Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πένθος στον ΠΑΟΚ: Πέθανε ο Γιάννης Βράνιαλης

Θλίψη...

12 Οκτωβρίου 2022 20:23
Πένθος στον ΠΑΟΚ: Πέθανε ο Γιάννης Βράνιαλης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο πένθος βυθίστηκε η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Βράνιαλης.

Ο Βράνιαλης πέθανε σε ηλικία 89 ετών.

Δείτε επίσης: Πέθανε ο Ιγνάτης Κατερτζιδέλης

Ήταν γενικός γραμματέας της ΠΑΕ επί προεδρίας του Γιώργου Παντελάκη, ενώ διετέλεσε πρόεδρος του Ερασιτέχνη τη διετία 1981-83.

Ο ΑΣ ΠΑΟΚ εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Ο ΠΑΟΚ, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του Γιάννη Βράνιαλη, για τον χαμό του αγαπημένου τους προσώπου. Ο Γιάννης Βράνιαλης ήταν Γενικός Γραμματέας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ επί Προεδρίας του Γιώργου Παντελάκη, ενώ είχε διατελέσει και Πρόεδρος του Α.Σ. ΠΑΟΚ την διετία 1981-1983. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...».

Ο ελληνικός αθλητισμός θρηνεί - Πέθανε ο Νίκος Αντωνιάδης

Ο θρύλος του ελληνικού βόλεϊ Νίκος Αντωνιάδης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 74 ετών.

Μια μεγάλη απώλεια θρηνεί το ελληνικό βόλεϊ. Συγκεκριμένα την Κυριακή «έφυγε» από την ζωή ο Νίκος Αντωνιάδης, μια μεγάλο δόξα του αθλήματος.

Δείτε επίσης: Απίστευτο σοκ στην Κω και στον χώρο του μπάσκετ: «Έσβησε» ο 34χρονος Δημήτρης Παπούλης

Αναλυτικά η ΕΟΠΕ αναφέρει τα εξής: «Άλλη μία μεγάλη απώλεια για το Ελληνικό βόλεϊ, καθώς "έφυγε" από τη ζωή την Κυριακή 9 Οκτωβρίου ο Νίκος Αντωνιάδης. Δύο ημέρες μέρες μετά την απώλεια του Δημήτρη Γαϊδατζή, ένας πρώην συμπαίκτης του έφυγε από τη ζωή, σκορπίζοντας θλίψη στο χώρο του βόλεϊ.

Στα 74 του, η μεγάλη δόξα της Ελληνικής Πετοσφαίρισης - και για πολλούς ο κορυφαίος επιθετικός όλων των εποχών - και ο πρώτος Έλληνας αθλητής που πήρε μεταγραφή στο εξωτερικό (από τον Ηρακλή στην Ρασίνγκ Παρί), έχασε τη μεγάλη “μάχη”.

Ο Νίκος Αντωνιάδης ήταν ο κορυφαίος Έλληνας βολεϊμπολίστας εκείνης της εποχής, ξεκίνησε το βόλεϊ από το 6ο γυμνάσιο Θεσσαλονίκης με τον αείμνηστο δάσκαλο Ξενοφώντα Καλογερόπουλο για να γίνει αρχηγός του Ηρακλή και της Εθνικής ομάδας.

Ο ελληνικός αθλητισμός θρηνεί - Πέθανε ο Νίκος Αντωνιάδης

Διετέλεσε μέλος της "γαλανόλευκης" από το 1967 έως και το 1978 και μέτρησε περισσότερες από 200 συμμετοχές.

Στη Γαλλία κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, το 1976, το 1977, και το 1978. Άφησε πίσω του τη σύζυγο του και δύο παιδιά.

Τον 37χρονο σήμερα Αλέξανδρο και το 31χρονο Αριστοτέλη. Πτυχιούχος ΕΑΣΑ (πρώην ΤΕΦΑΑ) και διπλωματούχος INSEP (Ανωτάτης Προπονητικής της Γαλλίας) και Πανεπιστημίων Ναντέρ, Ρενέ Ντε Καρτ, Σεν Ντενί και Γενεύης σε κοινωνιολογικές σπουδές. Υπήρξε λέκτωρ αθλοπαιδιών και αθλητικής ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Είχε συγγράψει βιβλία ως βοηθήματα στο Πανεπιστήμιο. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share