Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Super League: «Κιτρινόμαυρος» παροξυσμός στη Νέα Φιλαδέλφεια - Πάρτι της ΑΕΚ στην πρεμιέρα της «OPAP Arena» (video)

Η επίσημη επιστροφή της Ένωσης στο «σπίτι» της συνδυάστηκε με τεσσάρα επί του Ιωνικού

3 Οκτωβρίου 2022 22:45
Super League: «Κιτρινόμαυρος» παροξυσμός στη Νέα Φιλαδέλφεια - Πάρτι της ΑΕΚ στην πρεμιέρα της «OPAP Arena» (video)
Πηγή φωτογραφιών: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ΑΕΚ έβαλε τέλος στα 19 χρόνια χωρίς γήπεδο, καθώς επέστρεψε στη Νέα Φιλαδέλφεια, δίνοντας το πρώτο της επίσημο παιχνίδι στην OPAP Arena κόντρα στον Ιωνικό.

Μάλιστα κατάφερε να επισφραγίσει την ιστορική ημέρα με καταιγιστική νίκη κόντρα στην ομάδα της Νίκαιας, επικρατώντας 4-1 και ανέβηκε στη δεύτερη θέση. Γκατσίνοβιτς (δύο γκολ), Γκαρσία και Αραούχο χρίστηκαν σκόρερ για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, ενώ ο Ελευθεριάδης διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Δείτε επίσης: Super League: Τεσσάρα Παναιτωλικού στα Γιάννενα με απολαυστικό Καρέλη (photos)

Το κλίμα ήταν γιορτινό ώρες πριν από την έναρξη του ματς με τους της ΑΕΚ να δημιουργούν μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα που θύμισε σκηνές αποκάλυψης με καπνογόνα και πυροτεχνήματα πριν από τη σέντρα του παιχνιδιού. Τα πολλά καπνογόνα οδήγησαν σε καθυστέρηση περίπου 20 λεπτών για την έναρξη της αναμέτρησης.

Το κιτρινόμαυρο πάρτι ξεκίνησε το έκτο λεπτό. Ο Γκατσίνοβιτς άνοιξε το σκορ στο έκτο λεπτό με ένα υπέροχο σουτ. Αρχικά προσπάθησε να γεμίσει στην περιοχή, όμως η μπάλα του στρώθηκε ξανά και δικαιώθηκε για την επιλογή του να σουτάρει, καθώς θα μείνει στην ιστορία ως ο πρώτος σκόρερ στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Η Ένωση δεν άργησε να βρει και δεύτερο γκολ καθώς διπλασίασε τα τέρματά της στο 26ο λεπτό. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα αναπτύχθηκαν όμορφα από τα δεξιά. Ο Ελίασον με γλυκιά σέντρα βρήκε τον Λιβάι Γκαρσία και αυτός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Χουτεσιώτη.

Στο δεύτερο μέρος η Ένωση είδε τον Ιωνικό να αντιδρά, όμως έσβησε κάθε ελπίδα του στο 62ο λεπτό, με τον παίκτη που ήθελε να σκοράρει σε αυτό το ματς όσο κανείς να χρίζεται, τον Σέρχιο Αραούχο. Ο "Τσίνο" επωφελήθηκε από τις κόντρες και έκανε ένα σουτ από το ύψος της περιοχής. Η μπάλα βρήκε στον Αντούνες και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Χουτεσιώτη.

Τρία λεπτά μετά ο Γκατσίνοβιτς πέτυχε και δεύτερο γκολ. Έπειτα από μια ακόμα όμορφη επίθεση από τα δεξιά, ο Ελίασον με μια υπέροχη γλυκιά σέντρα βρήκε μόνο του τον Σέρβο μέσο και αυτός με τη μια έκανε το 4-0.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με την Ένωση να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι και να έχει και ευκαιρίες και για άλλα γκολ, δίχως όμως αποτέλεσμα. Αντίθετα ο Ιωνικός μείωσε στην τελευταία φάση του ματς με τον Ελευθεριάδη στο 90+3.

ΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Μοχαμάντι, Πινέδα (70' Μάνταλος), Σιμάνσκι, Ελίασον (70' Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (82' Γαλανόπουλος), Γκαρσία (70' Τσούμπερ), Αραούχο (87' Κοσίδης).

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιριγώτης (87' Σάκιτς), Μύγας, Αντούνες (67' Μίλο), Τσιμπσάχ (46' Φαντιγκά), Ρομαό, Κάνιας, Λοβέρα, Ιωαννίδης (67' Μάντζης), Οφόσου (67' Ελευθεριάδης).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share