Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-2: Δικέφαλος... Αϊτόρ και φουλ για πρωτάθλημα!

«Πράσινη» δήλωση τίτλου στην Τούμπα

2 Οκτωβρίου 2022 23:28
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-2: Δικέφαλος... Αϊτόρ και φουλ για πρωτάθλημα!
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Super League: Με ηγέτη και σκόρερ τον ασταμάτητο Αϊτόρ που σκόραρε δις (51'. 73' πεν.) ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε το προβάδισμα που είχε πάρει ο ΠΑΟΚ με τον Ολιβέιρα (18') έκανε το 6/6 στην Τούμπα και φουλάρει για τίτλο!

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Super League: Νίκη του Βόλου κόντρα στον Άρη (2-0)

Το ματς της Τούμπας, ήταν ματς χαρακτήρα για τον Παναθηναϊκό προκειμένου να αποδείξει πως το «5 στα 5», η πρωτιά και η βαθμολογική διαφορά μόνο τυχαία δεν ήταν. Στο μεγάλο crash test κόντρα στον ΠΑΟΚ, οι «πράσινοι» πέρασαν με άριστα τις εξετάσεις αφού επικράτησαν με 2-1 παρά το γεγονός ότι όπως και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Ο Δικέφαλος προηγήθηκε με τον Ολιβέιρα, αλλά το «τριφύλλι» με αντεπίθεση διαρκείας στην επανάληψη και με 2 γκολ του καταπληκτικού Αϊτόρ έκανε το «5 στα 6» και... εκτόξευσε την διαφορά από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στο +7!

Πριν την διακοπή του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον Άρη και... χαιρέτισε ο Κάρλος Κορμπεράν. Με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων και τον Μίτσελ στον πάγκο οι Πειραιώτες επέστρεψαν στα μονοπάτια της νίκης. Επικράτησαν με 2-0 του Ατρομήτου έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον νεοαποκτηθέντα Σεντρίκ Μπακαμπού, που στο ντεμπούτο του με την «ερυθρόλευκη» φανέλα βρήκε δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο πρώτο ημίχρονο με πέναλτι (το 2ο που κέρδισε ο Ολυμπιακός, καθώς λίγο νωρίτερα αστόχησε στο πρώτο ο Ελ Αραμπί) και στην επανάληψη με άψογο πλασέ από ασίστ του Βαλμπουενά. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν στο δέυτερο μέρος σημαντικές ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ, ενώ στα αξιοσημείωτα του αγώνα ότι στον πάγκο βρέθηκαν για πρώτη φορά ο Μαρσέλο, αλλά και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης.

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-2: Δικέφαλος... Αϊτόρ και φουλ για πρωτάθλημα!
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Αντίθετη πορεία για τον Άρη, καθώς μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να έχει ανάλογη συνέχεια. Οι «κίτρινοι» πήγαν στον Βόλο για να φύγουν με ένα διπλό που θα τους κρατούσε στην πρώτη 3άδα του βαθμολογικού πίνακα, αλλά τελικά αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Ο καταπληκτικός Βόλος, μετά την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό έκανε... ζημιά και στον Άρη τον οποίο κέρδισε με 2-0 χάρη σε ένα 4λεπτο ξέσπασμα στα μισά του πρώτου μέρους. Από κει και πέρα παρά το γεγονός ότι έμειναν με 10 (κόκκινη στον Άλχο) οι παίκτες του Μπράτσου έκαναν σωστή διαχείριση, είχαν σε εκπληκτική μέρα και τον Κλέιμαν και πήραν μια σημαντική νίκη, την δεύτερη στη σεζόν.

Στην Τρίπολη, στο ματς που... σέρβιρε το πρώτο πιάτο της Κυριακής, ο Αστέρας αναζητούσε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Κάτι που κατάφερε, αφού μετά την πίεση των πρώτων λεπτών από τον ΟΦΗ, στη συνέχεια κυριάρχησε με κορυφαίο τον Μπαρτόλο!

Με δύο ασίστ του Αργεντίνου και γκολ από τους Τιλίκα και Γκαρντάφσκι ο Αστέρας βρέθηκε να προηγείται με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο και ουσιαστικά... τέλειωσε και το ματς. Ο ΟΦΗ στην επανάληψη δεν είχε αντιδράσεις και οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχασαν ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ.

Η αγωνιστική, που άνοιξε το Σάββατο με τη νίκη της Λαμίας επί του Λεβαδειακού, ολοκληρώνεται το βράδυ της Δευτέρας. Φυσικά ξεχωρίζει το ματς της ΑΕΚ κόντρα στον Ιωνικό, καθώς πρόκειται για την επίσημη επιστροφή της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια και τα «αγωνιστικά αποκαλυπτήρια» του OPAP Arena. To άλλο παιχνίδι της ημέρας, γίνεται στους «Ζωσιμάδες» και είναι το ντέρμπι της Δυτικής Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναιτωλικό!

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share