Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Super Cup, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 52-67: Κόκκινη η πρώτη κούπα της σεζόν με περίπατο επί των πρασίνων

Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην κατάκτηση του Super Cup

2 Οκτωβρίου 2022 22:56
Super Cup, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 52-67: Κόκκινη η πρώτη κούπα της σεζόν με περίπατο επί των πρασίνων
LATO KLODIAN / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ολυμπιακός έπαιξε άμυνα για σεμινάριο στο τρίτο δεκάλεπτο και έκανε πιο απλή τη ζωή του, στον δρόμο προς τη νίκη επί του Παναθηναϊκού (67-52) και την κατάκτηση του τίτλου στο Super Cup 2022 by aegean airlines. Οκτώ σερί νίκες για τους ερυθρόλευκους επί των πρασίνων.

Δείτε επίσης: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 93-65: «Έκρυψε» τη μπάλα και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Super Cup (video)

Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που πατάει το γκάζι στην επίθεση και (θέλει να) πηγαίνει τους αγώνες ψηλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η άμυνα δεν λειτουργεί υποδειγματικά. Το κάθε άλλο. Με όπλο αυτή, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησε του Παναθηναϊκού στον τελικό του Super Cup 2022 by aegean airlines (67-52) και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν.

Παρεμπιπτόντως, είναι ο 1ος της διοργάνωσης που καταλήγει σε ερυθρόλευκα χέρια (είχαν προηγηθεί οι κατακτήσεις από Προμηθέα και Παναθηναϊκό), αλλά κι ο 28ος στην ιστορία του τμήματος.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον τελικό με μπόλικο ενθουσιασμό και transition, φτάνοντας γρήγορα στο +7 (9-2 στο 3'). Τα επόμενα πέντε λεπτά ήταν όμως καταστροφικά για τους πράσινους, οι οποίοι πετούσαν στα σκουπίδια τη μία κατοχή μετά την άλλη, την ώρα που ο Ολυμπιακός άρχισε να πατάει το γκάζι. Με τον Αϊζέια Κάναν και τον Σάσα Βεζένκοβ να τελειώνουν τις φάσεις, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πέτυχε δέκα αναπάντητους πόντους και πήρε το προβάδισμα (9-12 στο 7'), το οποίο κράτησε μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς ήταν υποχρεωμένος να ανοίξει νωρίς το rotation, να δώσει λεπτά συμμετοχής στον Γιώργο Καλαϊτζάκη στο "4" για να μην φθείρει τους βασικούς του. Η b unit του τριφυλλιού απέδωσε πάντως εξαιρετικά, με τον διεθνή γκαρντ να μην προβληματίζεται από την παρουσία του Άλεκ Πίτερς. Κι αν ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο +6 (24-30 στο 17'), είδε τον Πάρις Λι να πετυχαίνει δύο διαδοχικά τρίποντα και να μαζεύει άμεσα τη διαφορά. Το πρώτο μέρος έκλεισε πάντως με τους ερυθρόλευκους σε θέση οδηγού, αφού ο Σακίλ ΜακΚίσικ έβαλε ένα από τα τρίποντα που του έδωσε η πράσινη άμυνα (34-37).

Η εικόνα της τρίτης περιόδου ήταν πολύ διαφορετική, αφού η άμυνα του Ολυμπιακού ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της. Οι αλλαγές με τον Μουστάφα Φαλ να βγαίνει ψηλά στην περιφέρεια βραχυκύκλωσαν τους πράσινους, που δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις κοντά στο καλάθι. Έτσι, επιδόθηκαν σε συνεχόμενα περιφερειακά σουτ, που έκαναν πολύ πιο απλή τη ζωή των ερυθρολεύκων.

Γι αυτό κιόλας, μόλις ο Ολυμπιακός έβαλε μαζεμένα σουτ άνοιξε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (34-44 στο 23'). Όσες αλλαγές κι έκανε ο Ντέγιαν Ράντονιτς, λύση δεν έβρισκε αφού οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα απέδιδαν εξαιρετικά. Κι ας μην έπαιρναν σκορ από τον Σάσα Βεζένκοβ. Ο Τόμας Γουόκαπ με τον Μουστάφα Φαλ έκαναν τη δουλειά και δημιούργησαν το +13 (43-56) του 30ού λεπτού, που έμοιαζε πολύ μεγάλο για να καταφέρει -βάσει εικόνας και ποσοστών- να το καλύψει το τριφύλλι.

Στην τελευταία περίοδο, αυτό που είδαμε δεν παρέπεμπε σε τίποτα στις δύο κορυφαίες ομάδες της χώρας, αφού ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα και τα άστοχα σουτ αποτέλεσαν τον κανόνα. Τούτο όμως, ουδόλως προβλημάτισε τον Ολυμπιακό, ο οποίος διατηρούσε τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης. Οι ερυθρόλευκοι παρέμειναν άνευ δυσκολίας μπροστά με διψήφιες διαφορές, φτάνοντας στη νίκη - τίτλο στο Super Cup 2022 by aegean islands.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-18, 34-37, 43-56, 52-67.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share