Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

EuroBasket 2022, Γερμανία - Πολωνία 82-69: Επιστροφή στα μετάλλια μετά από 17 χρόνια

Συγκλονιστική νίκη της Γερμανίας!

18 Σεπτεμβρίου 2022 20:15
EuroBasket 2022, Γερμανία - Πολωνία 82-69: Επιστροφή στα μετάλλια μετά από 17 χρόνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

EuroBasket 2022: Η Πολωνία έφτασε τη Γερμανία στα όριά της, αλλά στην τελική ευθεία το τρίποντο ήταν η λύση στα προβλήματά της. Με τον Γιοχάνες Φόγκτμαν να κάνει ένα βήμα μπροστά και τον Ντένις Σρούντερ να δίνει τη χαριστική βολή, η Γερμανία πήρε τη νίκη και πανηγύρισε την επιστροφή στα μετάλλια μετά από το 2005.

Δείτε επίσης: Επίσημο: Η Πολωνία θα φιλοξενήσει όμιλο στο EuroBasket 2025

Για πρώτη φορά μετά από το 2005 (στο Βελιγράδι), η Γερμανία πανηγυρίζει την κατάκτηση ενός μεταλλίου σε μεγάλη διοργάνωση. Μπορεί αυτή τη φορά να μην υπήρχε ο Ντιρκ Νοβίτσκι στο παρκέ, αλλά από τα επίσημα της Mercedes-Benz Arena πανηγύρισε την σπουδαία επιτυχία της ομάδας του Γκόρντον Χέρμπερτ, η οποία είχε για πρωταγωνιστή τον Ντένις Σρούντερ.

Παρά την τεράστια προσπάθεια και το comeback της Πολωνίας στο τρίτο δεκάλεπτο, η Γερμανία έμεινε όρθια και πήρε τη νίκη (82-69) που σήμανε την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, χάρη στα μεγάλα τρίποντα που έβαλαν οι ψηλοί της, στις αρχές της τελευταίας περιόδου.

Ο Γιοχάνες Φόγκτμαν και ο Γιοχάνες Τίμαν έδωσαν τη λύση την στιγμή που χρειαζόταν, με τον Ντένις Σρούντερ να ακολουθεί και να δίνει τη... χαριστική βολή στην Πολωνία, η οποία πάντως έχει κάθε λόγο να χαμογελά. Όχι μόνο γιατί επέστρεψε στην τετράδα μεγάλης διοργάνωσης μετά από το 1971, αλλά κι επειδή θα διοργανώσει έναν εκ των τεσσάρων ομίλων στο EuroBasket 2025.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά, αλλά τα πολλά άστοχα σουτ δεν βοήθησαν να δούμε θεαματικό παιχνίδι. Η Πολωνία πάλεψε με όπλο τους ψηλούς, αλλά από το 8' κι έπειτα έχασε την επαφή της. Όσο άλλωστε οι παίκτες του Ιγκόρ Μίλιτσιτς δεν έβαζαν τα περιφερειακά σουτ (0/10 τρίποντα) ήταν αδύνατο να απειλήσουν. Κάπως έτσι, η Γερμανία μετέτρεψε το +2 (14-12) του 7' σε +11 (28-20) στο 18' της αναμέτρησης, ενόσω ο Γιοχάνες Φόγκτμαν έκανε τα πάντα στο παρκέ (5 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ στο ημίχρονο). Το πρώτο μέρος έκλεισε με τη Γερμανία στο +13 (36-23), αλλά και με την αίσθηση πως κυριαρχούσε στο παρκέ της Mercedes-Benz Arena.

Όσο πρόβλημα ήταν το περιφερειακό σουτ για την Πολωνία στο πρώτο μέρος, τόσο έγινε για τη Γερμανία στο τρίτο δεκάλεπτο. Όχι γιατί οι παίκτες του Γκόρντον Χέρμπερτ δεν έβαζαν αυτά που έπρεπε, αλλά πολύ περισσότερο γιατί οι αντίπαλοί τους βρήκαν πλέον ρυθμό από τα 6μ75. Με τον Μίχαλ Σοκολόφσκι να κάνει ηγετική εμφάνιση (σε εκτελεστικό επίπεδο) και την Πολωνία να έχει 6/13 τρίποντα στην τρίτη περίοδο, το παιχνίδι έγινε ντέρμπι. Για τα καλά. Το +5 (54-49) της Γερμανίας στο 30ό λεπτό άλλωστε δεν την εξασφάλιζε στο ελάχιστο, ειδικά από την στιγμή που είχε 16/44 σουτ εντός παιδιάς.

Με την Πολωνία να έχει βρει ρυθμό πλέον, η αντεπίθεσή της συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση. Σε τέτοιο βαθμό που το παιχνίδι ήρθε στο "Χ" (59-59) με περίπου επτά λεπτά να απομένουν για το τέλος. Την πιο κρίσιμη ώρα, με την ομάδα του Ιγκόρ Μίλιτσιτς έτοιμη για... το μεγάλο κόλπο, όμως, ο Γιοχάνες Φόγκτμαν με τον Γιοχάνες Τίμαν έκαναν τη διαφορά. Τρία σερί δικά τους τρίποντα ξανάδωσαν στη Γερμανία τη χαμένη αυτοπεποίθηση και το θάρρος που χρειαζόταν για να επιστρέψει όχι μόνο στο προβάδισμα, αλλά -πολύ περισσότερο- την αίσθηση της υπεροχής. Μόλις λοιπόν ο Ντένις Σρούντερ έγραψε το +10 (76-66) για τη Γερμανία με 2'19'' να απομένουν, όλα είχαν τελειώσει.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-14, 36-23, 54-49, 82-69.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share