Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Super League: Λύτρωση στο φινάλε για την ΑΕΚ κόντρα στον εξαιρετικό Ατρόμητο - Το πέναλτι που έβαλε «φωτιά» στην OPAP Arena (video)

Η «Ένωση» πήρε τους υπερπολύτιμους 3 βαθμούς στο 90+4'

16 Οκτωβρίου 2022 18:21
Super League: Λύτρωση στο φινάλε για την ΑΕΚ κόντρα στον εξαιρετικό Ατρόμητο - Το πέναλτι που έβαλε «φωτιά» στην OPAP Arena (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε κόντρα στον Ατρόμητο, ο Γιαννιώτης έμοιαζε ακίνητος για κάτι παραπάνω από 90 λεπτά, όμως ο Νορντίν Άμραμπατ τον νίκησε από την άσπρη βούλα στο 90+4' και χάρισε το τρίποντο στην Ένωση.

Ο Μάνταλος κέρδισε το πέναλτι στις καθυστερήσεις, τσιμπώντας την μπάλα από τον Μαυρομμάτη που μπήκε καθυστερημένα στη φάση και τον ανέτρεψε. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Άμραμπατ, ο οποίος νίκησε τον Γιαννιώτη από τα 11 μέτρα. Η Ένωση είχε αρκετές τελικές προσπάθειες και στα δύο ημίχρονα για να πετύχει κάποιο τέρμα, όμως ο Γιαννιώτης την σταμάτησε με εξαίρεση το πέναλτι που σημείωσε.

Δείτε επίσης: Super League: Κατάθεση ψυχής και ανατροπή στο δεύτερο μέρος για τον Άρη (photos)

Ο Ατρόμητος με τη σειρά του είχε τις τελικές για να πετύχει ένα γκολ, όμως ατύχησε στην τελική προσπάθεια, όμως αστόχησε στις προσπάθειες που είχε κυρίως με τον Κιάρτανσον, δίχως όμως αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ παραμένει στη δεύτερη θέση με 18 βαθμούς, πετυχαίνοντας την τέταρτη διαδοχική της νίκη, ενώ ο Ατρόμητος παραμένει στους 11 βαθμούς.

Με την ίδια εδεκάδα η ΑΕΚ, δύο αλλαγές ο Ατρόμητος

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν έκανε κάποια αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι με τον Άρη στο Βικελίδης, διατηρώντας τους ίδιους παίκτες. Στον αντίποδα ο Κόουλμαν προχώρησε σε δύο αλλαγές στον άξονα. Οι Μουνίθ και Έρλινγκμαρκ ξεκίνησαν βασικοί αντί των Κούεν και Φριντζόνσον.

Μπρα ντε φερ το πρώτο μέρος

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση να πάρει την μπάλα και να περιορίσει τον Ατρόμητο στα καρέ του, όμως οι Περιστεριώτες ήταν απειλητικοί στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα. Η Ένωση απείλησε για πρώτη φορά στο έκτο λεπτό με τον Λιβάι Γκαρσία. Ο 24χρονος επιθετικός μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Έξι λεπτά μετά ο Ατρόμητος έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ. Ο Ρομπάιγ έκανε γλυκιά σέντρα και ο Κιάρτανσον που πετάχτηκε στην πλάτη του Βίντα, νικήθηκε από κοντά από τον Αθανασιάδη. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως μέσω αντεπιθέσεων.

Στο 28ο λεπτό ο Πινέδα με ωραία ενέργεια μπήκε στην περιοχή και έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Γιαννιώτης έπεσε στη γωνιά του και μπλόκαρε την μπάλα. Ακολούθως η Ένωση απείλησε σε κάποιες περιπτώσεις με τον Λιβάι Γκαρσία, αλλά και με τα σουτ εντός περιοχής των Αραούχο και Γκατσίνοβιτς.

Πίεσε η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος, άντεξε ο Ατρόμητος

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα, θέλοντας να βρει το γρήγορο γκολ. Αρχικά ο Πινέδα από κοντά νικήθηκε από τον Γιαννιώτη, έπειτα από γύρισμα Λιβάι Γκαρσία στο 48ο λεπτό. Ένα λεπτό μετά ο Αραούχο με ένα δυνατό σουτ εντός περιοχής ανάγκασε τον Γιαννιώτη να πέσει στη γωνιά του και να μπλοκάρει σωτήρια την μπάλα.

Η ομάδα του Κρις Κόουλμαν έγινε απειλητική στο 60ο λεπτό. Ο Ρομπάιγ έκανε το γύρισμα στον Κιάρτανσον που ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Μουκουντί, αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ. Στην αντεπίθεση η ΑΕΚ είχε τις προϋποθέσεις να απειλήσει, αλλά το δυνατό σουτ του Ρότα μέσα από την περιοχή εξουδετερώθηκε από τον εξαιρετικό Γιαννιώτη.

Η Ένωση έφτασε κοντά στο 1-0 στο 67ο λεπτό με τον Μουκουντί. Ο Καμερουνέζος στόπερ έπιασε μια σκαστή κεφαλιά και ο Γιαννιώτης με μια εκπληκτική επέμβαση έστειλε την μπάλα στην εστία.

Όσο περνούσε η ώρα, η ΑΕΚ πίεζε και περισσότερο, αλλα αυξανόταν και η πίεση για το αρνητικό αποτέλεσμα. Ο Αραούχο εκμεταλλεύτηκε την ασταθή επέμβαση του Γιαννιώτη αλλά το σουτ που εξαπέλυσε πέρασε ελάχιστα άουτ. Πέντε λεπτά ο Κλωναρίδης προσπάθησε με ένα έξυπνο σουτ να αιφνιδιάσει τον Αθανασιάδη, αλλά ο Έλληνας κίπερ απομάκρυνε σε κόρνερ.

Η ΑΕΚ είχε και άλλες τελικές για να μπορέσει να πάρει τη νίκη και τη βρήκε χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άμραμπατ στις καθυστερήσεις.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μοχαμάντι, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Ελίασον, Αραούχο, Γκαρσία.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κεσχρίντα, Χατζησαΐας, Μαυρομμάτης, Γκονζάλες, Έρλινγκμαρκ, Μουνίθ, Ρομπάιγ, Κλωναρίδης, Κιάρτανσον.

Πηγή: sport24.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share