Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022

Παναθηναϊκός: Μπαίνει στις «ράγες» η κατασκευή του νέου γηπέδου στον Βοτανικό - Το πράσινο φως για τη Διπλή Ανάπλαση και η χωρητικότητα

Το εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου

4 Οκτωβρίου 2022 10:38
Παναθηναϊκός: Μπαίνει στις «ράγες» η κατασκευή του νέου γηπέδου στον Βοτανικό - Το πράσινο φως για τη Διπλή Ανάπλαση και η χωρητικότητα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξεκινά σύντομα ο διαγωνισμός για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, ενώ την Παρασκευή (30/9) εγκρίθηκαν και οι περιβαλλοντικοί όροι για όλη τη Διπλή Ανάπλαση.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με σχετική κοινοποίησή του στο Twitter "…επίσης χθες [30/9] εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την Διπλή Ανάπλαση και ξεκινά ο διαγωνισμός για το γήπεδο του ΠΑΟ!".

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι τροποποιήσεις στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά τη Διπλή Ανάπλαση σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας (συμπεριλαμβανομένου και του νέου γήπεδο του Παναθηναϊκού).

Δείτε επίσης: Βοτανικός: Η ιστορική περιοχή της Αθήνας αλλάζει σελίδα και αναβαθμίζεται - Το γήπεδο Παναθηναϊκού και ο νέος σταθμός ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα

Πώς θα γίνει το γήπεδο

Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση, το νέο γήπεδο θα έχει μέγιστη χωρητικότητα 40.000 θεατών. Η δομημένη επιφάνεια στο νέο γήπεδο θα αγγίξει τα 33.822,66 τ.μ. Η κάλυψη του γηπέδου στην έκταση θα είναι 25.850,93 τ.μ. ενώ το μέγιστο ύψος του γηπέδου δε θα ξεπερνά τα 41,05 μέτρα.

Οι θέσεις στάθμευσης στο γήπεδο θα είναι 325 (στο σχετικό Π.Δ. του 2013 προβλέπεται η κατασκευή υπόγειων χώρων στάθμευσης μέγιστης χωρητικότητας 450 αυτοκινήτων) ενώ οι απαιτούμενες θέσεις κατά τη διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου είναι 1.807.

Συνυπολογίζοντας τις 125 θέσεις που προβλέπονται στο κτίριο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, οι υπόλοιπες 1357 θέσεις θα καλυφθούν με θέσεις στάθμευσης στο Ο.Τ. 45α ή εντός ακινήτων σε απόσταση μέχρι 200 m από την περιοχή επέμβασης. Η δόμηση συμπληρωματικών και εμπορικών χρήσεων θα ανέλθει σε 4.678,55 m² ενώ η προτεινόμενη φύτευση στον περιβάλλοντα χώρο πρασίνου θα ξεπεράσει τα 100 στρέμματα (100.191,53 m²).

Το εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα για το νέο γήπεδο

Όπως προκύπτει από δημοσιεύματα και ανθρώπους με γνώση των διαδικασιών, εντός Οκτωβρίου θα προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την επιλογή του αναδόχου που θα κατασκευάσει το νέο γήπεδο στο Βοτανικό. Εντός του 2023 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και να επιλεγεί ο ανάδοχος.

Το επόμενο σημαντικό βήμα είναι η αδειοδοτική διαδικασία η οποία αν προχωρήσει γρήγορα μπορεί να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023. Σημειώνεται ότι υπάρχει ήδη από παλιά οικοδομική άδεια η οποία όμως πρέπει να ανανεωθεί. Η εκτίμηση θέλει την έναρξη των έργων στις αρχές του 2024 με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2026 ή αρχές του 2027 (διάρκεια 36 μήνες).

FIFA WORLD CUP QATAR 2022

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share