Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ολυμπιακός - Μπασκόνια 92-97: Τρίτο διπλό στην Ισπανία για τους ερυθρόλευκους!

Τρομερό comeback!

21 Οκτωβρίου 2022 23:43
Ολυμπιακός - Μπασκόνια 92-97: Τρίτο διπλό στην Ισπανία για τους ερυθρόλευκους!
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ολυμπιακός γύρισε από την κόλαση του -10 και επικράτησε με 97-92 της Μπασκόνια μέσα στη Βιτόρια, έπειτα από ένα τρομερό comeback στην 4η περίοδο, συνεχίζοντας αήττητος σε όλες τις διοργανώσεις (8-0) και βρισκόμενος στην κορυφή της βαθμολογίας στην EuroLeague μαζί με τη Φενέρ του Ιτούδη. Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟ δεν τα κατάφερε και λύγισε στο φινάλε με το Μονακό να κερδίσει 80-83.

Ο Ολυμπιακός έκανε ξανά το θαύμα του. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βρέθηκε να χάνει με 9 πόντους στο 30', όμως έτρεξε ένα σερί 14 αναπάντητων πόντων μέχρι το 33' για να αντιστρέψει πλήρως την κατάσταση και να αποδράσει από τη Βιτόρια με την νίκη, μετά το 97-92. Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται πλέον στο 4-0, μετά από τρία διπλά μέσα στην Ισπανία και συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας της EuroLeague μαζί με τη Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη.

Ολυμπιακός - Μπασκόνια
EUROKINISSI

Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό, αφού στο δεκάλεπτο βρέθηκε να προηγείται με double-score (32-16), έχοντας πετύχει 10/12 δίποντα και 9/9 βολές. Η κατάσταση άλλαξε πλήρως στην δεύτερη περίοδο. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας άφησε στον πάγκο Βεζένκοβ και Φαλ, ο Σεντεκέρσκις δεν έχανε σουτ και η Μπασκόνια έτρεξε επιμέρους 31-10 για να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα 5 πόντων (47-42).

Ολυμπιακός Μπασκόνια Σλούκας
EUROKINISSI

Μετά την ανάπαυλα ο Γιώργος Μπαρτζώκας επανέφερε το αρχικό του σχήμα στο παρκέ, όμως ο Βεζένκοβ έμοιαζε αρκετά μόνος στην επίθεση, πετυχαίνοντας τους 10 απλο τους 15 πόντους του Ολυμπιακού μέχρι το 25'. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι έχοντας πλουραλισμό και εκμεταλλευόμενοι τις βολές που κέρδισαν από την τεχνική ποινή του Έλληνα τεχνικού και το αντιαθλητικό φάουλ του ΜακΚίσικ ανέβασαν το δείκτη της διαφοράς στους 10 πόντους (67-57, 25'24"). Εν τέλει, η τρίτη περίοδος έληξε με τους Βάσκους στο +9 (74-65).

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν στην τελευταία περίοδο με ένα σερί 14 αναπάντητων πόντων (79-74, 33'), παίζοντας ασφυκτική άμυνα και έχοντας για ηγέτη τον Κώστα Σλούκα. Η ομάδα του Πεναρόγια φυσικά δεν το έβαλε κάτω και το ματς έγινε ντέρμπι στα εναπομείναντα λεπτά. Το μομέντουμ είχε αλλάξει όμως χέρια και ο Ολυμπιακός αποδείχτηκε ξανά πολύ σκληρός για να πεθάνει, φεύγοντας με ένα ακόμα πολύτιμο διπλό από την Ισπανία.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share