Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Άλμπα Βερολίνου-Παναθηναϊκός 94-65: Θλιβερός στο Βερολίνο…

Πολύ λίγος...

19 Οκτωβρίου 2022 22:55
Άλμπα Βερολίνου-Παναθηναϊκός 94-65: Θλιβερός στο Βερολίνο…
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παναθηναϊκός ήταν κάκιστος στο Βερολίνο, δεν ήταν σε καμία στιγμή ανταγωνιστικός και δικαίως «συνετρίβη» με 94-65 από την Άλμπα, υποχωρώντας στο 1-2 για την φετινή Ευρωλίγκα.

Το διπλό των «πράσινων» στο Βελιγράδι αποτέλεσε εξαίρεση στο τραγικό ξεκίνημά του στη σεζόν κι αυτό αποδείχθηκε επί γερμανικού εδάφους, καθώς η ελληνική ομάδα έχασε με κάτω τα χέρια και υπέστη τη δεύτερη ήττα της στα τρία πρώτα παιχνίδια, περιμένοντας στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή (21/10, 21.00) τη Μονακό σ' ένα εξαιρετικά δύσκολο ματς. Από την άλλη το συγκρότημα του Ίσραελ Γκονζάλεθ έφτασε το ρεκόρ του στο 3-0 αποτελώντας μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της Ευρωλίγκας στην αρχή της χρονιάς.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε αρκετά καλά το παιχνίδι κι έμοιαζε να ελέγχει τον αγώνα μέσω της άμυνάς του. Ξαφνικά όμως έμοιαζε σαν να... κατέβηκε ο διακόπτης και οι γηπεδούχοι «έτρεξαν» σερί 12-0 και ξέφυγαν 17-6, πριν τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο με 17-8.

Στη δεύτερη περίοδο η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς δεν έδειξε διάθεση να παραδοθεί και με μπροστάρη τον Άντριου Άντριους κατάφερε να πλησιάσει. Ωστόσο συνέβη ακριβώς το ίδιο με αυτό που είχε συμβεί στο πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης και οι Γερμανοί έχτισαν ξανά διψήφια διαφορά, πηγαίνοντας τελικά στο ημίχρονο με προβάδισμα δέκα πόντων (43-33), με το έργο της ελληνικής ομάδας να έχει γίνει πλέον δύσκολο.

Η πεντάδα με την οποία ξεκίνησαν οι «πράσινοι» στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ιδανική για να παίξει άμυνα όχι όμως και για να σκοράρει και το «τριφύλλι» ήθελε σκορ για να μπει στο κόλπο. Στο 24' η διαφορά είχε ανέβει στους 17 πόντους για πρώτη φορά (50-33), με τον Παναθηναϊκό να έχει κακή επιθετική εικόνα. Το σερί των Γερμανών έφτασε στο 13-0 στο τρίτο δεκάλεπτο και η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 23 πόντους (56-33) και στη συνέχεια 60-33, με τον Λι να πετυχαίνει στο 26' το πρώτο καλάθι μειώνοντας 60-35! Στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 64-45 και όλα είχαν κριθεί.

Πλέον η τελευταία περίοδος είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα με τους γηπεδούχους να κάνουν απλά... συντήρηση και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να μειώσουν κάπως το μέγεθος της «ζημιάς». Δεν άλλαξε κάτι δραματικά και η κόρνα της λήξης βρήκε την Άλμπα να επικρατεί άνετα με 94-65.

Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο... ΜΟΝΟΣ: Ο Ταμίρ Μπλατ ήταν ο άνθρωπος ο οποίος ηγήθηκε της Άλμπα αποδεικνύοντας ξανά ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα στο ξεκίνημα της σεζόν. Ο Ισραηλινός πόιντ γκαρντ έπαιξε και για τον τραυματία Μάοντο Λο ο οποίος κοιτούσε από την άκρη του πάγκου. Εξαιρετική η εμφάνιση κι από τους Κουμάντζε και Σίκμα οι οποίοι συνέθεσαν ένα εκπληκτικό δίδυμο στη ρακέτα. Από την πλευρά των ηττημένων ο Άντριου Άντριους διασώθηκε από το «ναυάγιο» κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, με τον Μάριους Γκριγκόνις να σκοράρει αρκετά όταν τα πάντα είχαν κριθεί.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όπως μαρτυρά και η διαφορά, σε συνδυασμό με την άνεση της επικράτησης των γηπεδούχων, οι Γερμανοί ήταν καλύτεροι σε όλους τους τομείς και ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο έκαναν πραγματικά ό,τι ήθελαν στο παρκέ. Παράλληλα για ακόμα μία φορά η αναλογία των ασίστ με τα λάθη ήταν εξαιρετική για τους γηπεδούχους και τραγική για τους φιλοξενούμενους.

Πηγή: Basketa.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share