Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Παναθηναϊκός: Αυτό ειναι το τελικό κόστος για το νέο γήπεδο στον Βοτανικό

Το τελικό κόστος των 125 εκατ. ευρώ για το νέο γήπεδο στον Βοτανικό, την πεζογέφυρα και την υπογειοποίηση

12 Οκτωβρίου 2022 15:16
Παναθηναϊκός: Αυτό ειναι το τελικό κόστος για το νέο γήπεδο στον Βοτανικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας (10/10), κατά την 25η συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, τα δύο πρώτα θέματα στην ημερήσια διάταξη -με εισηγητή τον ίδιο τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη- αφορούσαν την έγκριση της 3ης Τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Αθηναίων οικονομικού έτους 2022.

Στον πολύ αναλυτικό πίνακα έργων ανά τεχνική διεύθυνση που παρουσιάστηκε στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου στην παραπάνω “3η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος”, υπήρχε η αναφορά στο συνολικό κόστος της κατασκευής του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στην περιοχή του Βοτανικού, στο ποσό των 125 εκατ. ευρώ, με πηγή χρηματοδότησης το Υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας.

Ο ίδιος πίνακας μάλιστα, ανέφερε και τις προβλεπόμενες “απορροφήσεις” των εν λόγω 125 εκατ. ευρώ. Για το 2023 υπήρχε το ποσό των 15 εκατ. ευρώ. Για το 2024 το ποσό των 50 εκατ. ευρώ και για το 2025 το ποσό των 59.999.000 ευρώ. Για το 2022 δε, υπήρχε κι άλλη μία “απορρόφηση” 1.000 ευρώ από ιδίους πόρους του Δήμου Αθηναίων.

Έρχεται το Παναθηναϊκό όνειρο στον Βοτανικό: Ως την Παρασκευή η δημοπράτηση του γηπέδου!

Ο Βασίλης Βέργης σε ένα ακόμα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στο SDNA φέρνει στο φως ότι η μεγάλη ώρα για τον Παναθηναϊκό έφτασε…

Η αναμονή 2,5 δεκαετιών παίρνει τέλος για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό αφού την Πέμπτη (13/10) ή το αργότερο την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου δημοπρατείται από τον Δήμο Αθηναίων το νέο ποδοσφαιρικό στολίδι του τριφυλλιού στον Βοτανικό!

Έπειτα από κοροϊδίες, ψεύτικες υποσχέσεις, συνεχείς πολιτικές παλινωδίες που βίωσε ο Παναθηναϊκός τα τελευταία, τουλάχιστον, 25 χρόνια, έφτασε η ώρα της δικαίωσης.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης επέμενε από την πρώτη στιγμή ότι το έργο ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Και πάλεψε γι αυτό όσο κανείς. Η σημερινή κυβέρνηση είχε, επίσης, δεσμευθεί πολλές φορές δημοσίως για την υλοποίησή του. Και τώρα έφτασε η μεγάλη στιγμή.

Προηγήθηκε η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας φέρνοντας βήμα βήμα όλες τις εξελίξεις.

Αύριο Τετάρτη ο Δήμος Αθηναίων θα λάβει από το τεχνικό συμβούλιο του Υπουργείου Υποδομών την (καθόλα τυπική διαδικασία) έγκριση για τη δημοπράτηση του γηπέδου με τη μέθοδο του άρθρου 50 του νόμου 4412.

Και την Πέμπτη (13/10) ή το αργότερο την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου θα περάσει η ημερήσια διάταξη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου η οποία θα εγκρίνει τη δημοπράτηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share