Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Βόμβα με Πονίτκα ετοιμάζει ο Παναθηναϊκός

Εκ των MVP του Eurobasket

20 Σεπτεμβρίου 2022 21:27
Βόμβα με Πονίτκα ετοιμάζει ο Παναθηναϊκός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παναθηναϊκός έχει βάλει στόχο τον Ματέους Πονίτκα θέλοντας να ενισχύσει την περιφέρεια του. Ο Πολωνός που έλαμψε στο Ευρωμπάσκετ, έχει υπογράψει συμβόλαιο με τη Ρέτζιο Εμίλιο αλλά είναι «διαπραγματεύσιμο».

H προετοιμασία του Παναθηναϊκού συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με το «τριφύλλι» να χτίζεται ενόψει της νέας σεζόν υπό τις οδηγίες του Ντέγιαν Ράντονιτς. Οι προηγούμενες μέρες έδωσαν τη δυνατότητα στον Μαυροβούνιο προπονητή να βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα ενόψει της νέας σεζόν, αλλά και να δει πού χρειάζεται βελτίωση η ομάδα του.

Τα φιλικά έδειξαν πρόβλημα στη δημιουργία και στην εκτέλεση για τον Παναθηναϊκό που, ανεξάρτητα από την υπόθεση στη θέση 4, θέλει να προσθέσει δύναμη, δημιουργία και ποιότητα στις θέσεις 2-3.

Ο Πολωνός έχει τα στοιχεία που θέλουν Ράντονιτς και Πεδουλάκης. Παράλληλα εξυπακούεται πως συνεχίζεται η αναζήτηση παίκτη για τη θέση 4 κυρίως από τις ΗΠΑ, περιμένοντας τα κοψίματα από τα training camps του ΝΒΑ.

Με τον Πονίτκα ενδεχομένως να βρεθεί εύκολα άκρη, ωστόσο το αγκάθι είναι το συμβόλαιο με το οποίο δεσμεύεται με τη Ρέτζιο Εμίλια. Λανθασμένα είδε δοθεί η εντύπωση πως είχε ελάχιστο buy out, κάτι όμως που ισχύει από το τέλος Νοεμβρίου. Φυσικά στον Παναθηναϊκό δεν προτίθενται να περιμένουν και εφόσον τελικά προχωρήσουν για την απόκτηση του θα πρέπει να υπάρξει διαπραγμάτευση από το σημείο μηδέν με την ιταλική ομάδα που είχε κινηθεί έξυπνα και γρήγορα για την απόκτηση του Πολωνού σε ανύποπτο χρόνο.

Στο Eurobasket 2022 ο Πολωνός άσος ήταν ο παίκτης-ορχήστρα της εθνικής Πολωνίας, βοηθώντας την ομάδα του Ίγκορ Μίλισιτς ως την 4η θέση της τελικής κατάταξης. Στα 9 παιχνίδια που αγωνίστηκε μέτρησε 13,4 πόντους, 5,3 ριμπάουντ, 5,7 ασίστ, 1, 6 κλεψίματα και 42,2% στα σουτ εντός πεδιάς, κάνοντας τη διαφορά σε άμυνα και επίθεση για την χώρα του.

Αποκορύφωμα φυσικά ήταν η μεγαλειώδης εμφάνιση απέναντι στην Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς, στον προημιτελικό του τουρνουά, όπου με 26 πόντους, 16 ριμπάουντ και 10 ασίστ διέλυσε όλα τα κοντέρ και οδήγησε τη χώρα του σε σπουδαία νίκη-πρόκριση.

Η υπόθεση αναμένεται να ξεκαθαρίσει άμεσα, ίσως και τις επόμενες ώρες, καθώς από την απάντηση της Ρέτζιο Εμίλια θα κριθεί η έκβαση του θέματος.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share