Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

OPAP Arena: Μια Άλλη Εντελώς (συγκλονιστική) Κατάσταση

Κορυφαία εμφάνιση της ΑΕΚ σε πανηγυρική ατμόσφαιρα

4 Οκτωβρίου 2022 12:56
OPAP Arena: Μια Άλλη Εντελώς (συγκλονιστική) Κατάσταση
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Συγκίνηση. Δέος. Ανατριχίλα. Αναμνήσεις που μπορεί να μην χάθηκαν μέσα στα χρόνια του ξεριζωμού και της νέας προσφυγιάς, αλλά έμεναν σχεδόν μόνες τους, για να βρουν ξανά τη θέση τους στη στέγη, υπό την οποία δημιουργήθηκαν. Για να «γιγαντώσουν» ξανά, με τη δημιουργία νέων σπουδαίων αναμνήσεων, κάτω από τη σκέπη ενός επιβλητικού γηπέδου με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα άλλα. Ενός ναού για τη γηπεδούχο ομάδα, μιας έδρας που προκαλεί ταραχή για την φιλοξενούμενη.

Η 3η Οκτωβρίου 2022 θα μείνει για πάντα στις μνήμες των φίλων της ΑΕΚ και όχι μόνο. Άπαντες θα θυμούνται, και ειδικά όσοι βρέθηκαν στη μαγευτική OPAP Arena, το πού κάθονταν, το τι ώρα έφτασαν, την προσμονή τους για την επιστροφή στο σπίτι, τους πανηγυρισμούς στα τέσσερα ιστορικά γκολ της Ένωσης από τους Γκατσίνοβιτς (δύο γκολ), Αραούχο και Γκαρσία, τη συγκίνηση για την πρώτη σέντρα, το (προσωρινό) δάκρυ για όσους δεν πρόλαβαν να ζήσουν το όνειρο.

ΑΕΚ OPAP Arena πανοραμική

Μα δεν ήταν ακριβώς όνειρο. Παράδεισος ήταν, και μάλιστα επίγειος, από την πρώτη έως την τελευταία στιγμή. Ένας παράδεισος, που έχει το όνομα OPAP Arena σε μια ατμόσφαιρα, που τελικά νιώθεις πως βρίσκεσαι… στα ουράνια. Αυτό που ίσως φαντάζονταν το 2003, όταν έμπαιναν οι μπουλντόζες στο ιστορικό «Νίκος Γκούμας» στην Νέα Φιλαδέλφεια, με κάθε έτος στα 19 χρόνια που πέρασαν να μεγαλώνει την αγωνία, ίσως δεν ήταν καν κοντά σε αυτό που αντίκρυσαν, γυρίζοντας στην φυσική έδρα του συλλόγου.

Ο παράδεισος βρέθηκε στην OPAP Arena

Η εκπλήρωση αυτού του ονείρου ξεκινούσε από πολύ νωρίς. Από τους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας, και τη λεωφόρο Δεκελείας, όπου τα συνθήματα και οι πυρσοί ήδη τρεις ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα έδιναν και έπαιρναν. Στη συνέχεια, ο κόσμος αυτός συγκεντρώθηκε για να θαυμάσει το μεγαλείο της OPAP Arena από τον εξωτερικό της χώρο, με τις βυζαντινές επιρροές στην αρχιτεκτονική σαφείς, μαζί με έναν επιβλητικό ατσάλινο αετό να αποτελεί τον κέρβερο του χώρου.

ΑΕΚ OPAP Arena αετός

Μπαίνοντας στο γήπεδο, λίγες λίγες οι αρχικές πινελιές προμήνυαν το τι θα βλέπαμε σε όλο το μεγαλείο της OPAP Arena. Από το εκκλησάκι στην κεντρική είσοδο και όχι μόνο, μέχρι την κάθε πόλη, που σήμερα, 100 χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή αποτελεί μια χαμένη πατρίδα. «Για να μην ξεχάσουμε ποτέ», όπως έγραφαν οι υπέροχοι πίνακες από τα χρόνια αγωνίας των προσφύγων, που κοσμούσαν τις υπερπολυτελείς σουίτες του γηπέδου με τη μοναδική εξυπηρέτηση. Ενός γηπέδου με ακουστική μοναδική, δημιουργώντας ατμόσφαιρα στο πέταλο των οργανωμένων οπαδών, στη θύρα 21, δύο κιόλας ώρες πριν από το ματς με τον Ιωνικό για τη Super League και με την εξέδρα σιγά σιγά να γεμίζει και να δίνει όλο και περισσότερο τον παλμό.

Και λίγο πριν αρχίσει το ματς, μια OPAP Arena στις «φλόγες». Το χειροκρότημα στους παίκτες, όταν μπήκαν για την προθέρμανση, ήταν μονάχα η αρχή. Η προσωρινή τους αποχώρηση για τα αποδυτήρια, ώστε να ετοιμαστούν για το ματς, ήταν η αφορμή για το μοναδικό, ανατριχιαστικό πανό με όσους δεν πρόλαβαν να μπουν στο νέο γήπεδο. Δε θα ξεχαστούν ποτέ, όπως τα βιώματα των Ελλήνων από τις χαμένες πατρίδες, που πάντα θα διαποτίζει τις ψυχές μας. Μια OPAP Arena, που παραδόθηκε στο τραγούδι υπό τον ύμνο της ΑΕΚ, στο σύνθημα της επιστροφής από 32.000 οπαδούς, στο χαμήλωμα του φωτισμού που με την κατάλληλη παρέμβαση των οπαδών του «Δικεφάλου», έκανε την νύχτα… μέρα στην Νέα Φιλαδέλφεια.

ΑΕΚ OPAP Arena πανηγυρισμοί

ΑΕΚ OPAP Arena Ευαγγελάτος

Το όνειρο ήταν εκεί για όλους. Από το έκτο λεπτό όλα, πια, είχαν κυλήσει όπως έπρεπε, με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς να «πυροβολεί» και την αίσθηση να γίνεται εκ νέου ανατριχιαστική στους έξαλλους πανηγυρισμούς, δημιουργώντας τον παράδεισο και παράλληλα… την κόλαση. Και αυτό συνέβη ξανά, και ξανά, και ξανά. Τέσσερις φορές στο σύνολο, με την νοσταλγία του παρελθόντος σε ένα ένδοξο γήπεδο να δίνει θέση στην ευτυχή πραγματικότητα ενός νέου γηπέδου, που θα αλλάξει επίπεδο την ίδια την ομάδα και, κυρίως, με την ύπαρξη του και μόνο, τέτοια που είναι η OPAP Arena, θα δημιουργήσει νέες γενιές φίλων της ΑΕΚ, για πολλά χρόνια. Όπως αναφέρθηκε και στα μεγάφωνα του γηπέδου, μια Άλλη Εντελώς Κατάσταση.

ΑΕΚ OPAP Arena Γκουντάρας Κάκκαβα

ΑΕΚ OPAP Arena Βλαχόπουλος Καίσαρης

H OPAP Arena αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις σε αθλητικές υποδομές στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Ο ΟΠΑΠ, ο μεγαλύτερος αιμοδότης του ελληνικού αθλητισμού, είναι η πρώτη εταιρεία στη χώρα μας, που συνδέει το όνομά της με ένα αθλητικό κέντρο. Πρόκειται δηλαδή για τη πρώτη συμφωνία ονοματοδοσίας γηπέδου στην Ελλάδα.

ΑΕΚ OPAP Arena πανηγυρισμοί σουίτες

Με τις εικόνες σαν στο παιχνίδι με τον Ιωνικό, κάθε σύλλογος μπορεί να πιστεύει στην «εκτόξευσή» του. Και ο αθλητισμός μιας χώρας μπορεί να ελπίζει, με εγχείρημα σαν της OPAP Arena, να φτάσει σε όσα στοχεύει. Όσο ψηλά κι αν μπει ο πήχης…

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share