Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Super League: Επιστροφή στις νίκες για τον Άρη - Πέρασε από την Τρίπολη (photos)

«Έλαμψαν» οι κιτρινόμαυροι απέναντι στον Αστέρα

11 Σεπτεμβρίου 2022 23:39
Super League: Επιστροφή στις νίκες για τον Άρη - Πέρασε από την Τρίπολη (photos)
Πηγή φωτογραφίας: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Άρης δεν είχε περιθώρια γκέλας και το απέδειξε με το πέρασμά του από την Τρίπολη! Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο από τους Γκρέι και Εμπακατά επικράτησε με 2-0 του Αστέρα που είχε σημαντικές ευκαιρίες αλλά βρήκε απέναντί του τον πολύ καλό Κουέστα.

Δείτε επίσης: Super League: Τεράστιος βαθμός για τον Βόλο στον Πειραιά - Νέα γκέλα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα (photos)

Ο Άρης πάτησε στην εξαιρετική απόδοση συγκεκριμένων παικτών όπως για παράδειγμα του Σαλέμ Εμπακατά στον οποίον αποδίδεται δικαιωματικά ο τίτλος του πολυτιμότερου παίκτη της ομάδας του όπως επίσης και του Ντάνιελ Μαντσίνι ο οποίος είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ. Κυρίως όμως ήταν ουσιαστικός στα σημεία του αγώνα όπου είχε τον έλεγχο σε αντίθεση με τον Αστέρα Τρίπολης.

Αστέρας Τρίπολης -- Αρης: Έτσι έπαιξαν…

Η χρησιμοποίηση πολλών δημιουργικών παικτών μάλλον αποτέλεσε την έκπληξη που επιφύλαξε ο υπηρεσιακός προπονητής του Άρη, Τόλης Τερζής, καθώς ο Σέικ Ντουκουρέ ήταν ο μοναδικός αμυντικός χαφ στο 4-3-3 που επέλεξε με τους Ματέο Γκαρσία, Μάνου Γκαρθία ως εσωτερικοί μέσοι και τους Μαντσίν, Ιτούρμπε στα άκρα με τον Άντρε Γκρέι στην κορυφή της επίθεσης. Η διατήρηση της ίδιας αμυντικής τετράδας – σε σχέση με το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ – ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Ο Αστέρας παρατάχθηκε δίχως τον τιμωρημένο Μουνάφο και τους τραυματίες Σίτο, Βαλιέντε. Ο Ηρακλής Μεταξάς επέλεξε να παίξει η ομάδα του με δύο αμυντικά χαφ (Ντομίνγκες-Στάνκο), τον Ριέρα σε ρόλο επιτελικού και τους Μπερτόγλιο-Γκαρντάφσκι στις πτέρυγες με τον Μπαράλες στην κορυφή της επίθεσης.

αστερασ-τριπολησ-αρησ-σουπερ-λιγκ-11-9
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο Γκρέι έδωσε ουσία στην κατοχή

Ο Άρης είχε τον έλεγχο του ρυθμού αλλά και υψηλό ποσοστό κατοχής μπάλας στα πρώτα 20 λεπτά, υστέρησε όμως σε δημιουργικότητα. Αντιθέτως, ο Αστέρας ήταν πιο απειλητικός μέσα από τη δράση του Ριέρα ο οποίος βρήκε χώρους στον άξονα αλλά σε δύο περιπτώσεις ο Χουλιάν Κουέστα ήταν εκεί που έπρεπε για τον Άρη, ενώ στο 12’ ο Καστάνιο, με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτών. Ο Άρης βασίστηκε περισσότερο στην ποιότητα των Μάνου Γκαρσία, Ματέο Γκαρσία και Ντάνιελ Μαντσίνι καθώς ο Ιτούρμπε δεν βρήκε ρυθμό ούτε όταν ο Τόλης Τερζής τον έστειλε στην αριστερή πλευρά. Για να φτάσουμε στο 20ο λεπτό όπου όλα ξεκίνησαν από την όμορφη ενέργεια του Ματέο Γκαρσία, ο Μάνου Γκαρθία έδωσε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Μαντσίνι κι αυτός σέρβιρε στον Γκρέι ο οποίος με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1).

Τα αντανακλαστικά του Κουέστα

Μετά το προβάδισμα του Άρη, ο Αστέρας προσπάθησε να πάρει περισσότερο την μπάλα στα πόδια του αλλά δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Άρη καθώς η αμυντική τετράδα των φιλοξενούμενων πατούσε καλά στο γήπεδο, ομοίως και ο Ντουκουρέ. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πλην του τρομερού σουτ του Άλβαρεζ από απόσταση 30 μέτρων, στο 27ο λεπτό, όπου ο Κουέστα ήταν σε απόλυτη ετοιμότητα, οι γηπεδούχοι δεν είχαν φάση. Ο Άρης ήταν πιο επικίνδυνος όταν είχε την κατοχή, του έλειψε όμως η τελική πάσα. Τη βρήκε στο 43’ και ο Άντρε Γκρέι βρέθηκε απέναντι στον Τσιφτσή αλλά ο τερματοφύλακας του Αστέρα έδιωξε την μπάλα με το σώμα κρατώντας την ομάδα του στο παιχνίδι.

Ο ήρωας Εμπακατά!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μια αλλαγή από την πλευρά του Ηρακλή Μεταξά καθώς ζήτησε περισσότερη ταχύτητα και ατομική ενέργεια βάζοντας στο παιχνίδι τον Τιλίκα αντί του Γκαρντάφσκι. Στο 47’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση αλλά ο Εμπακατά σχεδόν επί της γραμμής του τέρματος σταμάτησε δύο φορές τον Ατιένζα! Μέσα σε ένα λεπτό ουσιαστικά κρίθηκε το παιχνίδι. Στο 58’ ο Μπαράλες κατέστρεψε μια στιγμή του Αστέρα και στο transition παιχνίδι ο Ντάνιελ Μαντσίνι σημάδεψε το δοκάρι έπειτα από εξαιρετική ατομική ενέργεια αλλά ο Εμπακατά πήρε το «ριμπάουντ» και με ευθύβολο σουτ έκανε το 0-2 για τον Άρη.

αστερασ-τριπολησ-αρησ-σουπερ-λιγκ-11-9
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Μεταξάς τα άλλαξε όλα

Στο 63’ ο Ηρακλής Μεταξάς άλλαξε τα πάντα στην ομάδα του αντικαθιστώντας τους Μπαράλες, Μπερτόγλιο ζητώντας αντίδραση από τους νεοεισελθόντες Μπαρτόλο, Μπενίτο. Επτά λεπτά αργότερα ο Τόλης Τερζής προχώρησε σε 2+1 αλλαγές καθώς αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον Ντουκουρέ λόγω τραυματισμού κι έτσι ο Ν’ Κουλού έκανε ντεμπούτο σε ρόλο αμυντικού χαφ δίπλα στον επίσης νεοεισελθόντα Πάπε Σέικ Ντιόπ. Ο υπηρεσιακός προπονητής του Άρη αντικατέστησε και τον Χουάν Ιτούρμπε (δεν φάνηκε καθόλου) με τον Λούις Πάλμα.

Τα ηνία ο Αστέρας, σε πίεση ο Άρης

Ο Αστέρας πήρε τα ηνία του αγώνα αναζητώντας τρόπο επιστροφής στο παιχνίδι αλλά ο Κουέστα ήταν σταθερός μη αφήνοντας τον Τιλίκα αλλά και τον Καστάνιο να σκοράρουν στο 73ο λεπτό. Οι δε «κίτρινοι» από την ώρα που έγιναν οι αλλαγές ουσιαστικά έχασαν τις δομές του στο γήπεδο και τα χειρότερα ήρθαν στο 77’ όταν ο Ματέο Γκαρσία αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα σε μια φάση όπου ο Τσέτσιλας αρχικά τον τιμώρησε με κίτρινη αλλά μετά από εξέταση του VAR τον απέβαλε. Κι έτσι ο Τερζής έκανε ακόμη πιο αμυντική την ομάδα του ρίχνοντας στο παιχνίδι και τον Πίρσμαν αντί του Γκρέι.

Οι γηπεδούχοι είχαν δύο ακόμη στιγμές με τους Μπενίτο, Καρμόνα στο 79ο και 81ο λεπτό αντίστοιχα καθώς ο Άρης χώλαινε στο γήπεδο, δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, ήταν συνεχώς σε θέση άμυνας καθώς ο Πάπε Σέικ Ντιόπ αλλά και ο Ν’Κουλού δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τους κεντρικούς χαφ του Αστέρα.

Στο 87’ ο Αστέρας βρήκε γκολ αλλά σωστά ακυρώθηκε καθώς ο Μπενίτο ήταν εκτεθειμένος την ώρα της πάσας. Ο Άρης θα μπορούσε μάλιστα να κάνει το 0-3 στο 90ο λεπτό αλλά ο Τσιφτσής είχε εξαιρετική αντίδραση στο τετ α τετ με τον Λούις Πάλμα από πλάγια θέση.

Ο Ματέο Γκαρσία αποβλήθηκε με απευθείας κίτρινη κάρτα για τον Άρη ενώ την κίτρινη κάρτα είδαν οι Φαμπιάνο, Μπράμπετς (Άρης), Καστάνιο (Αστέρας)

MVP: Ο Σαλέμ Εμπακατά έκανε ίσως το καλύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα του Άρη καθώς δεν «γλίτωσε» μόνο γκολ στις φάσεις με τον Ατιένζα αλλά έβαλε και το 2ο της ομάδας του.

Στο ύψος τους: Ο Ντάνιελ Μαντσίνι είχε συμμετοχή στα δύο γκολ του Άρη και οι δε στόπερ έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι όπως και ο Κουέστα. Ομοίως και ο Ριέρα για τον Αστέρα.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Κακό παιχνίδι από Μπαράλες, Μπερτόγλιο και για τον Άρη ο Ματέο Γκαρσία έβαλε την ομάδα του να παίξει με παίκτη λιγότερο με την απευθείας κόκκινη που αντίκρισε.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ηρακλής Μεταξάς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Αλβαρεζ, Καστάνιο, Ατιένζα (63’ Τζουκάνοβιτς), Ντομίνγκες, Στάνκο, Γκαρντάφσκι (46’ Τιλίκα), Ριέρα, Μπερτόγλιο (63’ Μπαρτόλο), Μπαράλες (63’ Μπενίτο).

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού, Ντουκουρέ (70’ Ν’Κουλού), Μάνου Γκαρθία (70’ Πάλμα), Ματέο Γκαρσία, Ιτούρμπε (70’ Πάπε Σέικ Ντιόπ), Μαντσίνι (86’ Οντουμπάτζο), Γκρέι (78’ Πίρσμαν).

Πηγή: gazzetta.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share