Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Basket League: Νικηφόρα πρεμιέρα για την ΑΕΚ - Πάλεψε η Καρδίτσα (video)

Ουσία και θέαμα από την «Ένωση»

9 Οκτωβρίου 2022 23:41
Basket League: Νικηφόρα πρεμιέρα για την ΑΕΚ - Πάλεψε η Καρδίτσα (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ανανεωμένη εικόνα της ΑΕΚ αρέσει πολύ, με αποδείξεις. Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στην Καρδίτσα, με όπλο την εξαιρετική επιθετική λειτουργεία και την ένταση στην άμυνα, φτάνοντας με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη (79-63), για την πρεμιέρα της Basket League. Οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς διψήφιο προβάδισμα, το οποίο διατήρησαν μέχρι τέλους, δίχως να απειληθούν επί της ουσίας.

Δείτε επίσης: Basket League: «Κάζο» με το... καλημέρα για τον Παναθηναϊκό - Τεράστια νίκη του Άρη (video)

Σα να μην έφτανε αυτό, η Καρδίτσα έχασε στη διάρκεια του αγώνα (και) τον Γιάννη Αθηναίου, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τράβηγμα στον προσαγωγό. Κι αυτό για μια ομάδα που δεν είχε στα Άνω Λιόσια ούτε τον Κωστή Γόντικα (αναμένεται να ξεκινήσει προπονήσεις τις επόμενες ημέρες) ούτε τον Τζάβιν ΝτεΛόριε (τραυματίας).

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ έδειξε από νωρίς πως είναι ένα επίπεδο πάνω από την Καρδίτσα. Με πολύ περισσότερη ενέργεια και καλές επιλογές στην επίθεση, δημιούργησε αρκετά ελεύθερα σουτ, τα οποία κατάφερε να βάλει. Κάπως έτσι, έφτασε στο +17 (28-11) ήδη από το 12' του αγώνα, με τον Βαγγέλη Αγγέλου να δοκιμάζει διαρκώς πράγματα, αλλά τίποτα να μη λειτουργεί για να φέρει τον περιορισμό της διαφοράς. Μέχρι το ημίχρονο μάλιστα, η διαφορά είχε ανέβει ακόμη περισσότερο (49-27), με τους γηπεδούχους να κλείνουν το πρώτο μέρος με 13/21 δίποντα, 6/11 τρίποντα και 5/5 βολές, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι μετρούσαν 4 ασίστ για 15 λάθη.

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά, αλλά αυτό δεν ήταν πρόβλημα για την ΑΕΚ. Η αμυντική συνέπεια σε συνδυασμό με τα άσχημα ποσοστά της Καρδίτσας, επέτρεψαν στην ομάδα του Ηλία Καντζούρη να διατηρήσει τη διαφορά ασφαλείας και να μην απειληθεί. Είναι ενδεικτικό πως ακόμη κι όταν έμεινε για περίπου πέντε λεπτά χωρίς πόντο (από το 31' έως το 35'), η ΑΕΚ δεν είδε την Καρδίτσα να πλησιάζει ιδιαίτερα, με το +16 της τελικής επικράτησης να καταδεικνύει τη διαφορά απόδοσης στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-11, 49-27, 64-50, 79-63.

ΑΕΚ (Καντζούρης): Κόνιαρης, Φρέιζιερ 14 (1 τρίποντο, 5 ασίστ), ΜακΓκριφ 7 (10 ριμπάουντ, 5 λάθη), Γουίλιαμς 9 (1/5 τρίποντα), Μίτσελ 13 (3 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Πετρόπουλος, Ξανθόπουλος 4, Φιλιππάκος 1, Περσίδης 9 (3/3 τρίποντα), Μάντσεν 8, Παπαδάκης 3 (1), Στρέλνιεκς 11 (1).

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Αγγέλου): Μπέχαϊμ 16 (2/7 τρίποντα, 11 ριμπάουντ), Πρίτζετ 10 (4 ριμπάουντ, 3 λάθη), Μπέιτμον 16 (1/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα), Χάντερ 3 (1/7 σουτ), Κώττας 6 (4 ριμπάουντ), Αθηναίου, Καλαϊτζάκης, Γκάμπροβσεκ 3, Πεφάνης.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share