Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΠΑΟΚ - Λαμία 1-0: Ο Κούρτιτς έδωσε τη λύση και ο Δικέφαλος παρέμεινε στο -2 από την κορυφή

Ο Δικέφαλος πλέον είναι στο -2 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό

12 Σεπτεμβρίου 2022 21:22
ΠΑΟΚ - Λαμία 1-0: Ο Κούρτιτς έδωσε τη λύση και ο Δικέφαλος παρέμεινε στο -2 από την κορυφή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες στη Super League, επικρατώντας της Λαμίας 4-0 στην Τούμπα στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της τέταρτης αγωνιστικής. Τη λύση για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε ο Γιασμίν Κούρτιτς με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Νάρεϊ. Ο Σλοβένος μέσος νίκησε τον Σλίβκα στο προσωπικό μαρκάρισμα και με το κεφάλι εκτέλεσε τον Σαράνοφ στην αριστερή του γωνία. Υπενθυμίζεται, ότι ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ δεν έθελξε με την εμφάνισή του, καθώς η πολυπρόσωπη άμυνα της Λαμίας του έβαλε δύσκολα. Ο Κούρτιτς του έδωσε τη λύση και στο δεύτερο μέρος ο Δικέφαλος έπαιζε απελευεθερωμένος από πίεση. Οι φιλοξενούμενοι πήραν ρίσκα και προσπάθησαν να πάρουν κάτι από το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Στο τέλος του αγώνα υπήρχε ένταση ανάμεσα στους πάγκους των δύο ομάδων, με αφορμή μια αψιμαχία του Σιμόν με τον Κριστιάνο Μπάτσι. Ωστόσο ο αγώνας στιγματίστηκε από τον τραυματισμό του Κοτάρσκι, ο οποίος πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου με φορείο.

Το ματς

Το παιχνίδι είχε αργό ρυθμό στο πρώτο μέρος, με τον ΠΑΟΚ να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο κατοχής της μπάλας και τη Λαμία να προσπαθεί να απειλήσει κυρίως μέσω αντεπιθέσεων από τα δεξιά, ποντάροντας στην ταχύτητα του Σωτήρη Τσιλούλη.

Μάλιστα ο Έλληνας μεσοεπιθετικός είχε και την καλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος και συγκεκριμένα στο τρίτο λεπτό. Αφού έκανε μια επέλαση στην περιοχή από τα αριστερά έκανε το σουτ, όμως ο Κοτάρσκι απομάκρυνε με τα πόδια.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Βιεϊρίνια στο 13', ενώ ο Νάρεϊ βρέθηκε σε θέση βολής από πλάγια θέση, αλλά νικήθηκε από τον Σαράνοφ. Στο 32' ο Ντάντας έκανε μια γλυκιά σέντρα - σουτ και ο Σαράνοφ έδιωξε σε κόρνερ με τη συμβολή του δοκαριού. Οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους και κατάφεραν να βρουν το γκολ με στατική φάση.

Στο δεύτερο μέρος η Λαμία μπήκε με διαφορετική προσέγγιση στο παιχνίδι, θέλοντας να πάρει την μπάλα στα πόδια της και να απειλήσει για να πάρει κάτι από το ματς.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν κάποιες φάσεις για να πετύχουν κάποιο γκολ, δίχως όμως αποτέλεσμα. Ο ρυθμός του αγώνα εξακολουθούσε να είναι αργός, κάτι που βόλεψε τον Δικέφαλο, ο οποίος σταδιακά επέβαλε τον ρυθμό του και καθάρισε το ματς. Μάλιστα η έλευση του Ζίβκοβιτς και του Τόμας του έδωσε νέα πνοή, δίχως όμως να πετύχει κάτι αξιόλογο.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς, Ντάντας, Αουγκούστο, Νάρεϊ, Μπίσεσβαρ, Ολιβέιρα.

Λαμία: Σαράνοφ, Γκοράνοφ, Κορνέζος, Αντέτζο, Σιμόν, Τζανδάρης, Μπεχαράνο, Ντε Βινσέντι, Σλίβκα, Τσιλούλης, Μανούσος.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share