Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Super League: Καταιγιστική η ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη - Προβληματισμός στον Άρη (photos)

Σιμάνσκι και Λιβάι Γκαρσία την κράτησαν σε τροχιά διεκδίκησης του τίτλου

9 Οκτωβρίου 2022 23:54
Super League: Καταιγιστική η ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη - Προβληματισμός στον Άρη (photos)
Πηγή φωτογραφίας: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ΑΕΚ αυτή τη φορά φεύγει χαρούμενη από το «Κλεάνθης Βικελίδης», καθώς επικράτησε του Άρη 2-0 χάρη στα γκολ των Σιμάνσκι στο 28' και Λιβάι Γκαρσία στο 51ο λεπτό. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα με εξαίρεση το πρώτο κομμάτι του ματς (μέχρι περίπου το 20ο λεπτό) κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και είχαν ευκαιρίες να πετύχουν και περισσότερα τέρματα.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο πρώτο μέρος χάρη μέσω στατικής φάσης. Ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά και ο Σιμάνσκι στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όντας αμαρκάριστος με τον Κουέστα να μην κάνει έξοδο για να μπλοκάρει την μπάλα.

Δείτε επίσης: Super League: Έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» με Αϊτόρ ο Παναθηναϊκός - Συνεχίζει αήττητος στην κορυφή (video)

Μετά από το γκολ του Σιμάνκσι η Ένωση έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά της. Ο Πινέδα έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και μοίρασε στον Αραούχο, ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ προ κενής εστίας στο 30ο λεπτό.

αεκ-αρησ-σουπερ-λιγκ-9-10
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Επτά λεπτά μετά ήταν η σειρά του Λιβάι Γκαρσία να απειλήσει. Ο φορ της Ένωσης απέφυγε τον Κουέστα, όμως το πλασέ του ήταν αδύναμο και ο Μαζικού πρόλαβε να απομακρύνει την μπάλα πριν περάσει την τελική γραμμή.

Στο δεύτερο μέρος η Ένωση μπήκε δυνατά και βρήκε γκολ στα πρώτα λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν την μπάλα στη μεσαία γραμμή. Ο Αραούχο τροφοδότησε κάθετα τον Γκαρσία, αυτός έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και στο υπόλοιπο του δεύτερου 45λεπτου, έχοντας κάποιες ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο γκολ, δίχως όμως αποτέλεσμα. Να σημειωθεί ότι η στιγμή του ματς ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι παίκτες της ΑΕΚ με τα μπλουζάκια για τον Άλκη Καμπανό, γεγονός που απέσπασε τον σεβασμό του Άρη.

αεκ-αρησ-σουπερ-λιγκ-9-10
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά (58' Οντουμπάτζο), Φαμπιάνο, Ενκουλού, Μαζικού, Νταμπό, Ματέο Γκαρσία (66' Πάλμα), Μάνου Γκαρθία (82' Καμάτσο), Μαντσίνι, Ιτούρμπε (66' Ντιόπ), Γκρέι (58' Ζερβινιό).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Ελίασον (80' Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (80' Τσούμπερ), Πινέδα (90' Γιόνσον), Γκαρσία (90' Μάνταλος), Αραούχο.

Πηγή: sport24.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share