ξανά στους 9, μόνο και μόνο για να ευστοχήσει σε τρίποντο ο Χάγκινς (11 ασίστ) για το 56-68.

Η ΑΕΚ δεν είχει την ψυχραιμία να τελειώσει τις φάσεις της, με τον Άρη να την εγκλωβίζει στην άμυνά του. Και οσο οι λύσεις δεν υπήρχαν στην επίθεση, ο Γκούντγουιν «τιμωρούσε» την ΑΕΚ.

Ο Μίτσελ μείωσε σε 60-70, μπαίνοντας στα τέσσερα τελευταία λεπτά του αγώνα. Ο Στρέλνιεκς μείωσε ακόμα περισσοτερο, 62-70, όμως ο Γκούντγουιν ήταν ξανά εκεί (62-72).

Ο Χάγκινς, με λέι απ, 2:09 πριν το τέλος, έφερε ξανά τον Άρη στο +12 (62-74) και εκεί ουσιαστικά έκρινε το ματς, αφού η ΑΕΚ ήταν εξαιρετικά άστοχη, ακόμη σε εξ επαφής περιπτώσεις.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share