Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Basket League: «Σίφουνας» Ολυμπιακός στην επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στο ΣΕΦ με το... κοστούμι του Περιστερίου (video)

«Κατοστάρα» των Πειραιωτών και 2/2 στο πρωτάθλημα

16 Οκτωβρίου 2022 21:27
Basket League: «Σίφουνας» Ολυμπιακός στην επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στο ΣΕΦ με το... κοστούμι του Περιστερίου (video)
Πηγή φωτογραφίας: KLODIAN LATO/ EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το γεγονός της βραδιάς δεν ήταν η επιστροφή του Ολυμπιακού στο "ανοιχτό" Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για πρώτη φορά στη σεζόν 2022/23 (ο αγώνας με τη Ζάλγκιρις ήταν κεκλεισμένων των θυρών), αλλά η επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στο μέρος στο οποίο έγινε μύθος του μπάσκετ και αγαπήθηκε όσο ελάχιστοι.

Ο coach Bill γύρισε στο σπίτι του, το Περιστέρι έκανε την προσπάθειά του, στο τέλος όμως οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που χαμογέλασαν (101-79) για την 2η αγωνιστική της Basket League, πριν από την πρώτη διαβολοβδομάδα της σεζόν στη EuroLeague και τις εκτός έδρας αναμετρήσεις με Ρεάλ Μαδρίτης και Μπασκόνια.

Δείτε επίσης: Basket League: Με τρίποντη ραψωδία έκανε σεφτέ ο Παναθηναϊκός - «Άνθισε» το... νέο αίμα κόντρα στο Λαύριο (video)

Το ματς θα ξεχαστεί γρήγορα, σίγουρα όμως οι περίπου εννέα χιλιάδες fans του μπάσκετ που βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (16/10) στο ΣΕΦ θα θυμούνται για πάντα αυτόν τον αγώνα. Στο κοινό ήταν και ο Γιώργος Πρίντεζης, με τους Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο να αγκαλιάζουν τον Σπανούλη και να τον τιμούν για όσα πρόσφερε στην ομάδα ως αθλητής. Αν και τα... καλά, βρίσκονται μπροστά και για τους ερυθρόλευκους, αλλά και για τον coach Bill.

Σλούκας με 23 πόντους και 13 ασίστ, Βεζένκοβ με 17 πόντους και Λαρεντζάκης με 13/8/3 ήταν οι κορυφαίοι του Ολυμπιακού, που συνεχίζει με στόχο να βελτιώνει τις συνεργασίες και τους αυτοματισμούς του, ο Σιλβέν Φρανσίσκο ηταν ο παίκτης που ξεχώρισε από το Περιστέρι πριν από το συναπάντημα με την Τενερίφη του Μαρσελίνιο Χουέρτας και του Γκιόργκι Σερμαντίνι.

Ο αγώνας

Το ξεκίνημα του Περιστερίου στο ματς ήταν σπουδαίο, γιατί όλα ξεκινούσαν από την άμυνα. Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε να βρει λύσεις απέναντι στην ενέργεια των φιλοξενούμενων, ήταν άστοχος, έκανε λάθη και δεν εκμεταλλεύθηκε τα επιθετικά ριμπάουντ, με αποτέλεσμα να κυνηγάει συνεχώς στο σκορ. Ο Φρανσίσκο με την ταχύτητα και την εξυπνάδα του προκάλεσε κι άλλα προβλήματα, ως δεύτερος πόιντ γκαρντ στο ροτέισον, όμως ένα τρίποντο του Λαρεντζάκη στο τέλος του δεκαλέπτου έδωσε στους Πειραιώτες το προβάδισμα (18-15).

Ένα σουτ του Κασελάκη στο 12' (22-20) κράτησε το Περιστέρι κοντά, με τον Λαρεντζάκη να ξεχωρίζει για τον Ολυμπιακό και να ακούει το όνομά του σε σύνθημα! Η άμυνα των ερυθρόλευκων ήταν σε άλλο επιπεδο, σε σχέση με εκείνη των πρώτων λεπτών, ο ΜακΚίσικ τελείωσε αιφνιδιασμό για το 30-20 στο 14' μετά από μπλοκ του Μπλακ, ο Λαρεντζάκης συνέχισε να σκοράρει και να απολαμβάνει τις συζητήσεις με όσους βρίσκονταν περιμετρικά του παρκέ, όμως το Περιστέρι γύρισε τον διακόπτη στην άμυνα, μείωσε στους οκτώ (38-30 στο 17'). Δεν κατάφερε κάτι περισσότερο από αυτό. Ο Σλούκας έφτιαχνε, ο Βεζένκοβ κι ο Λαρεντζάκης σκόραραν για το 47-32 προς το ημίχρονο, στο οποίο οι γηπεδούχοι δεν είχαν πραγματικά προβληματιστεί.

Στο ξεκίνημα του β' μέρους το Περιστέρι προσπάθησε να δείξει ένα πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο, ωστόσο ο... Σπανούλης είχε μάλλον περισσότερη ένταση απο τους παίκτες του. Ο Ολυμπιακός κράτησε ένα προβάδισμα ασφαλείας (60-49 στο 25'), πήγε στο +16 (72-56) με τρίποντο του ΜακΚίσικ από τη γωνία και έκλεισε την τρίτη περίοδο με απίθανη συνεργασία Λαρεντζάκη - Βεζένκοβ και κάρφωμα του δεύτερου για το 74-56.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα το ματς δεν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι γηπεδούχοι είχαν κλειδώσει την νίκη, με τον Σπανούλη να δίνει χρόνο στον νεαρό Σταυρακόπουλο, να μιλάει με τους διαιτητές, να ζητάει πίεση και πείσμα από τους παίκτες του, αλλά τον Σλούκα να του κόβει τα πόδια με τρίποντο για το 86-70 στο 35'. Το μόνο που έμενε ήταν να μάθει ο κόσμος το τελικό σκορ, που είχε ούτως ή άλλως ελάχιστη σημασία μπροστά σε όσα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαπέτρου, Δαρλαμήτσος, Τσιμπούρης

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-15, 50-37, 74-56, 101-79

Πηγή: sport24.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share