Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ιράν: Αποθέωση στην Τεχεράνη για την αθλήτρια Ελνάζ Ρεκαμπί - Συμμετείχε σε αγώνες χωρίς μαντήλα

Η συμμετοχή της Ελνάζ Ρεκαμπί στους αγώνες χωρίς μαντίλα είχε ερμηνευθεί ως χειρονομία αλληλεγγύης με τις διαδηλώσεις εξαιτίας του θανάτου της νεαρής κουρδικής καταγωγής Ιρανής Μαχσά Αμινί

19 Οκτωβρίου 2022 12:43
Ιράν: Αποθέωση στην Τεχεράνη για την αθλήτρια Ελνάζ Ρεκαμπί - Συμμετείχε σε αγώνες χωρίς μαντήλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεκάδες άνθρωποι υποδέχθηκαν την Ιρανή αθλήτρια Elnaz Rekabi όταν επέστρεψε στην Τεχεράνη σήμερα το πρωί μετά τη συμμετοχή της στο Ασιατικό Πρωτάθλημα Αναρρίχησης χωρίς να φοράει μαντίλα.

Συμμετείχε στους αγώνες χωρίς μαντίλα και φορώντας μόνο μια μπαντάνα και μια φόρμα στα ιρανικά χρώματα. Αυτό θεωρήθηκε ως χειρονομία αλληλεγγύης στις διαμαρτυρίες που ξέσπασαν για τον θάνατο της Mahsha Amini, μιας νεαρής Κούρδισσας Ιρανής που συνελήφθη από την αστυνομία των ηθών.

Η Ισλαμική Δημοκρατία επιβάλλει στις ιρανές αθλήτριες να φορούν μαντίλα ακόμη και στους αθλητικούς αγώνες στο εξωτερικό!

Η Ελνάζ Ρεκαμπί, 33 ετών, έφθασε σήμερα το πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο Ιμάμης Χομεϊνί της Τεχεράνης, σύμφωνα με βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Δεκάδες άνθρωποι υποδέχθηκαν τη νεαρή γυναίκα στο αεροδρόμιο με χειροκροτήματα και επευφημίες, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τη ρεφορμιστική εφημερίδα Sarg.

Ο κόσμος συγκεντρώθηκε γύρω από τα δύο οχήματα στα οποία είχε επιβιβαστεί η αθλήτρια και η ομάδα της.

Την Ελνάζ Ρεκαμπί, η οποία φορούσε μαύρη μπλούζα με κουκούλα και κασκέτο του μπέιζμπολ, υποδέχθηκαν στο τέρμιναλ οι οικείοι της, ενώ στη συνέχεια η Ρεκαμπί μίλησε στα μέσα ενημέρωσης.

"Εξαιτίας της ατμόσφαιρας που επικρατούσε στη διάρκεια των τελικών των αγώνων και του γεγονότος ότι κλήθηκα να αρχίσω την προσπάθειά μου σε μια στιγμή που δεν το περίμενα, μπερδεύτηκα με τον τεχνικό εξοπλισμό μου (...). Εξαιτίας αυτού δεν πρόσεξα τη μαντίλα που έπρεπε να φορώ", αφηγήθηκε.

"Επέστρεψα ήρεμα στο Ιράν, υγιέστατη και σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ζητώ συγγνώμη από τον ιρανικό λαό για τις εντάσεις που δημιουργήθηκαν", δήλωσε προσθέτοντας πως "δεν έχω την πρόθεση να αποχαιρετήσω την εθνική ομάδα".

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αγώνων Αθλητικής Αναρρίχησης (IFSC) δήλωσε ότι επικοινώνησε με τον Rekabi και προσπαθεί να μάθει τι συνέβη. Η IFSC δήλωσε ότι η ασφάλεια των αθλητών είναι σημαντική και ότι ο οργανισμός υποστηρίζει το δικαίωμα των αθλητών στην ελευθερία του λόγου.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share