Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μεγαλειώδες deal για την ΕΡΤ - Ανανεώνει σπουδαία συνεργασία και τη νέα σεζόν!

Αυτά είναι τα χρήματα που θα μοιράσει το κρατικό κανάλι για τα δικαιώματα

29 Σεπτεμβρίου 2022 13:25
Μεγαλειώδες deal για την ΕΡΤ - Ανανεώνει σπουδαία συνεργασία και τη νέα σεζόν!
Πηγή φωτογραφίας: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μέσω της ΕΡΤ θα μπορέσουν και φέτος να παρακολουθήσουν το πρωτάθλημα της Basket League οι Έλληνες φίλαθλοι! Η Δημόσια Τηλεόραση και ο ΕΣΑΚΕ, όπως μετέδωσε πρώτη η εφημερίδα “Livesport”, ήρθαν σε συμφωνία και έτσι, για ακόμα μια σεζόν, τα ματς θα μεταδοθούν μέσα από τα Κρατικά Κανάλια.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το deal θα έχει διάρκεια μίας σεζόν, με οψιόν ανανέωσης για ακόμα μία, ενώ οι αρχικοί οικονομικοί όροι περιλαμβάνουν αύξηση σε σχέση με πέρσι, αφού η ΕΡΤ θα δώσει 6,5 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία βέβαια θα αφαιρεθούν και οι νόμιμες κρατήσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Eurohoops πάντως, ακόμα δεν έχει υπογράψει τη συμφωνία η ΕΡΤ, καθώς σήμερα είναι το ΔΣ της, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι το “deal” θα… χαλάσει.

Από εκεί και πέρα, από τα χρήματα που θα δώσει η ΕΡΤ, τα 2.4 εκατομμύρια τα έχει ζητήσει Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός (1.2 έκαστος), η ΑΕΚ 750.000 και οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ και Άρης, από 450.000. Μέσα από την ΕΡΤ, οι φίλαθλοι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν και το Σούπερ Καπ, με τις αναμετρήσεις να μεταδίδονται όλες από την ΕΡΤ3.

ολυμπιακοσ-παναθηναικοσ-μπασκετ-λιγκ-29-9
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 1 Οκτωβρίου

Πρώτος ημιτελικός (17:00): Παναθηναϊκός - Κολοσσός H Hotels ΕΡΤ3
Δεύτερος ημιτελικός (21:00): Ολυμπιακός - Προμηθέας ΕΡΤ3

Κυριακή 2 Οκτωβρίου

Μικρός τελικός (17:00-ΕΡΤ3)
Τελικός (21:00-ΕΡΤ3)

Basket League - Η κλήρωση για τη σεζόν 2022-23: Την 8η αγωνιστική στο ΣΕΦ το πρώτο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα διασταυρώσουν για πρώτη φορά τα ξίφη τους την 8η αγωνιστική της Basket League - στις 3 Δεκεμβρίου στο ΣΕΦ όπως προέκυψε από την κλήρωση της σεζόν 2022/23 που έκανε διαδικτυακά ο ΕΣΑΚΕ.

Δείτε επίσης: «Μπαμ» της ΑΕΚ: Στην Ένωση και επίσημα πρώην άσος του Ολυμπιακού!

Η δεύτερη αναμέτρησή τους έιναι προγραμματισμένη για τις 18 Μαρτίου στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής. Υπενθυμίζεται ότι στην φετινή EuroLeague οι δύο "αιώνιοι" θα τεθούν αντιμέτωποι για πρώτη φορά στις 30 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρώτου γύρου με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τους "πράσινους" στις 31 Μαρτίου 2023 για την 32η αγωνιστική.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share