Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League: Η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννενα στην Ριζούπολη με 2-0

Σκόρερ Πινέδα-Άμραμπατ

4 Σεπτεμβρίου 2022 23:44
Super League: Η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννενα στην Ριζούπολη με 2-0
(ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Super League: Η ΑΕΚ μετά το κάζο από τον Βόλο είχε την πίεση να κερδίσει τον ΠΑΣ Γιάννενα και παρά τις δυσκολίες, το κατάφερε με 2-0 στην Ριζούπολη μπροστά σε 13.000 φίλους της. Στο τελευταίο ματς εντός έδρας, πριν επιστρέψει στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από 19 χρόνια!

Για την ΑΕΚ σκόραραν ο Πινέδα στο 39′ με σουτ και στο 87′ ο Άμραμπατ με δυνατό σουτ.

Δείτε επίσης: Super League: Ατρόμητος και Παναιτωλικός έμειναν στο 1-1 στο Περιστέρι

Η Ένωση άλλαξε σύστημα, δεν έπεισε όμως και έδειξε ότι θέλει ενίσχυση από τις μεταγραφές και χρόνο δουλειάς και αφομοίωσης των σχεδίων και των σκέψεων του Ματίας Αλμέιδα.

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ την Κυριακή το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, για την 4η αγωνιστική της Super League.

Ο αγώνας

Ο Ματίας Αλμέιδα άλλαξε τον σχηματισμό, αφήνοντας το 3-5-2 και παρέταξε την Ένωση με τετράδα στην άμυνα. Ο Ρότα επέστρεψε στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Χατζισαφί ήταν αριστερά και το δίδυμο αποτελούνταν από τους Βίντα – Τζαβέλλα, με τον Μουκουντί να μένει στον πάγκο. Ο Πινέδα είχε ρόλο δεκαριού, μπροστά από Γιόνσιον-Σιμάνσκι. Στην ενδεκάδα ήταν αναμενόμενα και ο Γκατσίνοβιτς, ο οποίος ξεκίνησε στο δεξί άκρο της επίθεσης. Με 4-3-3 παίζει και ο ΠΑΣ Γιάννινα, με τους Σούλη στο τέρμα, Παμλίδη και Ροσέρο να αγωνίζονται βασικοί για τον Στάικο.

Από το 1ο λεπτό η ΑΕΚ πίεσε με «όπλο» τον κόσμο της και μπήκε με διάθεση να απειλεί. Και το έκανε αμέσως με δυνατό σουτ του Πινέδα, δείχνοντας το σκεπτικό της. Στο 7’ ο ΠΑΣ αντέδρασε όταν ο Ροσέρο εκμεταλλεύτηκε την λάθος κίνηση του Χατζισαφί και με σουτ απείλησε την εστία του Στάνκοβιτς με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Η ΑΕΚ στο πρώτο 15λεπτο έδειχνε ότι έχει τα ίδια προβλήματα που εμφάνισε και με τον Βόλο. Καθόλου αυτοματισμοί και συνεργασίες για να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα, παρότι επέμενε με το πρέσινγκ ψηλά. Ο ΠΑΣ έδειχνε εμφανή στόχευση να παίζει με τον Ροσέρο δεξιά, απέναντι στον Χατζισαφί, με τον Βίντα να «καθαρίζει» δύο επικίνδυνες φάσεις. Η ΑΕΚ όποτε ο ΠΑΣ έχει την μπάλα προσπαθούσε να πιέσει ψηλά και το έκανε καλά σε έναν μεγάλο βαθμό, αλλά οι Ηπειρώτες είχαν ανταπεξέλθει αρκετά καλά. Στο 35’ π Πινέδα δοκίμασε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Σούλης δεν κατάφερε να μπλοκάρει. Ο Αραούχο βρέθηκε κοντά στο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Παντελάκης με σωτήρια επέμβαση έσωσε τον ΠΑΣ. Στο 37’ ο ΠΑΣ έφυγε στην αντεπίθεση ταχύτατα, ο Ροσέρο μπήκε στην περιοχή και όπλισε, όμως ο Γιόνσον με ωραίο τάκλιν σταμάτησε τον Κολομβιανό. Και στο 38’ ήρθε το πολυπόθητο γκολ. Έπειτα από γύρισμα από τα αριστερά, ο Γκατσίνοβιτς γύρισε στον Πινέδα και ο Μεξικανός με μια οβίδα, νίκησε τον Σούλη για το 1-0. Και στο 46’ με ωραία συνεργασία η Ένωση απείλησε ξανά. Πινέδα και Αραούχο συνδυάστηκαν ωραία, ο δεύτερος έδωσε στον Τσούμπερ και αυτός έκανε ένα σουτ από το ημικύκλιο, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Και έτσι τελείωσε το ημίχρονο με την Ένωση να κερδίζει 1-0 με σκόρερ τον Πινέδα που είχε και τις περισσότερες επιθετικές ενέργειες.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο Στάικος έβαλε τον Τζίμα αντί του Μορέιρα και ο Αλμέιδα διατήρησε το σχήμα και τα πρόσωπα ως είχαν. Στο 52’ πάλι ο ΠΑΣ βρήκε τον τρόπο να απειλήσει. Ο Σόρια μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή, αποφεύγοντας τον Χατζισαφί, έστρωσε στον Ροσέρο, όμως το σουτ του Κολομβιανού πέρασε ψηλά. Τέσσερα λεπτά μετά ο Στάικος έβαλε τον Ριένστρα αντί του Λιάσου, αλλά δεν άλλαξε σχηματισμό. Ωστόσο, ο ΠΑΣ είχε μπει καλύτερο στο ξεκίνημα του β’ 45λεπτου, με την ΑΕΚ να αδυνατεί να δείξει ενέργεια και φρεσκάδα. Οι παίκτες του ΠΑΣ είχαν δημιουργήσει προβλήματα με την πίεση ψηλά στην ΑΕΚ, η οποία δεν απέφυγε τα λάθη. Ένα σουτ του Τζίμα στο 68’ από το ημικύκλιο της περιοχής κατέληξε στην αγκαλιά του Στάνκοβιτς. Δύο λεπτά μετά ο Αλμέιδα έκανε τριπλή αλλαγή. Έβαλε Λιβάι, Μάνταλο και Ελίασον, αντί Αραούχο, Γκατσίνοβιτς, Σιμάνσκι. Ο Λιβάι πήγε φορ, ο Ελίασον δεξιά, με τον Μάνταλο στον άξονα. αμέσως ο Σουηδός πήρε πρωτοβουλίες από δεξιά και στο 74’ γέμισε ωραία για τον Λιβάι, αλλά πρόλαβε η άμυνα του ΠΑΣ και έβγαλε σε κόρνερ. Δύο λεπτά μετά ο Άμραμπατ μπήκε στην θέση του Τσούμπερ, ο οποίος πήγε αριστερά. Η ΑΕΚ και με τα νέα πρόσωπα έδειχνε να δυσκολεύεται να παράξει παρότι έβαλε ταχύτητα και στο 82’ ο Μοχαμάντι μπήκε αντί του Πινέδα και έπαιξε αριστερά, με τον Άμραμπατ σε πιο κεντρικό ρόλο. Και στο 87’ ο Άμραμπατ βρήκε τον τρόπο για το γκολ! Ο Μάνταλος άνοιξε για τον Μοχαμάντι, αυτός σέρβιρε στον Μαροκινό και αυτός με δυνατό σουτ έκανε το 2-0! Και αυτό έλυσε την ΑΕΚ που βρήκε ενέργεια για να κάνει και άλλες επιθέσεις. Ωστόσο, στην μεγάλη εικόνα του ματς η Ένωση δεν έπεισε και κρατά έστω τη νίκη. Και πλέον περιμένει τις επόμενες μεταγραφές της για να… γεμίσει.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share