Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Θρίαμβος για τον Μίλτο Τεντόγλου: Χρυσός στον τελικό του Diamond League (Video)

Άλλη μια πρωτιά για τον Έλληνα αθλητή

8 Σεπτεμβρίου 2022 23:27
Θρίαμβος για τον Μίλτο Τεντόγλου: Χρυσός στον τελικό του Diamond League (Video)
(ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής που κερδίζει το διαμάντι της σειράς μίτινγκ Diamond League, προσθέτοντας άλλη μια χρυσή σελίδα στα βιβλία της ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι κρατούσε το καλύτερο του άλμα για την 6η προσπάθεια, πηδώντας 8.42μ (0,0) και έφτασε εκεί που κανένας άλλος δεν μπορούσε να φτάσει σήμερα στο Λέτζιγκρουντ της Ζυρίχης.

Δείτε επίσης: Έκανε πάλι το «θαύμα» του ο Μίλτος Τεντόγλου: Με άλμα 7,94 μ. βγήκε τρίτος στη Λουκέρνη

Η σειρά των αλμάτων του Τεντόγλου ήταν Χ - 8.14μ (-0,7) - 7.96μ (+0,3) - 8.03μ (-0,1) - 8.33μ (+0,3) και 8.42μ (0,0).

O Μαρκίς Ντέντι (ΗΠΑ) ήταν δεύτερος με 8.18μ (+0,5) και ο Μαικέλ Μασό τρίτος με 8.05μ (-0,9) κάνοντας μόνο δύο άλματα καθώς τραυματίστηκε.

Άρχοντας ο Μίλτος Τεντόγλου: «Τρώω κάθε μέρα γλυκά, δεν προσέχω τη διατροφή μου»

«Δεν περίμενα να γίνω πρότυπο στη νεολαία», δήλωσε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του άλματος εις μήκος στο Τόκιο Μίλτος Τεντόγλου.

Ο πρωταθλητής από τα Γρεβενά μίλησε στην εκπομπή του Open TV, «Αυτό είναι Σαββατοκύριακο» και στην Τεριάννα Παππά κι αναφέρθηκε στην κατάκτηση της κορυφής στους Αγώνες του Τόκιο, τη διατροφή του, τον... εθισμό του στα γλυκά, αλλά και τους επόμενους στόχους του.

«Δεν έκανα πολλά ήμουν κουρασμένος κι ήθελα απλά να... αράξω. Πήγα για σουβενίρ, δώρα, έπινα καφέδες κι έτρωγα» είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Τεντόγλου για το πώς ήταν η προηγούμενη μέρα του τελικού που κατέκτησε το χρυσό, για το οποίο «πίστευα ότι θα πάρω μετάλλιο αλλά δεν πίστευα ότι θα φτάσω στο χρυσό».

Ακόμη, μίλησε για την αποδοχή που είχε ο πανηγυρισμός του στο βάθρο, που παρέπεμπε σε χαρακτήρα άνιμε, στους Ιάπωνες και στους συντελεστές της αγαπημένης του σειράς Ανιμε που τον έκαναν meme και τον πόσταραν στο Instagram.

Δείτε όσα είπε ο Μίλτος Τεντόγλου

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share