Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Eurobasket 2022: «Τρίτωσε» το... καλό για Πολωνία και Γαλλία - Πρώτη νίκη για τους Εσθονούς στον όμιλο της Ελλάδας (video)

Η εικόνα των τριών δυνατών αναμετρήσεων

6 Σεπτεμβρίου 2022 17:35
Eurobasket 2022: «Τρίτωσε» το... καλό για Πολωνία και Γαλλία - Πρώτη νίκη για τους Εσθονούς στον όμιλο της Ελλάδας (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

"Φιλί ζωής" στην Λιθουανία έδωσε η Γαλλία που κέρδισε την Βοσνία με 81-68 σε ένα ματς ντέρμπι, κάνοντας παράλληλα το 3-1 στον Β' όμιλο.

Δείτε επίσης: Eurobasket 2022: Συνέτριψε το Βέλγιο με ηγέτη τον Σενγκούν και ανέβηκε στο 3-1 η Τουρκία

Νίκη υψίστης σημασίας για την συνέχεια και την εξέλιξη του ομίλου πανηγύρισε η Γαλλία που επικράτησε της Βοσνίας με 81-68 για να κάνει το 3-1 στον Β' όμιλο του EuroBasket. Παράλληλα οι Γάλλοι έδωσαν "φιλί ζωής" στην Λιθουανία η οποία κινδύνευε να μείνει από νωρίς εκτός της φάσης των "16" σε περίπτωση που οι Βόσνιοι έπαιρναν τη νίκη και ανεξάρτητα από τα δικά τους αποτελέσματα.

Η Βοσνία πραγματοποίησε σπουδαίο τρίτο δεκάλεπτο απείλησε τους Γάλλους και προηγήθηκε ακόμα και με οκτώ πόντους στο φινάλε. Η Γαλλία απάντησε με ένα ιδανικό τέταρτο δεκάλεπτο και με σκορ περιόδου , πανηγύρισε την τρίτη της νίκη στον όμιλο του "θανάτου".

Πρώτος σκόρερ για την Γαλλία ήταν ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε με 15 πόντους και 6/13 δίποντα, ενώ σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Ερτέλ και Φουρνιέ με 14 πόντους. Στους 9 σταμάτησε ο Ρούντι Γκομπέρ που είχε παράλληλα και 11 ριμπάουντ. Για τους Βόσνιους οι Νούρκιτς και Χαλίλοβιτς είχαν από 14 πόντους με τον πρώτο να έχει και 10 ριμπάουντ. Στους 13 σταμάτησαν οι Ρόμπινσον και Μούσα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-19, 34-34, 50-42, 68-81

Εσθονία - Μεγάλη Βρετανία 94-62: Είχε ενθουσιασμό και την κατασπάραξε

Η Εσθονία έπαιξε με μεγάλο ενθουσιασμό και έκανε ό,τι ήθελε στο παιχνίδι με τη Μεγάλη Βρετανία (94-62), πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη στη φάση των ομίλων του EuroBasket 2022.

Η Εσθονία άξιζε σίγουρα μια (τουλάχιστον) νίκη στη φάση των ομίλων του EuroBasket 2022 και την έκανε το απόγευμα της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία. Οι παίκτες του Γιούκα Τοϊγιάλα έπαιξαν με ενθουσιασμό, ενέργεια και αποφασιστικότητα, κάνοντας ό,τι ήθελαν απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία, την οποία υποχρέωσαν σε ακόμη μια βαριά ήττα για τον Γ' Όμιλο (94-62).

Το παιχνίδι πήρε από νωρίς τον δρόμο του, δεδομένου πως η διαφορά απόδοσης ήταν μεγάλη ήδη από την πρώτη περίοδο. Ο Χένρι Ντρελ με τον Γιάναρι Γιόεσαρ έδωσαν τον τόνο, βοήθησαν σημαντικά στην αύξηση της διαφοράς μέχρι το ημίχρονο κι εν συνεχεία έδωσαν την σκυτάλη στον Σιμ Σάντερ Βένε.

Ο αθλητικός φόργουορντ της Εσθονίας ήταν αυτός που πάτησε το γκάζι στην τρίτη περίοδο, διάστημα στο οποίο η διαφορά εκτοξεύτηκε πάνω από τους 20 πόντους, για να γραφτεί επί της ουσίας ο επίλογος στην αναμέτρηση.

Όσο για τη Μεγάλη Βρετανία; Εμφανίστηκε απογοητευμένη, άδεια από ενέργεια και κίνητρο, με αποτέλεσμα να υποστεί -μοιραία- ακόμη μια βαριά ήττα στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Δεδομένα η χειρότερη ομάδα του ομίλου, αυτή που δεν κατάφερε στο ελάχιστο να αφήσει κάτι στο κοινό, που βρέθηκε στο Mediolanum Forum τις τελευταίες ημέρες.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-18, 49-36, 78-53, 94-62.

Ολλανδία - Πολωνία 69-75: Τρίτη νίκη σε τέσσερις αγώνες για τους Πολωνούς

Στο 3-1 ανέβηκε η Πολωνία, μετά από την επικράτησή της επί της Ολλανδίας (75-69) του Σαρλόν Κλουφ για την 4η αγωνιστική στον Δ' όμιλο του EuroBasket 2022.

Δεν ήταν η πιο δύσκολη, αλλά αποδείχθηκε πως δεν ήταν και η πιο εύκολη αποστολή της Πολωνίας στο EuroBasket 2022 αυτή της Τρίτης (6/9) απέναντι στην Ολλανδία. Η ομάδα του Ιγκόρ Μίλιτσιτς δυσκολεύθηκε πολύ για να λυγίσει την αντίσταση εκείνης του Μαουρίτσιο Μπουσκάλια, στο τέλος όμως πέτυχε τον στόχο της (75-69) και έκανε το 3-1 για να συνεχίσει να κυνηγάει το καλύτερο πλασάρισμα στον Δ' όμιλο με τον οποίο διασταυρώνεται ο Γ', αυτός της Ελλάδας.

Με τον Μίχαλ Σοκολόβσκι να κάνει πράγματα και θαύματα στο σκοράρισμα, με τον Αλεξάντερ Μπαλτσερόβσκι να τον ακολουθεί και με ομαδική δουλειά στην άμυνα, οι Πολωνοί κάλυψαν στο φινάλε το κακό απόγευμα του Ματέους Πονίτκα και συνεχίζουν. Κορυφαίος των Ολλανδών ήταν ο πρώην παίκτης του Ρεθύμνου, Σαρλόν Κλουφ, που έβαλε 20 πόντους στο πρώτο μέρος αλλά στο δεύτερο δεν είχε την ανάλογη αποτελεσματικότητα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-19, 40-32, 55-49, 69-75

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share