Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Super League: Ακάθεκτη στο κυνήγι της κορυφής η ΑΕΚ - Πέρασε άνετα και από τη Λιβαδειά (photos)

Οι «κιτρινόμαυροι» παρέμειναν έτσι στη 2η θέση της βαθμολογίας

24 Οκτωβρίου 2022 20:09
Super League: Ακάθεκτη στο κυνήγι της κορυφής η ΑΕΚ - Πέρασε άνετα και από τη Λιβαδειά (photos)
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ΑΕΚ διεύρυνε το σερί της στη Λιβαδειά (φτάνοντας τις πέντε διαδοχικές νίκες), καθώς νίκησε τον Λεβαδειακό 2-0 για την ένατη αγωνιστική της Super League, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος με δύο γκολ στο δεύτερο μέρος υπέγραψε το διπλό της Ένωσης.

Η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος δυσκολευόταν να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Λεβαδειακού, όχι όμως και στο δεύτερο μέρος, στο οποίο μπήκε φουριόζα και κατάφερε από νωρίς να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα. Αρχικά στο 50ο λεπτό έκλεψε την μπάλα ψηλά και ο Ελίασον με ωραία κίνηση από τα δεξιά έκανε γλυκιά σέντρα στον Γκαρσία, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 66' ο Γκατσίνοβιτς κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Χάμοντ. Ο διαιτητής VAR κάλεσε τον Βεργέτη να δει τη φάση στο μόνιτορ, αλλά εκείνος δεν ανακάλεσε την αρχική του απόφαση. Ο Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση και μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι του Σέρβου. Στο υπόλοιπο του αγώνα ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με την Ένωση να κρατάει το 2-0.

αεκ-λεβαδειακοσ-σουπερ-λιγκ-24-10
EUROKINISSI

Την μπλόκαρε στο πρώτο μέρος

Στο πρώτο μέρος ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν αργός, με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην μπορεί να διασπάσει εύκολα την άμυνα του Λεβαδειακού. Ενδεικτικό είναι ότι η πρώτη τελική προσπάθεια ήταν ένα σουτ του Αραούχο εκτός περιοχής, το οποίο πέρασε άουτ στο 20ο λεπτό, δίχως να ανησυχήσει ιδιαίτερα ο Μάρκοβιτς.

Η Ένωση συνέχισε να έχει την μπάλα στα πόδια της, ωστόσο με εξαίρεση κάποιους συνδυασμούς των Γκατσίνοβιτς - Σιντιμπέ, δυσκολευόταν στο να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων. Ο Μάρκοβιτς ήλεγχε την πορεία της μπάλας στο ωραίο σουτ του Γκατσίνοβιτς στο 25ο λεπτό, ενώ στο 42' το δυνατό σουτ του Πινέδα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ξεμπλόκαρε και πήρε το ματς στο δεύτερο μέρος

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο η ΑΕΚ μπήκε πιο καλά και έπαιξε πολύ πιο γρήγορα, δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα στον Λεβαδειακό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην αργήσει να βρει το γκολ, το οποίο βρήκε με τον Γκαρσία στο 50'.

αεκ-λεβαδειακοσ-σουπερ-λιγκ-24-10
EUROKINISSI

Το γκολ του 24χρονου φορ απελευθέρωσε την ΑΕΚ η οποία έπαιζε χωρίς άγχος και έθεσε τον Λεβαδειακό σε εντελώς παθητικό ρόλο. Στο 64' οι γηπεδούχοι απείλησαν με ένα ωραίο σουτ του Καζένγκα Λούα Λούα από μακρινή απόσταση, αλλά ο Αθανασιάδης ήλεγχε την πορεία της μπάλας και μπλόκαρε την μπάλα.

Η ΑΕΚ βρήκε και δεύτερο γκολ χάρη στο πέναλτι που κέρδισε ο Γκατσίνοβιτς και το μετέτρεψε σε γκολ ο Γκαρσία. Από εκείνο το σημείο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ελάχιστες καλές φάσεις. Στο 90+5' ο Σκβάρκα με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Αθανασιάδης επενέβη σωστά. Το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Λεβαδειακός: Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Λιάγκας, Παναγιώτου, Λούα Λούα (85' Γιαννιώτας), Μουτίνιο, Νίκας, Μεχία, Χάμοντ (81' Σκβάρκα), Τορό (63' Πέτρε).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Πινέδα (72' Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς, Ελίασον (79' Μάνταλος), Αραούχο, Γκαρσία (90+2' Γαλανόπουλος).

Πηγή: sport24.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share